Autor Wątek: Kuba rowerem luty lub marzec 2015  (Przeczytany 721 razy)

janaugustpol

• Gość
Kuba rowerem luty lub marzec 2015
« 22 Gru 2014, 13:47 »
     W lutym lub w marcu 2015 zamierzam kolejny raz powłóczyć się po Kubie rowerem. Tym razem planuję po przylocie do Havany pojechać autobusem Viazul do Santiago de Cuba i stamtąd rowerem wrócić do Havany. To około 900km. Jakie miasta po drodze do ustalena.  Jak zostanie kilka dni to jeszcze jedna pętla Havana -Soroa  - Pinar del Rio – Viniales – Havana.  Jestem doświadczonem sakwiarzem. Byłem na Kubie na rowerze kilka razy ale jeszcze nigdy  we wschodniej części. Na Kubie zwykle wieje silny wschodni wiatr, więc jazda z Santiago będzie łątwiejsza,  bo z wiatrem. Dzienne odcinki około 80 -90 km, tak żeby w miarę wcześnie dojechać, znaleźć dobrą casę, zwiedzić miasto. Mam na Kubie zostawione 3 rowery 24 calowe, więc odpada transport. Mówię dobrze po angielsku i w miarę komunikatywnie po hiszpańsku.  Znam wszystkie sekrety taniego podróżowania po Kubie, więc koszty pobytu będą małe. Termin luty lub marzec. Dostosuję się. Zależy mi tylko aby wrócić na Wielkanoc.  Planuję grupę 2 lub 3 osobową. Nie więcej. Nie planuję noclegów pod namiotem.
Na dziś znalazłem najtańszy bilet do Havany liniami Aeroflot.  614 euro
Zapraszam.
Kontakt bezpośredni: janaugustpol@gmail.com
« Ostatnia zmiana: 22 Gru 2014, 16:31 janaugustpol »

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Odp: Kuba rowerem luty lub marzec 2015
« 22 Gru 2014, 22:07 »
Masz jakieś zdjęcia tych rowerów na których mielibyśmy jechać ? Jest na tyle dużo casa, że nie trzeba brać namiotów ? Jakie dzienne koszta planujesz na nocleg i wyżywienie ?
Pozdrawiam

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 23 Gru 2014, 12:00 »
Hola Janek :)

Byłem z Jankiem na Kubie rok temu. Szczerze polecam zarówno Kubę jako wspaniałe miejsce na wyprawę rowerową jak i polecam Janka jako towarzysza podróży i organizatora wyjazdu.

Jedyne czego nie polecam to Jankowych rowerów. Co prawda da się na nich bez problemu zrobić te trasy, co Janek (i nie tylko on) udowodnił nie raz, ale mimo wszystko uważam że te rowery słabo się nadają do takich wyjazdów.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 10 Sty 2015, 15:45 »
Jeszcze nie mów hop. ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy