Autor Wątek: Tour De Pomorze  (Przeczytany 31095 razy)

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
Odp: Tour De Pomorze
« 28 Sty 2015, 18:40 »
No proszę. A jak Turysta chciał się przejechać po Kaszubach to osłabiał prestiż i niczym wampir wysysał nieodnawialne siły witalne uczestników MP. A tutaj ilu chętnych na imprezę (700 i 007) po wszystkich ultra!

Gdyby 007 doszło do skutku to rzecz jasna start i meta - Szczecinek/Kalisz Pomorski/Choszczno. Nie trzeba drałować na koniec Polski.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 28 Sty 2015, 18:54 »

Gdyby 007 doszło do skutku to rzecz jasna start i meta - Szczecinek/Kalisz Pomorski/Choszczno. Nie trzeba drałować na koniec Polski.

myślę, że organizatorom czyli Jelonie i Czerkawowii bardziej po drodze jest na koniec Polski, yoshkowi też :D
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 28 Sty 2015, 18:55 »
Ale wtedy DPK u Yoshka miałby sens  :wink:
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 28 Sty 2015, 20:16 »

myślę, że organizatorom czyli Jelonie i Czerkawowii bardziej po drodze jest na koniec Polski, yoshkowi też :D

Zostaliśmy nieoficjalnymi organizatorami :P ? No zacnie :)

trasa ustalona, punkty żywnościowe to biedronki, wpisowe tyle co na piwo w punkcie zbiórki ( noclegu przed startem) myślę że najważniejsze ustalone :D

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 28 Sty 2015, 20:22 »
nazwa też jest :
Ultraantymaraton 007
"Skajowy Fallus"

ps. to z tym Fallusem to dopisał yoshko
« Ostatnia zmiana: 28 Sty 2015, 20:58 Waski »

jendrzych

• Gość
« 28 Sty 2015, 20:51 »
Ultramarynaton...

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 28 Sty 2015, 21:00 »
Chętnych na 8 miesięcy przed startem to można między bajki włożyć... A robienie przejazdu tego samego dnia i po tej samej trasie co właściwy wyścig to już by była zwykła złośliwość i ordynarne zrzynanie czyjegoś pomysłu i podpinanie się pod czyjąś imprezę. Nie pasują nam czyjeś reguły i koszta - nie jedziemy, a nie jak małe dzieci na złość będziemy robić swój przejazd tego samego dnia, bo to trochę jak lizanie loda przez szybkę.
nie psuj dobrej zabawy na samym początku :P

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 28 Sty 2015, 21:19 »
A ja myślę, że...to brzmi zabawnie :P Ja w inspiracji bezczelności nie widzę, no ale, nie jestem środowiskowa, nikogo nie znam z listy startowej, to se mogę :D :D . Poza tym, większa trudność - większe obciążenie, wszystko na własnej glowie , ale też bedzię i motywacja - 100 osób jedzie w tym samym czasie, tylko w inną stronę, czy to nie motywujące? :P

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 28 Sty 2015, 21:27 »
Nie mów, że nie wolałbyś zapłacić, pojechać jak panisko i dostać elegancki medal  :lol:

Oczywiście - 250 bym położył, nawet do 300 może (ale to może) bym się przełamał bo najnormalniej w świecie stać mnie na to ale ..nie lubię gdy ktoś ze mnie zdziera a tutaj tak się poczułem.

Marek już się zapisał i kusi. Może moja urażona duma za kilka miesięcy zapomni o tym i się zapisze ... :P

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 28 Sty 2015, 21:44 »
Ultranotaram 007

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 28 Sty 2015, 21:47 »
no może już całkiem:
 007 notaramartlu

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 28 Sty 2015, 22:10 »
Czy to takie zdzierstwo? W porównaniu do BBTour podobne świadczenia (spodenek chyba tylko nie ma), a dystans krótszy 300km, a tam się płaciło chyba 550 czy 600zł, już nie pamiętam. Tak więc proporcjonalnie to podobna kwota.
Spodziewałem się mniej i stąd pewnie to uczucie. Na BBT  było 560 ale BBT to marka i tradycja a tutaj nowy twór, po drugie na BBT było niby żarcie na każdym PK, dwa ze spaniem, jazda przez całą Polskę a nie w koło komina jak w przypadku zachpomu. Inna sprawa, że oba maratony dzieli przepaść. MP jest o niebo atrakcyjniejszy od niego co zresztą sam już napisałeś wcześniej.

Ludzie tradycyjnie sobie teraz chojrakują, ale 15 września jak się zrąbie pogoda to już może to trochę inaczej wyglądać  ;)

Ja już po kilku godzinach dopuszczam taką ewentualność - ale jeśli się zdecyduję to jeszcze jak będzie w tej niższej cenie :D

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 28 Sty 2015, 22:32 »
Jest już zaksięgowana pierwsza wpłata :D

I dlatego mnie to nie pociąga, na BBTour tyle mogę dać, ale w tym przypadku za taką kasę to ja zrobię sobie ze 3 trasy tej długości z dojazdami i sporo ciekawsze.

Jest jeszcze P1000J, który kosztuje 130 PLN i w tamtym roku miałem jechać ale pojadę w tym. P1000J i MP wystarczą mi w zupełności. Gdy się okaże, że pojadę jeszcze GMRDP to już będzie klęska urodzaju :)

ps. zapisy na P1000J już ruszyły też - termin 04-05.07.205

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Sty 2015, 22:39 »
Tyle że maraton to jednak trochę co innego, jednak jest rywalizacja i aspekty, których na trasach typu turystycznego nie ma.

Bo to też dużo zależy od charakteru. Mi jest się ciężko zmotywować gdy nie muszę. A na zawodach, nawet najgłupszych muszę, jest adrenalina, pozytywna presja. Ten maraton to fajna alternatywa dla tych, co nie pojadą GMRDP. Alternatywa zarówno geograficznie jak i pod kątem profilu trasy. Dziwi mnie tylko termin, spokojnie można było zrobić nawet w tym samym czasie do GMRDP. Wątpię by były tłumy co pojadą w obu imprezach. We wrześniu może być różnie, a temperatura maksymalna 12 stopni nie jest anomalią. No i pamiętajmy, 12 stopni we wrześniu a 12 stopni w marcu odczuwamy zupełnie inaczej. We wrześniu "pizga jak w kieleckim" a jak w marcu tylko robi się 12 stopni to dziewczyny zakładają mini i głębokie dekolty :-)

No i jednak zamiast robić jakieś anty pętle, lub jak to trafnie opisał Wilk: deklarować się na to 8 miesięcy wcześniej :D, to lepiej poszukać innych zawodów, może np brevety, a jak już samemu to tak by zrobić gminy, mieć dogodny dojazd, termin, pogodę, etc ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 28 Sty 2015, 23:08 »
Ludzie tradycyjnie sobie teraz chojrakują, ale 15 września jak się zrąbie pogoda to już może to trochę inaczej wyglądać  ;)
Czy pijesz do mnie? Dałem kiedyś powód do tego?  ;D

Marek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum