Autor Wątek: Pierścień Tysiąca Jezior  (Przeczytany 74927 razy)

Offline Mężczyzna chilliczyli

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 02.02.2017
Podsumowując:
1. Którą trasę najlepiej wgrać? Pojawiła się trasa tutaj, na FB oraz na oficjalnej stronie, która będzie najlepsza?
2. Znamy już poszczególne godziny startu?

jark

• Gość
yoshko ... wiem że, to zabrzmi dziwnie ale ja naprawdę tego nie potrafię(łem)
dzięki za instrukcje zaraz zobaczymy czy się udało
:)
Jarek, brakuje Ci zaznaczonego PK10
... faktycznie
ale ten pkt nie jest po trasie tylko trzeba na te termy specjalnie dojechać
wiec chyba nie będzie problemu ... nie będę już poprawiał

j.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Podsumowując:
1. Którą trasę najlepiej wgrać? Pojawiła się trasa tutaj, na FB oraz na oficjalnej stronie, która będzie najlepsza?
2. Znamy już poszczególne godziny startu?

1. Jarka ma Pk naniesione oprócz PK10, ta oficjalna nie ma. Na FC nie wiem co jest.
2. Jak wejdziesz na trasę i pod Pk masz nazwiska zawodnikow, wystarczy kliknać na swoje nazwisko.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
1. Jarka ma Pk naniesione oprócz PK10, ta oficjalna nie ma. Na FC nie wiem co jest.
2. Jak wejdziesz na trasę i pod Pk masz nazwiska zawodnikow, wystarczy kliknać na swoje nazwisko.

Ściągnąłem sobie oficjalną. Okazało się, że to trasa (route) a nie ślad, w dodatku w odwrotnym kierunku.
Czy my zawsze przy okazji ptj czy bbt musimy tak rzeźbić  z tymi śladami - nie dałoby się po prostu udostępnić ludziom śladu (track) z PK (waypointy)

O tak jak ja teraz, czy Jarek wcześniej ?

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Ale, na razie, wszyscy maja start 7:00

Marek

Offline Mężczyzna vuki

Eeee nie, ja mam 8.15 a klikałem na kilka innych nazwisk i godziny były różne.

Edit, no fakt, SOLO są różne godziny, OPEN na razie 7.00
« Ostatnia zmiana: 29 Cze 2017, 07:34 vuki »
MiRowerDajePower

jark

• Gość
Baza Maratonu to piękne miejsce oddalone od cywilizacji
... najbliższe sklepy w Miłakowie (duży przy rondzie, w samym centrum naprzeciwko kościoła długo otwarty) albo w druga stronę w Dobrym Mieście , ale to już dalej ...jest możliwość skorzystania z prysznica i kuchni ... prysznic jeden więc cierpliwość jest wskazana...
... polecam spacerek i kąpiel Pasłęce , byle chemii ze sobą nie zabierać bo to wręcz krystaliczna woda .

... prognozy pogodowe jak na razie są niezłe
chyba tym razem nie będziemy się gotować  ale zmoknąć wg. tradycji , ciut zmokniemy 

Grupy zapewne Robert poda na odprawie a listy będą wisiały na domku ... .

j.

jark

• Gość
Podejrzałem raz jeszcze ...
... faktycznie wygląda na to że, SOLO jest już ułożone
wg. czasów startu to wygląda na to że, startujemy w grupach 6-osobowych co 5 minut
i zapewne będziemy mieli wskazane miejsce od którego, należny jechać samemu , tak, jak to było na BBT

j.

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
Witam serdecznie

1. Tak jak Jarek napisał. Lista będzie wywieszona w piątek. Aby ją stworzyć to w pierwszej kolejności : trzeba spełniać listę kto z kim, o której, dlaczego itp. Następnie każda grupa ma przydzieloną godzinę. W dalszej kolejności numery startowe (numery są kolejno od 1-60 i od 100-250) Oczywiście o ile w ostatniej chwili nie nastąpią poważne protesty na forum że "przecież już dawno pisałem że chciałbym z Józkiem" ;-) W międzyczasie do numerów zawodników przydzielone są konkretne numery GPS. Jak robimy zmianę numeru czy czasu startu to trzeba potem zmieniać w kilku miejscach.

