AWIK, dużo z nas nie jest zapatrzonych w Decathlon, tylko właśnie w Polsce jest taki wybór.
Rowery u nich na kołach 14 czy 16 cali są fajne, bo:
- tanie
- są właśnie klamki i inne rozwiązania dla dziecka lepsze
- nie mają np. hamulca w nogach
- są całkiem nieźle wykonane
Dla dziecka mam kupić rower za 1000 zł? Na 1 rok może 2 lata? Na allegro te rowery z tego sklepu można kupić za 120 zł. A wejdź do sklepu fachowego i zapytaj o takie rowery. Może 1 sztuka będzie faktycznie spełniać moje oczekiwania, ale z wyjątkiem ceny. Wyboru nie ma, bo klient nie da za taki rower 1000 zł. I kółko się zamyka.
Mało jest osób które zarabia tyle, żeby dziecku co 2 lata przykładowo, kupić fajny czytaj dobry jakościowo i funkcjonalnie, nowy rower.
Jakość tych rowerów taka tragiczna nie jest. Lepsza niż tych dla dorosłych z marketu typu Carrefour. Rower córki przejeżdża wyprawki, wyprawy i jeździ.
Oglądałem z ciekawości nowy rower Giant, na kołach 16 cali. Wykonanie nieporównywalnie lepsze ale cena prawie 800 zł i hamulec w nogach. Za nic sprzedawcy nie szło wytłumaczyć, że ja po prostu chcę aby rower nie miał hamulca w nogach. Nawet jakby był taki model to rower posłużyłby może 2-3 lata w zależności jakby córka rosła. I znów szukanie roweru.