Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
26 Lis 2024, 11:04
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Planowanie wyjazdów
»
Planowanie trasy
(Moderator:
WujTom
) »
rejon tarnów-nowy sącz
Strony:
<< Poprzednia
1
2
[
3
]
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: rejon tarnów-nowy sącz (Przeczytany 1965 razy)
transatlantyk
Moderator Globalny
GM 2420
Miasto: Annopol
Na forum od: 21.11.2007
Odp: rejon tarnów-nowy sącz
«
29 Sty 2015, 11:24 »
Wybrałeś okolicę obfitującą w atrakcje. Z niewielką pomocą przyjaciół przez kilka dni przybyło Ci 120 km trasy. Radzę wyhamować
EASYRIDER77
Miasto: INOWROCŁAW
Na forum od: 27.07.2010
«
29 Sty 2015, 11:39 »
transatlantyku, to prawda. Ale zawsze w drodze mogę coś modyfikować. A liczyłem właśnie na pomoc i atrakcje od Was, to mam. Teraz muszę się pomęczyć...
tak więc hamuję się, ale mam jeszcze opcje pierwszą cały czas dostępną trasy.
Mi jest miło, że można na Was liczyć.
barz
Miasto: Beskid Niski/Kraków
Na forum od: 12.06.2013
«
29 Sty 2015, 11:48 »
Z Szalowej (super że odwiedzasz moją rodzinną miejscowość!) możesz jechać przez Bieśnik do Bielanki, Kunkowej i Nowicy - trasa praktycznie bez ruchu samochodowo, parę fajny górek i co najważniejsze: jedne z piękniejszych "zabitych dechami" wiosek Beskidu Niskiego! No chyba że bardzo zależy Ci na przejazd przez Grybów i Brunary - też bardzo ładnie, ale moim zdaniem lepiej przez Nowicę
Co jeszcze:
jadąc z Nowego Sącza grzechem byłoby nie zawadzić o Bukowiec: 1. piękny kościół drewniany, 2. rezerwat diable skały, może bardziej na piechotę, choć na upartego rowerem również można się przepchać.
Generalnie mój teren, bardzo piękny i bardzo mi znany, ale chyba większość dobrych poprawek już zostało wymienionych
Na tyle dużo atrakcji że trzeba niestety wybierać.
BTW, kościół w Szalowej choć piękny i zabytkowy (ostatnio w trakcie gruntownego remontu), to niestety nie jest w UNESCO
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
«
29 Sty 2015, 11:55 »
Nie kojarzę akurat tego odcinka z Ryglic ale po przestudiowaniu mapy wynika, że jest tam jakaś droga i łączy się ona z tą, która wylatuje z Uniszowej na Brzankę. Powinieneś przejechać z sakwami bez problemu. No a nawet gdyby coś to Pogórze Ciężkowickie to nie Gorgany
nawet jak przyjdzie coś podprowadzić to kwestia kilkuset metrów.
Co do Folusza to są dwie wersja. Droga, którą zaplanowałeś faktycznie jest ciekawsze i wyżej wprowadza, ale ma gorszą nawierzchnię. To taka typowa szutrówka. Można też jechać drugą drogą ( z centrum Folusza w lewo) , w większości ma nawierzchnię asfaltową ( miejscami bardzo zniszczona).
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
Zing
Na forum od: 30.01.2015
«
30 Sty 2015, 22:41 »
To mój pierwszy post na tym forum, ale widząc dyskusję o dobrze znanych, rodzinnych stronach nie mogłem się powstrzymać od odpowiedzi
Wspomniana wyżej droga od Ryglic w stronę Brzanki... bardzo przyjemna dla roweru górskiego, jednak sakwiarzowi mocno ta w kość - całkiem spore nachylenie, "goły" piaskowiec albo dużo piasku, innymi słowy nie polecam. Zamiast tego zalecam objazd - droga z Ryglic do Żurowej urywa się na mapie w pobliżu Ostrego Kamienia, ale tak naprawdę wyłożony jest tam bardzo sympatyczny asfalt. A widoki na Beskid przy zjeździe w stronę Żurowej są niezwykłe. (swoją drogą zabawne, że na mapie nie ma "głównej" drogi asfaltowej przez Pasmo Brzanki, a zamiast tego sugerowana jest droga przejezdna tylko dla 4x4. I rowerzystów
). Ostrzegam tylko, że od strony Ryglic podjazd daje w kość bardziej niż od Żurowej... ale mimo tego jeździłem tamtędy kilkanaście razy do roku.
W dalszym fragmencie trasa jest całkiem nieźle poprowadzona, na południe od Sękowej już się niestety nie wypowiem. Choć w sumie, w miarę chęci, można podjechać do Bartnego - kolejna cerkiew.
