ciężko powiedzieć ile miałem na bagażniku ale myślę, że około 15 kg to max. Jazda bez trzymanki przydaje się właśnie żeby przeciągnąć ręce, plecy, rozluźnić szyję (mam z tym ogromny problem od wielu lat) a taka jazda na Awolu jest bardzo trudna. Mój to już zaczyna telepać jak z sakwami prowadzę go jedną ręką a drugą obsługuje garmina. Używam bagażnika od Crosso, jest dość wysoki więc może środek ciężkości ma coś w temacie, wkurza mnie to trochę bo liczyłem na stabilniejszą konstrukcję.
Cytat: bikeandfire w 24 Mar 2016, 21:57ciężko powiedzieć ile miałem na bagażniku ale myślę, że około 15 kg to max. Jazda bez trzymanki przydaje się właśnie żeby przeciągnąć ręce, plecy, rozluźnić szyję (mam z tym ogromny problem od wielu lat) a taka jazda na Awolu jest bardzo trudna. Mój to już zaczyna telepać jak z sakwami prowadzę go jedną ręką a drugą obsługuje garmina. Używam bagażnika od Crosso, jest dość wysoki więc może środek ciężkości ma coś w temacie, wkurza mnie to trochę bo liczyłem na stabilniejszą konstrukcję.A jak się prowadzi kiedy jedziesz bez bagażu?U mnie np szosówka i mtb jadą jak po drucie, a trekking z lemondką bez trzymanki wymaga już umiejętności.
Znalazłem na sieci info, że model 2016 ma zmodyfikowane geo, tak żeby zwiększyć "trail" (odległość między punktem kontaktu koła z podłożem a przedłużeniem osi widelca). Mały trail powoduje, że łatwiej macha się kierownicą ale też przód roweru jest mniej stabilny.