Autor Wątek: Rower dla 8-latki  (Przeczytany 3759 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Rower dla 8-latki
« 30 Gru 2014, 15:17 »
I nie lubiłaś tego? Ja miałem dwie młodsze siostry i rękoczyn był codziennością. Jak dorosły i nabawiły się własnego potomstwa to przyznały, że mnie strasznie nienawidziły ale uwielbiały być  maltretowane. Nawet wyrażają żal, że te dzisiejsze dzieci takie ułożone i co one maja z tego dzieciństwa. ;D
Czyli jednak niektóre kobiety przesalają z premedytacją ;D
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 30 Gru 2014, 15:22 »
jak Was czytam, to jestem głęboko wdzięczna Rodzicom, że nie rpzyszlo im do głowy, by powiększyc rodzinę o brata sadystę czy wredna siostrę. Całe szczęście. Potrzeby otrzymania wpierdolu/spuszczenia komuś wpierdolu mogłam normalnie załatwic na podwórku, a w chacie miałam spokój...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 30 Gru 2014, 15:34 »
O, Martwa i to zapiszę córce złotymi zgłoskami na ścianie :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 30 Gru 2014, 16:11 »
jak Was czytam, to jestem głęboko wdzięczna Rodzicom, że nie rpzyszlo im do głowy, by powiększyc rodzinę o brata sadystę czy wredna siostrę. Całe szczęście. Potrzeby otrzymania wpierdolu/spuszczenia komuś wpierdolu mogłam normalnie załatwic na podwórku, a w chacie miałam spokój...
Eee tam głupoty piszesz.
Za nic w świecie nie chciałbym mieć Twojego spokoju jak byłem gówniarzem.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

• Użytkownik forum
« 30 Gru 2014, 16:58 »
Za nic w świecie nie chciałbym mieć Twojego spokoju jak byłem gówniarzem.

ja również bym się nie zamieniła na wersję dziecinstwa z bratem/siostrą, nawet jakby dopłacali.

Offline Mężczyzna tomek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 30 Gru 2014, 17:38 »

Taki widelec na allegro to ok 400 zł kosztuje. I jeżeli brać pod uwagę amor dla dziecka, to tylko taki. Zwykły sprężynowy to kiepski pomysł. Warto też upewnić się czy główka ramy pasuje do widelca.

Dalej, wymieniasz gripshifty na normalne klamkomanetki i generalnie rower jest do jazdy :)
Aż taki problem z tymi gripami? Mój młody jeździł na revoshift shimano i dawał radę, lekko to chodziło. Inna spraw, że pancerze i linki wymieniałem i robiłem na wymiar.

W pierwszym rowerze mieliśmy shify i jakoś dawały radę. Te ostatnie kiepsko działały i nie wytrzymałem - poszły w diabły :)

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 30 Gru 2014, 21:18 »
nagły powrót do tematu w wykonaniu tomka :)

P.S.
Mam starszego brata, z którym się tłukłem. Mam młodszą siostrę nad którą się znęcałem.
W sumie fajne dzieciństwo :) , a później jest już tylko lepiej. Myślę, że nie chciałbym być jedynakiem.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 30 Gru 2014, 23:48 »

eee tam - nie wiedzą jedynaki co tracą i bardzo dobrze bo by byli wściekli gdyby wiedzieli :P
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

• Użytkownik forum
« 7 Sty 2015, 02:37 »
Bardzo się cieszę, że nie wiem. Nie chciałabym wiedziec i uważam że wiele zyskałam, a nie straciłam.  Miałam pokój dla siebie i nie musiałam się nim dzielić z jakims bałwanem:) moje rzeczy mogłam sobie niszczyć sama, a teraz nie musze utrzymywac z nikim na siłę kontaktów, na ktore  nie miałabym absolutnie żadnej ochoty.
« Ostatnia zmiana: 7 Sty 2015, 02:49 martwawiewiórka »

« 7 Sty 2015, 09:59 »
Masz błędne wyobrażenie.
Z nikim na siłę kontaktu się nie utrzymuje. Fajnie jest sie spotkać raz na jakiś czas i pogadać. Poza tym dzieciarnia ma frajdę spotykając się z rodzeństwem i szalejąc do momentu,,zaśniemy jak padniemy''

Offline Mężczyzna qbab

« 7 Sty 2015, 11:48 »
Bardzo się cieszę, że nie wiem. Nie chciałabym wiedziec i uważam że wiele zyskałam, a nie straciłam.  Miałam pokój dla siebie i nie musiałam się nim dzielić z jakims bałwanem:) moje rzeczy mogłam sobie niszczyć sama, a teraz nie musze utrzymywac z nikim na siłę kontaktów, na ktore  nie miałabym absolutnie żadnej ochoty.

Źle podchodzisz do tematu. Dla mnie rodzeństwo to jest ktoś na kogo mogę zawsze liczyć bez względu na wszystko. Przyjaciele przychodzą i odchodzą a rodzina jest zawsze.

edit:
Wracając do tematu to jaki bagażnik podejdzie do wspomnianego roweru?
Najlepiej z oferty:
http://dobresklepyrowerowe.pl/produkty/kategoria/baga%C5%BCniki-227
bo dostanę eBon do wykorzystania.

« 7 Sty 2015, 14:03 »
Tego ACR-a 25 w komplecie z małymi sakwami Crosso Twist używał przez trzy lata syn na swoim Giancie 24 xtc.
Zaletą jest to, że można wysokość bagażnika dostosować do wielkości rowerka.
Wadą natomiast, że w oryginalne dolne oczko nie wchodzi hak od sakwy więc musiałem dokupić coś takiego

Jest jeszcze dostępne w sprzedaży. Niestety to wygodne rozwiązanie Crosso postanowiło zamienić na to

Offline Mężczyzna qbab

« 7 Sty 2015, 20:40 »
A wydawało mi się, że to drugie rozwiązanie jest lepsze. Jakoś to kółko do mnie nie przemawiało.

Offline Mężczyzna qbab

« 7 Sty 2015, 20:54 »
Tego ACR-a 25 w komplecie z małymi sakwami Crosso Twist używał przez trzy lata syn na swoim Giancie 24 xtc.
Zaletą jest to, że można wysokość bagażnika dostosować do wielkości rowerka.

A udało Ci się ustawić bagażnik tak żeby był poziomo?

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 7 Sty 2015, 22:07 »

Twoje życie, Twoja sprawa ale cieszę się, że nie mam tak negatywnego podejścia ;-)
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum