A próbowałeś z rowerem "w pionie". Ja tak robię w windach, gdy nie mieści się poziomo, nawet na ukos, np. na dworcu w Katowicach.
Jak kupujesz online bilet u konduktora bez opłaty
Jak kupisz bilet online to teoretycznie możesz dokupić bilet na rower bez dopłaty już w pociągu, u konduktora. Praktycznie - zależy na kogo trafisz. Jeden Bardzo Ważny Kierownik Pociągu (i wszechświata) wykłócał się ze mną swego czasu, że robi mi łaskę i idzie na rękę, że nie bierze dodatkowej opaty
27. Co z dodatkową opłatą za wydanie w pociągu biletu dla dziecka do lat 4 (ulga 100%), biletu na przewóz rzeczy, roweru, psa skoro tych biletów nie mogę kupić w e-IC?Osoba, która posiada bilet na przejazd zakupiony za pośrednictwem systemu e-IC i dokupuje w pociągu bilet na przewóz rzeczy, roweru, psa lub bilet z ulgą 100% dla dziecka (-ci) podróżującego (-ych) z tą osobą, nie uiszcza dodatkowej opłaty za wydanie biletu w pociągu.
11. Co zrobić jeśli osoba, której imię i nazwisko zostało wpisane na bilecie rezygnuje z podróży lub trzeba zmienić dane Podróżnego?Wskazane na bilecie imię i nazwisko Podróżnego można zmienić po zalogowaniu się do systemu. W zakładce 'Moje bilety'/'Opłacone' należy odszukać właściwy bilet i wybrać polecenie 'Zmień dane'. Po wypełnieniu odpowiedniego pola i zatwierdzeniu zmiany, bilet należy ponownie wydrukować lub (jeśli jest to bilet w komunikacji krajowej) zapisać na urządzeniu elektronicznym. Zmiany danych Podróżnego można dokonać jednokrotnie, najpóźniej na 15 minut przed odjazdem pociągu ze stacji wskazanej na bilecie.
Wydrukować, zafoliować, pokazywać, nie dyskutować.