Autor Wątek: Dojazd Krakow - Grenoble (Francja) i powrot Turyn (WLochy) Krakow  (Przeczytany 842 razy)

Offline Mężczyzna Marcinek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.09.2014
Witam,

W  Czerwcu planuje tygodniowa wycieczkę rowerem po Alpach, tu jest mniej więcej mapa (google Włochy nie obsługuje rowerów):

https://goo.gl/maps/KkWKT

Potrzbowalbym porad jak najtaniej dojechać z Krakowa do Grenoble i wrócić później z Turynu do Polski.
P.s
Podróżował będę ja + rower + jakieś bagaże

Dzieki 8)
« Ostatnia zmiana: 7 Sty 2015, 02:19 yoshko »

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009

Hej cześć,
Pojechałeś? Szukam informacji na ten sam temat tj. jak wrócić tanio z okolic Grenoble lub Turynu. Gdybyś mógł/miał się czymś podzielić, to byłoby super  :)

Wrzuć też jakąs galerię czy opis w ramach inspiracji.
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Kobieta magfa

Jeszcze raz dziękuję Podjazdy  :D

W systemie niestety nie mogę kupić biletów na przewóz rowerów.
Czy przewoził ktoś rowery przy "Wochenende Ticket" ? czy jest jakiś problem z dokupieniem biletu na rowery?

Czy w tych pociągach Z Mediolanu do Niemiec da się je przewieźć jako dokupiony bagaż?

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Dla  "Wochenende Ticket" kupujesz w automacie bilet na rower za 5€ jeżeli dobrze pamiętam, zero problemów.

Offline Kobieta magfa

a  "Wochenende Ticket" kupujesz w automacie bilet na rower za 5€ jeżeli dobrze pamiętam, zero problemów.

Ok, dziękuję  :D też tak myślałąm, ale wolałam się upewnić.

Podjazdy, a na pewno mogę dokupić do pociągów z Mediolanu bilety na rowery za 10 euro? Jadę z Ewką i nie mama planu awaryjnego  :icon_twisted:

Offline Kobieta magfa

Podjazdy dziękuje  :D
A dla tych , co będą chcieli opisuję moją kombinację  ;):

Wochenende Ticket na Niemcy na najbliższą sobotę. Uwaga : bilety te obowiązują na jeden z dni weekendowych (a nie cały weekend jak kiedyś) Plan dojechać z Frankfurtu nad Odrą do okolic Basel. Da się nawet od 4.30 do 22.00, więc noclegi "jak ludzie".

Potem 3,5 dnia + 300 km (sprawdzimy czy się uda) do Bellgarde-sur-Valserin.

Promoete (promocja letnia) w lokalnych połączeniach kolejowych departamentu Rhone-Alpes - czyli 40% ceny biletu (dla więcej niż 1 osoby) do dowolnej stacji w tym departamencie.
Mi to pasuje, bo jadę w Alpy od strony Prowansji.

Potem już "tylko" 143 km pod górę  :icon_twisted:

Powrót: 305 km z "górki" do Mediolanu na pociąg poprzez Szwajcarię (promocje DB). Niemcy Wochenende Ticket na powrót. Można by taniej (niewiele) bezpośrednio z Mediolanu do Polski, ale 24h w pociągu to nie są wakacje.

Przejazd w normalnej cenie przez Szwajcarię kosztuje ok. 90 franków za przejazd i 18 za rower.

Raczej nie w wakacje - normalne ceny w okolicach 150 euro +rower
« Ostatnia zmiana: 14 Lip 2015, 11:43 magfa »

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
@Magfa
Jeżeli twoja kombinacja rozpoczyna się w najbliższa sobotę (18.07) to wyjeżdzamy w tym samym dniu ;) ;
Ja startuję w sobotę, CD z Czeskiego Cieszyna do Pragi, przesiadka na EC do Monachium. Dalej  rowerem przez Szwajcarię do Grenoble i Alpe d'Huez.
Powrót: przez Alpy do Mediolanu, a dalej chyba podjadę pociągiem przez północne Włochy (dla mnie to "smętne" tereny) do Słowenii i  pózniej się zastanowię się  co dalej.

Ta Bzylea by mi odpowiadała (lepsza Francja, niż Szwajcaria ;)), może się coś znajdzie z Monachium do Bazylei, a te Wochenende Ticket mozna kupić w sobotę wieczorem (w Monachium), i na jaki czas one obowiązują?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum