Autor Wątek: Pierścień Tysiąca Jezior  (Przeczytany 74928 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Pobyt na punkcie system musi zaliczać jakoś "automatycznie" kiedy zawodnika zbliża się do niego. Dlatego pewnie kilka osób "zaliczyło PK w Reszlu, bo znajduje się on blisko części początkowej części trasy.
Ja zwracam uwagę tylko na sytuację na mapie, bo faktycznie, klasyfikacja to nieporozumienie. Ogólnie monitoring wydaje się działać całkiem  dobrze, nie zauważyłem jakiś "zwiech", przekłamań itp. Pozycja zawodników na trasie wygląda dość "realistycznie"
Kończy się jazda z wiatrem w plecy. Wkrótce okaże się kto jest naprawdę mocny i lepiej rozkładał siły.
« Ostatnia zmiana: 1 Lip 2017, 20:49 4gotten »
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

No to mają "fuksa", bo wcześniejsze prognozy były kiepskie.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Nie wiem, co znaczy "słaby" deszcz, ale ostatnie 150 km jechaliśmy w solidnych ulewach, przestawało padać dosłownie na chwilę. Wiatr z kolei hamował jak tylko mógł; uważam, że na plus nie wyszedłem.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
Co jest z Tomkiem, powinien już dawno leżeć na mecie?

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
I to właśnie robi.

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
A to spoko, Tomek nie nawala tylko monitoring. Który dojechał?

Znowu monitoring się posypał. Tomka nie ma na liście tych , którzy dojechali do mety, ajego marker "wisi" gdzieś na trasie - "Nie ma połączenia z urządzeniem GPS". Zalało tracker, siadła bateria, a może coś innego?

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
Pobyt na punkcie system musi zaliczać jakoś "automatycznie" kiedy zawodnika zbliża się do niego. Dlatego pewnie kilka osób "zaliczyło PK w Reszlu, bo znajduje się on blisko części początkowej części trasy.
Ja zwracam uwagę tylko na sytuację na mapie, bo faktycznie, klasyfikacja to nieporozumienie. Ogólnie monitoring wydaje się działać całkiem  dobrze, nie zauważyłem jakiś "zwiech", przekłamań itp. Pozycja zawodników na trasie wygląda dość "realistycznie"
Kończy się jazda z wiatrem w plecy. Wkrótce okaże się kto jest naprawdę mocny i lepiej rozkładał siły.

Hej
Klasyfikacja działa poprawnie, poza pierwszymi "zawijańcami" kiedy nie po trasie ktoś pojechał od razu do PK Reszel, więc system uznał że mogą być zawodnicy na 517km :-) Te zawijańce wywaliłem ręcznie.

1. Pierwszym jest ten, kto na chwilę obecną jako pierwszy zaliczył najdalszy PK a jeśli zaliczyło ten PK już więcej zawodników, to  ten , któremu jazda pomiędzy jego startem a tym najdalszym PK zajęła najmniej czasu. :-) Spośród wycofanych pierwszym jest ten kto wycofał się po przejechaniu największej ilości PK

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Jeszcze tego nie wiemy, bo nie wszyscy są wbici na pk "meta".

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015

5 w generalce i 5 solo :-) są wyniki wbite przez monitoring :-) a jak wyłączono GPS zanim wbił, to wbijamy ręcznie czas przyjazdu :-)

Zająłeś 6 miejsce tracąc do Tomka 54 sekundy. Gdzieś Ty tyle zmarudził ? ;D

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Policz jeszcze raz...

Nawet nie przeszło mi przez myśl, że tam mogą być jeszcze jakieś minuty ;D Wiadomo teraz, kto odpowiada za dyscyplinę postojową  ;)

Offline Mężczyzna chilliczyli

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 02.02.2017
Nie wiem czy pogoda nas tak oszczędziła, druga połowa pierścienia to jazda w deszczu i pod wiatr, nawet jadąc z górki i pedałując, człowiek w ogóle się nie rozpędzał :) Ale ukończone, czas 29h, dobrze jest :)

Szkoda tylko, że znakomita większość PK to totalna PORAŻKA. Na Piękny Wschód zabrałem swoje żele, batony i cały supermarket i jak się okazało zupełnie niepotrzebnie, ponieważ na pk był de luxe. A na p1000j? "Hitem" było Mrągowo i przydział 0,5l wody na twarz, niewiele lepiej w Wydminach, gdzie czułem się się jak żebrak prosząc choćby o banana, że już o pk Gołdap nie wspomnę, gdzie zmarzniętych kolarzy witano na zewnątrz zimnym arbuzem i innymi owocami. Tak wiem, że można samemu podjechać na stację, że ideą pierścienia nie są noclegi w hotelach 5gwiazdkowych, tylko dlaczego ten sam organizator (lub współorganizator?) potrafił tak świetnie zadbać o pk na PW, a na P1000J człowiek nie mógł się doprosić o drugą butelkę wody?

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
niewiele lepiej w Wydminach, gdzie czułem się się jak żebrak prosząc choćby o banana
Nie wiem, co się działo, jak Ty przyjechałeś; opisz to dokładniej. Ja dostałem wszystko, czego potrzebowałem, włącznie z izotonikiem; bananów był cały stół. Zresztą punktem zarządzali koledzy z Żyrardowa, którzy organizują punkt na BBT, więc wiedzą, jak postępować z zawodnikami na ultra, dlatego też dziwi mnie to, co napisałeś.

pk Gołdap nie wspomnę, gdzie zmarzniętych kolarzy witano na zewnątrz zimnym arbuzem i innymi owocami
A wewnątrz nie było już ciepłej herbaty i kawy?

tylko dlaczego ten sam organizator (lub współorganizator?) potrafił tak świetnie zadbać o pk na PW, a na P1000J człowiek nie mógł się doprosić o drugą butelkę wody?
Nie dostałeś drugiej, bo pewnie był limit, żeby dla wszystkich wystarczyło. Na niektórych wyścigach zdarzała się samowolka, to pierwsi rabowali, a dla ostatnich zostawały resztki, jeśli w ogóle...

Roberta tłumaczył nie będę; sam tu zagląda, więc pewnie Ci osobno odpowie. Niemniej jednak mam inne zdanie na temat pk - uważam, że tym razem były lepiej zorganizowane niż poprzednio, lepiej ustawione (jeśli chodzi o odległości) i lepiej wyposażone. Zużywam bardzo dużo wody, a jednak zawsze miałem szansę mieć zatankowany izotonik i coś do picia pod ręką.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum