Autor Wątek: Pierścień Tysiąca Jezior  (Przeczytany 74911 razy)

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
Gdzie można zobaczyć grupy i godziny startu, bo na stronie nie mogę tego znaleźć.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Na stronie śledzenia zawodników:
http://ptj.1008.pl/

Kliknij swoje nazwisko na liście w lewym dolnym rogu, potem popatrz na "korekta startu".
Pierwsi, o ile się nie mylę, startują o ósmej.

Hej  :)

Takie pytanie.
Jedzie ktoś,ze Śląska samochodem na Pierścień i ma wolne miejsce dla jednej osoby z rowerem ?
Oczywiście nie mam zamiaru jechać "na sępa"  ;D i dokładam się do kosztów.W razie czego uzgodnimy wszystko  na priv  :)Pozdrawiam

Masz ofertę na fejsie:
Czesc, bede jechal z Katowic 1 lipca okolo 17. Mam wolne miesca w kombiku:) jezeli ktos chcialby sie zabrac to zapraszam:)
Źródło: https://www.facebook.com/events/1658543951093669/permalink/1718643445083719/

Offline Mężczyzna fikołek

• Miasto:
  • Na forum od: 09.05.2015
Hej  :)

Takie pytanie.
Jedzie ktoś,ze Śląska samochodem na Pierścień i ma wolne miejsce dla jednej osoby z rowerem ?
Oczywiście nie mam zamiaru jechać "na sępa"  ;D i dokładam się do kosztów.W razie czego uzgodnimy wszystko  na priv  :)Pozdrawiam

Masz ofertę na fejsie:
Czesc, bede jechal z Katowic 1 lipca okolo 17. Mam wolne miesca w kombiku:) jezeli ktos chcialby sie zabrac to zapraszam:)
Źródło: https://www.facebook.com/events/1658543951093669/permalink/1718643445083719/

Dzięki Turysta za namiary  :)...niestety jestem nie na czasie bo "ni mam" fejsa ;D i raczej tak zostanie.
Przy okazji skorzystam z Twojej trasy z punktami na P1000J więc dzięki x 2   ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek

A za to ja jak panisko, 8.00 w pierwszej grupie. Na punktach będziemy witani jak królowie  :P

I dobrze. Solowcy też powinni gibać na początku, przynajmniej nikt by mnie nie minął :D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Dzięki Turysta za namiary  ...niestety jestem nie na czasie bo "ni mam" fejsa  i raczej tak zostanie.
Jeśli rzeczywiście zależy Ci na znalezieniu transportu, brak konta na fejsie nie stanowi przeszkody w skontaktowanie się z człowiekiem.

Offline Mężczyzna fikołek

• Miasto:
  • Na forum od: 09.05.2015
Dzięki Turysta za namiary  ...niestety jestem nie na czasie bo "ni mam" fejsa  i raczej tak zostanie.
Jeśli rzeczywiście zależy Ci na znalezieniu transportu, brak konta na fejsie nie stanowi przeszkody w skontaktowanie się z człowiekiem.

Pewnie masz rację ale Jam człek prosty i z umiejętności internetowych to potrafię włączyć i wyłączyć firefoxa czy innego chroma ;D
 Jest jeszcze parę dni więc może się ktoś zgłosi :icon_smile2:

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
No, no, na forum zalogować się umiesz, więc z Facebookiem sobie poradzisz.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

P.S. Właśnie się zorientowałem, że startuję 90 minut po pierwszej grupie. Mam nadzieję, że na bufetach coś jeszcze dla mnie zostanie...

W ogóle, żeby trafić czynny bufet, może być problem. Zainspirowany rozpiską StarszejPani przeanalizowałem czasy otwarcia punktów i są one dość wyżyłowane.
I tak, dla mojej godziny startu (bufet i średnia prędkość brutto pozwalająca na dojechanie równo z zamknięciem punktu):

153 km Harsz - 24,2 km/h
218 Gołdap - 24,2 km/h
310 km Rutka Tartak - 24,8 km/h (szkoda byłoby tej dobrej zupy...)
Potem już lepiej, rzędu 21 km/h, więc do zrobienia.

Ostatni startujący solista, by załapać się na zupę w Rutce, musi utrzymać średnią prędkość brutto 25,8 km/h.
Za to do pierwszego punktu musi utrzymać 31,1 km/h.

Jeśli chcę mieć szanse cokolwiek z punktów skorzystać, muszę jechać nie gorzej niż rok temu. Wyzwanie.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Myślę, że Twoje obawy Jacku są nieuzasadnione, w końcu z roku na rok forma powinna rosnąć ;)

Znając życie to ja się na nic nie załapię więc profilaktycznie zrobiłam sobie ściągę ze stacji benzynowych (a jest ich na trasie niewiele) - wrzucę w postaci tabelki wieczorem.

Wrzucam rozpiskę punktów dla zainteresowanych (wieczorem mogę wrzucić w postaci tabelki w wordzie):
PK1-41 km BABIAK (8:45-11:15) parking leśny, 3,6 km za m. Babiak, po lewej stronie
PK2-98 km
RESZEL-Rynek
(10:25-13:45)
PK3-153 km SZYNORT/HARSZ
(12:10-15:50) bezpośrednio przy plaży
PK4-218 km
GOŁDAP-Rynek (14:10-18:30)
PK5-273 km
RUTKA-TARTAK
(16:00-20:30)
zajazd Kalinka
PK6-310 km
SEJNY-Punkt IT (17:30-00.10)
za Bazyliką
DPK7-353 km AUGUSTÓW-Yacht Club w pawilonie przy samej plaży
(18:55-02:00)
PK8-438 km WYDMINY-Zajazd
(21:40-08:00)
PK9-517 km MRĄGOWO-EcoMarina
(01:20-15:50)
w pawilonie przy boisku do siatkówki plażowej
PK10-565 km
KIKITY-plaża
(03:00-20:10) przy plaży w domkach kempingowych.
META 615 km

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
A jak wygląda zaopatrzenie bufetów? Starcza spokojnie dla wszystkich, czy trzeba wieźć bogate własne zapasy?
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
Będę jechał samochodem z Wrocławia i mogę zabrać jedną osobę z rowerem. Jadę przez Poznań i Toruń, mogę zgarnąć kogoś po drodze, mogę zabrać w jedną stronę albo w obie.
Wyjazd z Wrocławia w piątek ok. 11, powrót zapewne w poniedziałek rano.

Jak ktoś jest chętny to niech pisze na PW.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
A jak wygląda zaopatrzenie bufetów? Starcza spokojnie dla wszystkich, czy trzeba wieźć bogate własne zapasy?

pytasz o żelki?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Za to do pierwszego punktu musi utrzymać 31,1 km/h.
Chyba można bezpiecznie założyć, że na pierwszym punkcie to poczekają do ostatniego zawodnika. Tutaj jest to bardzo łatwo przewidywalne.

martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Szkoda, że tak późno napisałeś Bartek, wczoraj kupiłam już bilet powrotny na pociąg.

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum