Autor Wątek: Pierścień Tysiąca Jezior  (Przeczytany 74899 razy)

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
Ostatni na mecie a w relacji ze startu pojawia się chyba z 3 razy :D

Jak to mówią: kamera Cię lubi! :)
Liczone od: maj 2013

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Ty też trafiłaś idealnie - z mety od razu po medal.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Agnieszka

• Na forum od: 11.04.2013
Ty też trafiłaś idealnie - z mety od razu po medal.

Ja w ogóle nie wiedziałam co się dzieje. Wjechałam na mete - wyczytują mnie, że mam iść po medal, w tym czasie jakaś kobieta częstuje mnie śląską z wody, inna wpycha we mnie arbuza, ktoś tam podchodzi z gratulacjami. znowu ktoś, że mam iść podbić książeczkę. Ponowne wyczytanie ze sceny. Lekko nie ogarniałam :)
Liczone od: maj 2013

Offline Mężczyzna mxdanish

• Kręcę bo lubiĘ
  • Miasto: Rumia
  • Na forum od: 10.03.2015
wow złapałem się w relacji z TV Olsztyn :) Wreszcie dowód że gdzieś jechałem i żonka nie będzie marudziła :)

Dzięki wielkie za miłe przyjęcie świeżaka. Fajnie było się spotkać w realu. Co złego to nie ja :)
Pozdrawiam
Mariusz

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Cytat: Wilk@BS
tu w mieście dogoniliśmy kilku rowerzystów, za miastem wszystko to zjechało się w większą grupkę - i tradycyjnie zaczęła się nierówna szarpana jazda, a to ktoś wychodzi na zmianę i ciągnie ze 30km/h pod górę, a to zwalnia się do 27km/h
To jest chyba to, czego najbardziej nie lubię, niewiele osób potrafi jechać w grupie rozsądnie dawkując tempo, biorąc pod uwagę to, że każde nagłe przyspieszenie, szczególnie na podjeździe, może grupę porwać i dodaje niepotrzebnego wysiłku pozostałym.

Ze względu na upał zdecydowałem się na jazdę na izotonikach, których normalnie nie używam, ale po kilku godzinach miałem już tego serdecznie dość
Z izotonikami mam podobnie - za dużo powoduje, że cały żołądek znika. Co ciekawe, problem jest z tymi kupnymi (typu Oshee czy Powerade); takie własnoręcznie przemieszanie nie bobrują aż tak w trzewiach.

ale mimo, że miałem go poprawnie zaznaczony nie zorientowaliśmy, że to budka przed bazyliką
Podobno (dowiedziałem się dopiero w Augustowie), kluczem do znalezienia punktu była mała, osobno wydrukowana mapka, którą dostaliśmy razem z resztą rzeczy na odprawie.

Impreza doskonale zorganizowana, Robert Janik robi bez wątpienia najlepsze ultramaratony w Polsce, nie boi się wyzwań organizacyjnych, dzięki czemu mogliśmy jechać piękną trasę 600km, a nie 3 czy 4 razy tą samą pętlę jak na wielu imprezach szosowych, co niewątpliwie wiele łatwiej zorganizować.
Zdecydowanie się zgadzam.

jeśli uwzględnić różnicę płci to jest sporo mocniejszym ode mnie maratończykiem
Różnica płci pod względem fizycznym może przemawia na korzyść facetów, ale psychicznie to jednak dziewczyny stoją o wiele lepiej.

ode mnie macie najwyższą notę za styl :)
Ja to nie wiem, za co, ale Agatka powinna za styl niższą notę, bo nad jeziorem Luterskim wylądowała bez telemarku. Chociaż ze ślizgiem.

Pierścień miał być docelowym i najważniejszym startem w tym roku
a nie przypadkiem GMRDP ???
Nie. GMRDP było i jest startem opcjonalnym (chociaż ta "opcjonalność" jest coraz mniejsza) ze względu na to, że dwa-trzy tygodnie później ruszamy na wyprawę.

gryzę kilka razy jabłko (chyba zapomniałem o nim i zostawiłem je na stole)
ha, gdybym wiedział, że to Twoje wziąłbym sobie jako talizman ;)
Guma i tak by pękła.

Zbyszka Kalinowskiego
chyba Zdziśka...
Po raz kolejny się mylę. Poprawione, dzięki.

Gdzieś po drodze wyprzedzają nas Robert z Weroniką. Wyprzedzali nas potem jeszcze kilka razy, ale dopiero na mecie dowiedziałem się, że wieźli ze sobą dwóch zawodników w charakterze zwłok na tylnym siedzeniu.
Jak miałem kryzys to wyobrażałem sobie siebie rezygnującego z dalszej jazdy. Zasiadałem w myślach na miękkiej kanapie Citroena z przekomfortowym zawieszeniem, którym Szofer Robert wiózł mnie na zieloną polankę...
Jak możesz tak spłycać ;)
Nic nie spłycam. Każdy, kto zasnąłby po takim dniu, leżałby jak worek. I pewnie każdemu byłoby wszystko jedno, czy auto ma zawieszenie, czy to zwykły wóz drabiniasty.

Gdy wracamy, akurat dotarł Tomek - specjalista od reprodukcji (po raz kolejny pękła mu guma).
A temu to moja i tylko moja głupota winna :icon_redface:
Niejednego obywatela zjawienie się na świecie zostało już tak podsumowane. Uważaj z tymi gumami.

Znowu miał więcej postojów niż my, więc znowu nie napisze relacji.
Tym razem mam relację w głowie, ale słowo się rzekło... Będzie motywacja na kolejne Maratony :)
No to już szkoda włożonej pracy, trzeba coś napisać.

Generalnie - łatwiej mi było uciekać niż ścigać ;)
A ja cały czas żałowałem, że to nie my jesteśmy goniącymi. Nadal uważam, że to goniący ma lepiej, bo wie, ile ma straty.

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Teraz dopiero obejrzałem tę relację. Ornowski został Hercem, Kalinowski - Ornowskim. I skąd im się wzięła nasza średnia 30 km/h?

Uważam, że w charakterze zwłok wypadłem przekonywująco.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
Uważam, że w charakterze zwłok wypadłem przekonywująco.

Zwłoki super i to spojrzenie Hipci rzucone w kierunku tych zwłok.  ;D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Kocie, trzeba było o tę rzekę zapytać. Była po drugiej stronie górki, zasłonięta laskiem.  ;)

Jest i moja relacja:
http://rowerowyturysta.blogspot.com/2015/07/pierscien-tysiaca-jezior-2015.html

P.S. Skrót do zdjęć: --> FOTO.
« Ostatnia zmiana: 9 Lip 2015, 05:11 Turysta »

Offline Mężczyzna MichalSC

• Miasto: Sosnowiec
  • Na forum od: 27.01.2013
Gratulacje dla wszystkich! Chciałem przeczytać relację, ale wyskakuje jakiś błąd bikestats - natomiast przy relacji z TVP mam info, że materiału nie można obejrzeć w moim kraju :) Ciekawe :) Myślałem, że Olsztyn to jeszcze Polska :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
zatrzymuję się na chwilę, by... nie wiem, postać?
Ech, ten moment na trasie, kiedy zaczyna się stawać z zupełnie absurdalnych powodów :-)

Marek
« Ostatnia zmiana: 9 Lip 2015, 07:46 memorek »

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
Bardzo dziękuję za świetne towarzystwo podczas maratonu.

Michałowi za wspólną jazdę długi czas obok siebie (faktycznie jechaliśmy wiekszość maratonu albo razem lub w odległości mniejszej niż 1 km) no i towarzystwo podczas chłodzenia się w jeziorkach! (fotki przeslalem!)

Kasi za wygonienie mnie z mety do bazy - sam z siebie bym nie pojechał - a bardzo pomogła mi kąpiel w rzecze i przebranie się w czyste ciuchy (jak obiecałem - odwiedziłem forum).

Turyscie za transport na dekorację - jakbym swoim autem chciał jechać to zapewne bym zaparkował auto w rowie na bazie.

Pozdrawiam również Wąskiego (jechaliśmy razem od 1 PK do 2 PK) oraz Agnieszkę, którą 1 część maraton regularnie mijałem! :)

Mój czas to 31h i 19 minut. https://www.strava.com/activities/340241042

Pozdrawiam Damian 8)

Online Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum