Cytat: jark w 26 Cze 2017, 13:38yoshko ... wiem że, to zabrzmi dziwnie ale ja naprawdę tego nie potrafię(łem) dzięki za instrukcje zaraz zobaczymy czy się udało Jarek, brakuje Ci zaznaczonego PK10
yoshko ... wiem że, to zabrzmi dziwnie ale ja naprawdę tego nie potrafię(łem) dzięki za instrukcje zaraz zobaczymy czy się udało
Podsumowując:1. Którą trasę najlepiej wgrać? Pojawiła się trasa tutaj, na FB oraz na oficjalnej stronie, która będzie najlepsza?2. Znamy już poszczególne godziny startu?
1. Jarka ma Pk naniesione oprócz PK10, ta oficjalna nie ma. Na FC nie wiem co jest.2. Jak wejdziesz na trasę i pod Pk masz nazwiska zawodnikow, wystarczy kliknać na swoje nazwisko.
2. Jak wejdziesz na trasę i pod Pk masz nazwiska zawodnikow, wystarczy kliknać na swoje nazwisko.
Witam serdecznie1. Tak jak Jarek napisał. Lista będzie wywieszona w piątek. Aby ją stworzyć to w pierwszej kolejności : trzeba spełniać listę kto z kim, o której, dlaczego itp. Następnie każda grupa ma przydzieloną godzinę. W dalszej kolejności numery startowe (numery są kolejno od 1-60 i od 100-250) Oczywiście o ile w ostatniej chwili nie nastąpią poważne protesty na forum że "przecież już dawno pisałem że chciałbym z Józkiem" ;-) W międzyczasie do numerów zawodników przydzielone są konkretne numery GPS. Jak robimy zmianę numeru czy czasu startu to trzeba potem zmieniać w kilku miejscach. 2. Co do śladu/trasy itp. : Cała mapa trasy wykorzystywana w monitoringu wykonywana jest w http://www.mapcreator.pl/ pozwala na bieżąco zmienić trasę, przesunąć punkt w ostatniej chwili i mapa będzie prawidłowa i aktualna. Trasa jest rysowana ręcznie od punktu A do Punktu B. Aby kolejność była odwrotna trzeba kilka tysięcy punktów rysować od nowa od punktu B do punktu A. TO oczywiście bez sensu. Program pozwala na eksport zestawu punktów całej trasy i to można pobierać na swoim koncie. Aby był to inny format, to trzeba w innym programie ponownie rysować trasę (ale może coś się zmienić i trzeba znowu ręcznie dublować prace) i publikować na stronie. 3. W tym roku każdy otrzyma mapę z opisami, naniesionymi PK przygotowaną przez firmę http://www.ekokapio.pl/ tworzącą mapy topograficzne :-) więc nie ma szans się pogubić.
Gdyby ktoś wolał wersję do kieszeni, z dodatkowymi pretekstami do postojów między PK Marek
A co mi tam, też se druknę
Mam inny opis bo niektóre są mylące np. Gołdap ... a to jest 3 km za Gołdapem.