2. Co do śladu/trasy itp. : Cała mapa trasy wykorzystywana w monitoringu wykonywana jest w http://www.mapcreator.pl/ pozwala na bieżąco zmienić trasę, przesunąć punkt  w ostatniej chwili i mapa będzie prawidłowa i aktualna. Trasa jest rysowana ręcznie od punktu A do Punktu B. Aby kolejność była odwrotna trzeba kilka tysięcy punktów rysować od nowa od punktu B do punktu A. TO oczywiście bez sensu.  Program pozwala na eksport zestawu punktów całej trasy i to można pobierać na swoim koncie. Aby był to inny format, to trzeba w innym programie ponownie rysować trasę (ale może coś się zmienić i trzeba znowu ręcznie dublować prace) i publikować na stronie.

3. W tym roku każdy otrzyma mapę z opisami, naniesionymi PK  przygotowaną przez firmę http://www.ekokapio.pl/ tworzącą mapy topograficzne :-) więc nie ma szans się pogubić.

Offline Mężczyzna chilliczyli

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 02.02.2017
Witam serdecznie

1. Tak jak Jarek napisał. Lista będzie wywieszona w piątek. Aby ją stworzyć to w pierwszej kolejności : trzeba spełniać listę kto z kim, o której, dlaczego itp. Następnie każda grupa ma przydzieloną godzinę. W dalszej kolejności numery startowe (numery są kolejno od 1-60 i od 100-250) Oczywiście o ile w ostatniej chwili nie nastąpią poważne protesty na forum że "przecież już dawno pisałem że chciałbym z Józkiem" ;-) W międzyczasie do numerów zawodników przydzielone są konkretne numery GPS. Jak robimy zmianę numeru czy czasu startu to trzeba potem zmieniać w kilku miejscach.

2. Co do śladu/trasy itp. : Cała mapa trasy wykorzystywana w monitoringu wykonywana jest w http://www.mapcreator.pl/ pozwala na bieżąco zmienić trasę, przesunąć punkt  w ostatniej chwili i mapa będzie prawidłowa i aktualna. Trasa jest rysowana ręcznie od punktu A do Punktu B. Aby kolejność była odwrotna trzeba kilka tysięcy punktów rysować od nowa od punktu B do punktu A. TO oczywiście bez sensu.  Program pozwala na eksport zestawu punktów całej trasy i to można pobierać na swoim koncie. Aby był to inny format, to trzeba w innym programie ponownie rysować trasę (ale może coś się zmienić i trzeba znowu ręcznie dublować prace) i publikować na stronie.

3. W tym roku każdy otrzyma mapę z opisami, naniesionymi PK  przygotowaną przez firmę http://www.ekokapio.pl/ tworzącą mapy topograficzne :-) więc nie ma szans się pogubić.

Ad.1 Dobrze byłoby ułożyć listy startowe wg deklarowanego czasu ukończenia, aby uniknąć sytuacji jak na ostatnim Pięknym Wschodzie, gdy z mojej 5-osobowej gruby, po 3 kilometrach zostaliśmy we dwóch.

Ad.3 Oby tylko były bardziej czytelne niż na PW :P

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Jakby ktoś był zainteresowany to wrzucam rozpiskę z PK na ramę :)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Gdyby ktoś wolał wersję do kieszeni, z dodatkowymi pretekstami do postojów między PK  ;D

Marek

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Gdyby ktoś wolał wersję do kieszeni, z dodatkowymi pretekstami do postojów między PK  ;D

Marek

A co mi tam, też se druknę :)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna vuki

20 km i Orlen? Za to powinna być dyskwalifikacja  ;)
Nie zapomnijcie zabezpieczyć przed deszczem, ja okleilem taśmą przeźroczystą.

Mam inny opis bo niektóre są mylące np. Gołdap ... a to jest 3 km za Gołdapem.
Na BBT szukalem pk w Iłży a on był 5km za na Stacji Paliw.
MiRowerDajePower

A co mi tam, też se druknę
Zawsze dobrze mieć kopie zapasową :-)

Mam inny opis bo niektóre są mylące np. Gołdap ... a to jest 3 km za Gołdapem.
Ale takie rzeczy to jednak trzeba mieć w głowie  ;D

Marek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum