Autor Wątek: Anioł modyfikuje Garego  (Przeczytany 6333 razy)

Offline Mężczyzna odlotowy.wu

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 22.10.2008
Anioł modyfikuje Garego
« 14 Cze 2009, 15:47 »
Hey postanowiłem ,że czas najwyższy zmodyfikować napęd w moim Garym
napęd który zamierzam wsadzić(oszczędnie)
to
Korba Deore 2009 FC-M530 wraz z suportem hollowtech(pytanie czy warto pakować się w hollowtecha?) a może lepiej coś na kwadrat? (ewentualnie slx ale to dość mglisty plan)
Kaseta Shimano SLX LX mod. CS-HG80 11-32T + łańcuch hg73
lub bardziej realnie
Kaseta 9-rzędowa Deore Kaseta o zakresie 11-32 hg 50-9 + łańcuch Deore Hg53 9speed.
przerzutka  Tylna SHIMANO SLX - RD-M662 gs LX SLX SHADOW(brać tego slx shadow czy może lepiej o 3 dychy droższego xt zwykłego?
Manetki  shimano SLX SL-M660
zastanawiam się czy do zastosowania sakwiarskiego lepiej nadaje się kaseta 11-32T a może 11-34T?  Aha i o co chodzi z tymi wózkami przerzutki. Jaki kupiś długi czy krótki
A może sami coś doradzicie w cenie max 600-650pln
Pozdrawiam  Anioł

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Anioł modyfikuje Garego
« 14 Cze 2009, 15:51 »
wózek do takich przełożeń, to chyba długi będzie potrzebny, hm ?
a kaseta deore Ci wystarczy chyba w zupełności....
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna muzycom

• Miasto: Świeradów - Zdrój
  • Na forum od: 19.05.2009
Anioł modyfikuje Garego
« 14 Cze 2009, 17:56 »
O to kolejny Gary na forum. Tegoroczną korbę Deore wczoraj założyłem żonie i mogę szczerze polecić. Jest sztywna, dobrze wykonana i lekka. Dobry wybór.
Natomiast moim zdaniem jeśli chodzi o przerzutkę i manetki to spokojnie Deore starcza. Kultura pracy dobrze wyregulowanego deore mnie zadowala. Wolał bym dołożyć do twardszej  kasety i łańcucha bo ten komplet dużo szybciej zajeździsz i zmienisz niż manetki + zmieniarkę. Od siebie polecam XT, choć przy aktualnych  cenach to rzeczywiście lepiej SLX.

Offline Mężczyzna atlochowski

• Andrzej
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.04.2009
Anioł modyfikuje Garego
« 14 Cze 2009, 17:57 »
Jeśli tylna przerzutka nie obija Ci o ramę to nie warto brać shadowa. Shadow został zrobiony tak aby nie miał możliwości obijać o ramę i dobrze się sprawdza pod tym względem. Co do kasety to brałbym deore.
Co do hollowtecha to jest on na pewno sztywniejszy od korb na kwadrat czego osobiście doświadczyłem i do jest duży plus. Z drugiej strony jeśli podczas podróży coś ci się stanie z korbą to łatwiej dostać jest jakąś pojedynczą korbę na kwadrat.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum