Autor Wątek: Przewożenie roweru pociągiem  (Przeczytany 378231 razy)

Offline Mężczyzna s_13

• Robert
  • Miasto: Czarna Białostocka
  • Na forum od: 16.06.2013
Odp: Przewożenie roweru pociągiem
« 6 Wrz 2013, 11:16 »

W Poznaniu schody są rzeczywiste
[/quote]

W Słupsku także... winda jest osobowa (rowery nie wejdą), schody do przejścia podziemnego są z hali dworca, na którą... z rowerem oficjalnie wejść nie można :-), jest przejazd techniczny na perony, omijający i przejście podziemne i halę i schody, ale tam zazwyczaj stoją panowie SOKiści i wlepiają mandaty (sam widziałem jak zhaltowali rowerzystkę obwieszoną sakwami)...

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 10 Wrz 2013, 21:18 »
Koleje Mazowieckie wprowadziły od 1 września nową taryfę przewozową.

ROWER ZA DARMO PRZEZ CAŁY ROK

Z innych zmian nas interesujących inaczej będzie liczony bilet wycieczkowy. Co prawda nie zrozumiałem do końca na czym dokładnie polega zmiana ale wg przykładów w jedną stronę będzie taniej a  powrotny drożej niż do tej pory.

[Edit: poprawiłem link. Borafu]
« Ostatnia zmiana: 11 Wrz 2013, 10:31 Borafu »

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 28 Paź 2013, 20:38 »
Może Ktoś wie ile teraz kosztuje bilet na rower na pociągi IC lub TLK,a może są różne ceny, ostatnio jechałem za 9,10. Konduktor powiedział mi dzisiaj,że 15zł.
Ile w tym prawdy?
Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 28 Paź 2013, 21:03 »
To PR podniosły znacząco wartośc biletu za rower 7zł, a jeszcze nie tak dawno chyba było 5,50
Dzięki za info

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 18 Lis 2013, 20:38 »
Dobra wiadomość od Przewozów Regionalnych, może warto tam spojrzeć ws. Zjazdu w 2014? ;)

Po trwającej ponad rok przerwie pociągi wróciły na trasę Jelenia Góra – Szklarska Poręba Górna. Od 16 listopada turyści i narciarze wybierający się w Karkonosze i Góry Izerskie ponownie mogą korzystać z bezpośrednich pociągów REGIO z Jeleniej Góry, Wrocławia, Poznania i Zielonej Góry.

źródło: http://www.przewozyregionalne.pl/wracamy-do-szklarskiej-poreby

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 19 Lis 2013, 20:41 »
Wow! Ale czad! Niemożliwe! Aż się nie chce  stąd uciekać! Rower nie stwarza już zagrożenia!

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
« 20 Lis 2013, 16:44 »
Dobra wiadomość od Przewozów Regionalnych, może warto tam spojrzeć ws. Zjazdu w 2014? ;)

Po trwającej ponad rok przerwie pociągi wróciły na trasę Jelenia Góra – Szklarska Poręba Górna. Od 16 listopada turyści i narciarze wybierający się w Karkonosze i Góry Izerskie ponownie mogą korzystać z bezpośrednich pociągów REGIO z Jeleniej Góry, Wrocławia, Poznania i Zielonej Góry.

Hm, wyprowadzenie się z Poznania chyba nie było tak genialnym pomysłem jak na początku myślałem. :P

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 27 Lis 2013, 20:11 »

Hm, wyprowadzenie się z Poznania chyba nie było tak genialnym pomysłem jak na początku myślałem. :P
było, było
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,15035561,Rozpadajacy_sie_wiadukt_zatrzymal_pociagi_do_Szklarskiej.html#BoxSlotII3img

Offline Mężczyzna Marko

• Miasto: Ustroń
  • Na forum od: 29.11.2013
« 29 Lis 2013, 17:18 »
A mam ktoś doświedzczenie z przewożeniem rowerów w Czechach, na Słowacji?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Lis 2013, 20:31 »
Podobnie jak u nas. W elektryczkach kupujesz bilet i pakujesz się do środka.
W pośpiesznych kupujesz bilet jeśli jest wolne miejsce (są rezerwowane jak u nas), a jak nie ma to próbujesz - albo wezmą albo nie.
Różnica jest taka, że oddajesz rower personelowi bagażowego, dostajesz kwit i idziesz usiąść w normalnym wagonie, nie patrząc czy rower nie wysiadł bez ciebie, albo czy nie została sama rama.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 5 Sty 2014, 13:09 »
Przeglądałem sobie właśnie rozkłady jazdy i ze zdumieniem stwierdziłem, że niemal wszystkie pociągi TLK i EIC wyjeżdżające z Gdyni mają wagon rowerowy (a ściślej - aktywną opcję "przewóz rowerów").
Jakaś zmiana na plus, czy błąd w systemie?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 5 Sty 2014, 23:56 »
Nie muszą mieć wagonu rowerowego, ostatnio jechaliśmy dwa razy w TLK z mozliwym przewozem rowerów - lecz ograniczonym - w praktyce oznaczało to miejsce na początku za lokomotywą lub na końcu składu (możliwy był zakup czterech biletów rowerowych - tj cztery rowery mogły być przewożone w całym pociągu; przewozilismy pięć, piaty rower miał zdjęte koła i zakupiono na niego bilet na bagaż. Konduktor był ludzki, miły i nie czepiał się piatego roweru.)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 6 Sty 2014, 10:13 »
Hmm, czyli teraz łatwiej pojechać, ale trudniej planować wygodną podróż.
Wcześniej z piktogramów wyraźnie było widać, czy można liczyć na przedział/wagon rowerowy czy tylko na miejsce w przedsionku.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 6 Sty 2014, 13:08 »
W sytuacji o której mówi wiewiórka powinno być oznaczenie kursu z rowerem w kółeczku. Dokładnie wszystko widać na plakatowych rozkładach : http://rozklad.plk-sa.pl i tak jak mówisz prawie wszystkie mają niby mieć miejsca na rowery.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum