Ten pociąg do Pragi w przypadku Poznania skraca czas jazdy na Szumawę o około 10 godzin.
Wychodzi że Budapeszt -Belgrad to będzie 2.40 h. To jest rewelacja
A zawsze przekonywałeś, że jedną z wyjątkowych atrakcji maratonów jest wspólnie z innymi zawodnikami, spędzany czas w bazie, przed i po maratonie.
Bo jest, ale to zależy od maratonu. Na BBT jest akurat taka masa ludzi, że brakuje kameralności, do tego ja na BBT zapisałem się dość późno i nie miałem żadnego noclegu na mecie, więc zdecydowałem się szybciej wrócić.
Czyli na ten 15 września 2025 nie jedziesz. Bo zapisać się trzeba wcześnie, limit 100 miejsc, i tak dalej.
Przez Villach można z rowerem się dostać nad Morze Śródziemne, ale znowuż jest brak możliwości kupienia biletów na rower on-line na odcinek za Villach do Chorwacji. A szkoda, bo to szybki korytarz transportowy, przecinający Alpy w bardzo wygodny sposób.
BBT będzie 5 czerwca, nie 15 września. Nie - nie zapisywałem się, za blisko RTP, który skończy się pod koniec maja.
Z przejazdów dalekobieżnych chętnie korzystali też rowerzyści – przewoźnik przewiózł 607,5 tys.