Autor Wątek: Opinia o rowerze  (Przeczytany 1798 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Opinia o rowerze
« 11 Sty 2015, 12:00 »
Tylko rower z mostkiem dłuższym/krótszym o 3 cm inaczej się prowadzi, zmiana sztycy aż takich skutków nie ma (kierownica może być za nisko, ale to dalej jest kompensowalne). Z jakiegoś powodu panuje mylne przekonanie, że ramę dobiera się na podstawie długości nóg. Gdybym sugerował się takimi przelicznikami, to kupiłbym rower na ramie 59-60 cm ;D ;D Dlatego zwracam uwagę na górną rurę, zwłaszcza, że moim zdaniem należy wybrać taką, która pasuje co do centymetra. Ten sam centymetr na podsiodłówce jest kompletnie pomijalny.

Piszesz o karze wagowej za wydłużenie sztycy, a jakoś producenci tego nie zauważają i sprzedają rowery z ramą opadające. Do tego około 100 g lżejsze ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 11 Sty 2015, 12:08 »
Za takie pieniądze ten sam rozmiar. Radon i widelec karbon i na ultegra hamulce i manetki 2x9 i korba Tiagra 50/34 172,5,koła shimano.Info i zdjęcia ewentualnie na priv.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Rut17

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2015
« 11 Sty 2015, 13:44 »
Troszkę zboczyliśmy z tematu :P
Tutaj są wymiary obecnego roweru, a więc na ramie 2 cm różnicy.

(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 11 Sty 2015, 23:47 »
I dobry jest dla Ciebie?
To ta Kona na której jechałem BB2014, rama slopingowa, przez producenta oznaczana jako rozmiar 53. Kiedyś pomierzyłem się dokładnie i z kalkulatora wielkości ramy http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp wyszło mi że idealne będzie coś między rozmiarem 53 a 54. Rower mi pasuje więc moim zdaniem ten kalkulator mi się sprawdził.

Rut17 - moim zdaniem nie powinieneś nawet patrzeć na nic większego niż rozmiar 52.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum