1) Jak to jest w praktyce z punktami kontrolnymi na tym maratonie - tak, jak na Pięknym Wschodzie, gdzie można jechać od PK do PK wyłącznie na zaopatrzeniu z PK (i po drodze właściwie nie trzeba nigdzie stawać), czy może bardziej jak na MP, że jednak warto ogarnąć wcześniej jakieś sklepy/Orleny lub zabrać ze sobą na start jakieś zapasy? Niby w regulaminie jest napisane, że kilka punktów jest zaopatrzonych, kilka nie, ale poza Dużym Punktem to nie do końca jest dla mnie jasne, które to z nich są tylko PK, a które też pełnią funkcję PŻ.
2) Rozumiem, że nie ma oficjalnego śladu, tylko trzeba sobie samemu przerobić na ślad to, co w regulaminie nazywa się "elektroniczną mapę do urządzeń GPS (do pobrania ze strony wyścigu)", a w praktyce okazuje się trasą, którą można sobie pobrać po zalogowaniu na konto?
Z monitoringu wynika, że jedziemy trasą "odwrotną", czyli najpierw od południa do Augustowa, a wracamy północą, przez Gołdap.
To jeszcze taki drobiazg dla dociekliwych.Trasa ma 611 km - ostatni punkt/meta - a wysokościówka, która wyskakuje z dołu mapy do monitoringu ma 549 km.Może ktoś rozwikła
Ja wyrysowałem sobie trasę na podstawie ubiegłorocznego przejazdu znajomego. Po wgraniu na stravę pokazuje 614,73 km i 4409 m przewyższenia.Ps. sam plik gpx ma 867 KB
A nie dawanie normalnego śladu przez organizatora - to jakieś dziwne kuriozum
Zdaje się, że kiedyś była tu dyskusja, która miała na celu wytłumaczenie Robertowi jaka jest różnica między śladem i trasą (i dlaczego sporo ludzi potrzebuje właśnie śladu). I chyba uwięzła w martwym punkcie...
Czyli pobranie pliku gpx po zalogowaniu się na stronie organizatora jest lepszym rozwiązaniem?
Cytat: sombra w 21 Cze 2018, 10:25Czyli pobranie pliku gpx po zalogowaniu się na stronie organizatora jest lepszym rozwiązaniem?Jeśli to trasa a nie ślad - to niekoniecznie . Lepiej będzie pobrać trasę i na jej podstawie narysować sobie ślad.
daleko idące ograniczenia w jedzeniu na pkt Rutka Tartak ...
Staruszko - nie żegnaj się jeszcze z Ultraskami:( PLISS:(