Sugeruję za to modyfikację trasy z Ciężkowic do Stróży - natężenie ruchu jest tutaj naprawdę nieprzyjemne. Co zamiast? Trasa Ciężkowice - Staszkówka - Łużna, i dalej wg mapy. Ruch mniejszy, a po drodze można natrafić na jedne z najbardziej okazałych cmentarzy wojennych z I WŚ (naprawdę warto!), a także Skamieniałe Miasto i "wodospad" w Ciężkowicach
menel
Miasto: Warszawa
Na forum od: 25.03.2012
«
31 Sty 2015, 10:23 »
Za to w Ciężkowicach jak się skręci w stronę Stróży to zaraz po lewo jest bardzo zacny barek dla kierowców.
EASYRIDER77
«
2 Lut 2015, 08:50 »
Zing, zmodyfikowałem. Możesz potwierdzić czy to tak miało być?
http://www.bikemap.net/pl/route/2894400-architektura-drewniana-nowosadeckie-3/#/z12/49.84728,21.11263/terrain
menel
Miasto: Warszawa
Na forum od: 25.03.2012
«
2 Lut 2015, 10:51 »
Strasznie pomerdana ci ta trasa wychodzi. Nie lepiej założyć sobie bazę w Uściu albo Radocynie i zrobić parę kółek na pusto?
Pyska_25
Miasto:
Na forum od: 18.11.2014
«
4 Lut 2015, 10:50 »
Patrzac na ta trase sama sie teraz zastanawiam czy nie pojade w podobna
tylko ja ominę sacz a pojade do Krynicy
W Libuszy jeszcze masz Kościół parafialny z 1513 roku wraz z gotycko – renesansowym tryptykiem,Muzeum Przemysłu Naftowego i Etnografii, rowniez jest tu dobra restauracja Mimoza
A w Bieczu gdybys chcial zjesc to restauracja Grodzka
Zing
Na forum od: 30.01.2015
«
4 Lut 2015, 18:45 »
EASYRIDER, tędy i miałem na myśli
choć w Ciężkowicach trasa na mapie nieco odbija od Skamieniałego Miasta i Rynku, ale to najwyżej drobna korekta. Swoją drogą, ładny ślimak wyszedł
Pyska_25
Miasto:
Na forum od: 18.11.2014
«
15 Lut 2015, 12:19 »
Znalazłam fajne trasy właśnie w tym regionie co się wybierasz możesz sobie zobaczyć na stronie
http://www.ostrekolo.com.pl/trasy-rowerowe/
możne coś Cie jeszcze zainteresuje
EASYRIDER77
«
16 Lut 2015, 08:09 »
dziękuję, zajrzę, przeczytam, przemyślę...
Vrede
Miasto: PL
Na forum od: 15.07.2010
«
9 Mar 2015, 18:42 »
EASYRIDER77 jeżeli będziesz już tak blisko Trzcinicy to radze zajrzeć
http://www.karpackatroja.pl/skansen_14_0.html
http://wcam.pl/karpackatroja
I oczywiście kościół.
http://www.twojejaslo.pl/ludzie-i-miejsca/item/3984-ko
ściół-w-trzcinicy-pamięta-czasy-króla-kazimierza-wielkiego#.VP3cbF3PQZw
«
Ostatnia zmiana: 12 Mar 2015, 15:16 Vrede
»
"Jeśli jazda na rowerze ma być dla ciebie przyjemnością,
a nie tylko walką i zdobywaniem,ostatnią rzeczą na jaką powinieneś zwracać uwagę, jest prędkość."
Bob Roll
TypowyPolskiRowerzysta
Na forum od: 19.09.2014
«
13 Mar 2015, 22:40 »
Bardzo, ale to bardzo polecam ci tą trasę:
https://www.strava.com/activities/206571285
Dlaczego? Najlepiej pokażą to zdjęcia:
http://imgur.com/a/HgyLu#UHJ7AKL
(od namiotu do "muzyki na żywo") Jak dla mnie, jeden z piękniejszych zakątków Polski.
EASYRIDER77
«
18 Kwi 2016, 09:17 »
witajcie ponownie
w końcu tą trasę chcę zrobić w tą majówkę. Wcześniej ciągle coś innego wypadało.
Ponieważ nie startuję z Tarnowa jak w pierwszej wersji, a z Sękowej to zmodyfikowałem nieco trasę zahaczając jeszcze o kilka drewnianych konstrukcji po drodze.
Tak wygląda trasa:
https://www.bikemap.net/pl/route/3480415-trasa-nowosadecka-5/#/z9/49.5252,21.41372/terrain
Jak ktoś tam mieszka po drodze, albo przejeżdża rowerem to zapraszamy, zawsze możemy pogadać, przejechać się kawałek w terminie 30 kwietnia po południu z Sękowej, do 7/8 maja br.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
2
[
3
]
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt