Autor Wątek: szlak rowerowy nad dunajem gpx? pola namiotowe  (Przeczytany 1096 razy)

Offline Mężczyzna zoro27

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 12.05.2014
Witam
Czy ktos posiada moze slad gpx trasy nad dunajem oraz ma info o polach namiotowych
Wertuje intenet  mnóstwo info ale zandnych konkretów juz mnie głowa  boli
Ktos pomoże ?
podrower
Filip

Offline Mężczyzna Karol

• Miasto: Mikołów
  • Na forum od: 21.02.2011
Z relacji
http://sadorg.com/w_drodze/rower/15-29-08-2014-donauradweg-czyli-700km-na-rowerze-z-niemiec-na-slowacje-cz-1/
Taki cytat
"polecam kontakt z Informacją Turystyczną Austrii mająca swoje przedstawicielstwo w Warszawie; wysyłają bezpłatnie bardzo ciekawe materiały o konkretnych regionach; my otrzymaliśmy m.in. mapę Austrii z wyszczególnionymi wszystkim kempingami/polami namiotowymi czy mapę trasy rowerowej Passau-Bratysława z ciekawymi informacjami dotyczącymi mijanych miejscowości, atrakcji turystycznych, pensjonatów, hoteli). "

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Wystarczy wypełnić ten formularz: http://www.austria.info/pl/prospekty/zamowienie-429976.html

Dostałem od nich sporo katalogów i mapę Austrii. :)

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Znam fajne krzaki koło Golubaca  ;)

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
A jaki odcinek trasy Cię interesuje?
W te wakacje jechałem od źródeł do Budapesztu.
Śladu co prawda nie mam, ale jeżeli Cię ten fragment interesuje to chętnie Ci odpowiem.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Offline Mężczyzna zoro27

euzeby dzieki za checi ale planuje standart od Passau do Wiednia ale chcialem jeszcze Prage zaliczyc
Czyli mialo by to wygladac tak do Pragi pociag (ale widze że jest problem z rowerem na miedzynarodowych ) Pózniej na kole od Pragi do Passau no i wjazd na szlak i owrót albo na kole albo pociągiem to wszystko zalezy jak z czasem bedzie mam na to 3 tygodnie

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
3 tygodnie to dużo, jeszcze zdążysz do Budapesztu zajechać i spać nad brzegiem Dunaju - trzeba uważać na kilwatery od promów i podniesienie się poziomu wody :D

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Startuj w Jakuszycach, do Pragi masz jakieś 150 do tego z górki.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
http://www.camping.info/deutschland/bayern/campingplaetze

tutaj też możesz poszukać sobie kempingi.

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
Na odcinku od Passau do Wiednia campingi są dość często więc nie będzie chyba kłopotów ze znalezieniem.
Jedno miejsce natomiast jest dość ciekawe. Jak przejedziesz Linz to po około 10-15 kilometrach szlak rowerowy przechodzi na drugi brzeg przez kolejny stopień wodny. Dzieje się to koło zbiornika wodnego Ausee. W przewodniku rowerowym zaznaczone są tam 3 campingi. Zajechaliśmy tam, było późne popołudnie (trzeba odjechać jakieś 3km ale są znaki). Okazało się, że na terenie ogrodzonym wokół Ausee są te 3 campingi  (bardziej ośrodki z domkami letniskowymi) ale nie można się  rozbić z namiotem. Natomiast obsługa tego całego terenu (super infrastruktura włącznie z wyciągiem dla narciarzy wodnych) sama wyszła z inicjatywą i zaproponowali nam możliwość rozbicia się gdzie tylko chcieliśmy (kilkanaście hektarów parku nad wodą). Zostawili nam otwarty publiczny sanitariat, umywalnię z ciepłą wodą. Koszt - 0 EUR. Na pytanie czym zasłużyliśmy sobie na takie względy  ;) padła odpowiedź:
Bo jesteście w podróży, a my tak zawsze pomagamy podróżnikom.
Więc polecam.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Offline Mężczyzna zoro27

Znalazłem bezpośredni pociąg do Bratysławy i zastanawiam się czy w druga strone nie przejechac   mam teraz dylemat ale dzieki za info o polach namiotowych

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum