Chodzi mi o dość obłożony dzień i mogę się potem znaleźć w czarnej d. jak mimo wykupienia miejsca w wagonie rowerowym wszystkie wieszaki będą zajęte.
Dla wyjątkowego służbisty kolejowego możecie sobie na karteluszce dopisać , że jest to zgodne z :Uchwałą Nr122/2013 Zarządu Spółki pod firmą„PKP Intercity” Spółka Akcyjna z dnia 14lutego2013r. w sprawie ustalenia Regulaminu przewozu osób, rzeczy i zwierząt przez Spółkę„PKP Intercity” (RPO-IC) a co za tym idzie zgodne z REGULAMINEM PRZEWOZU OSÓB, RZECZY I ZWIERZĄT§ 5 pkt 9 ehttp://intercity.pl/pl/dokumenty/Przepisy%20i%20taryfy/RPO-IC%20-%20tekst%20ujednolicony%20zm%207v2.pdfSzacunek dla osoby, która spisała te 50 stron regulaminu. Jak można tak zagmatwać proste sprawy...
Cytat: magda w 22 Sty 2015, 08:17Jak kupisz bilet online to teoretycznie możesz dokupić bilet na rower bez dopłaty już w pociągu, u konduktora. Praktycznie - zależy na kogo trafisz. Jeden Bardzo Ważny Kierownik Pociągu (i wszechświata) wykłócał się ze mną swego czasu, że robi mi łaskę i idzie na rękę, że nie bierze dodatkowej opaty FAQCytuj27. Co z dodatkową opłatą za wydanie w pociągu biletu dla dziecka do lat 4 (ulga 100%), biletu na przewóz rzeczy, roweru, psa skoro tych biletów nie mogę kupić w e-IC?Osoba, która posiada bilet na przejazd zakupiony za pośrednictwem systemu e-IC i dokupuje w pociągu bilet na przewóz rzeczy, roweru, psa lub bilet z ulgą 100% dla dziecka (-ci) podróżującego (-ych) z tą osobą, nie uiszcza dodatkowej opłaty za wydanie biletu w pociągu.Wydrukować, zafoliować, pokazywać, nie dyskutować.
Jak kupisz bilet online to teoretycznie możesz dokupić bilet na rower bez dopłaty już w pociągu, u konduktora. Praktycznie - zależy na kogo trafisz. Jeden Bardzo Ważny Kierownik Pociągu (i wszechświata) wykłócał się ze mną swego czasu, że robi mi łaskę i idzie na rękę, że nie bierze dodatkowej opaty
27. Co z dodatkową opłatą za wydanie w pociągu biletu dla dziecka do lat 4 (ulga 100%), biletu na przewóz rzeczy, roweru, psa skoro tych biletów nie mogę kupić w e-IC?Osoba, która posiada bilet na przejazd zakupiony za pośrednictwem systemu e-IC i dokupuje w pociągu bilet na przewóz rzeczy, roweru, psa lub bilet z ulgą 100% dla dziecka (-ci) podróżującego (-ych) z tą osobą, nie uiszcza dodatkowej opłaty za wydanie biletu w pociągu.
CRL, wagonów bezprzedziałowych też jest przecież kilka rodzajów. Każdy może mieć inny rozkład miejsc.