Cytat: vooy.maciej w 6 Lip 2015, 13:25informacyjnie:do Pendolino nie da się kupić bilety na rower "bo już wszystko sprzedane" a w pociągu nie ma ani jednego roweru.No ale mogą wsiąść po drodze. Z tego co wiem system nie uwzględnia tego, że można na jednym wieszaku przewozić rower na odcinku np. Kraków-Warszawa, a następnie Warszawa-Gdańsk. Jak ktoś kupi chociażby kraków-włoszczowa to blokuje całą trasę.
informacyjnie:do Pendolino nie da się kupić bilety na rower "bo już wszystko sprzedane" a w pociągu nie ma ani jednego roweru.
Słuchajcie - zdębiałem.W Gnieźnie na dworcu PKP (hol poczekalni - kasy, rozkład jazdy) nie można prowadzić roweru Dlaczego ?bo podłoga się brudzi *w ostatnią sobotę było 30-34 stopnie - bez deszczu.Tak stwierdził pan z napisem "Ochrona Kolei".Jeśli ktoś dysponuje kamerką i będzie się przesiadał w Gnieźnie to polecam nagrać - materiał na YT - bezcenny!
Pociąg, który mnie interesuje, to TLK Chopin.
Pociąg a w zasadzie autobus szynowy z Hajnówki do Warszawy Wschodniej ma w opisie że mogą być utrudnienia w przewozie rowerów. Czy ma ktoś doświadczenia z przewozem roweru na tej trasie? Da się czy szukać innej opcji?