Autor Wątek: Pierścień Tysiąca Jezior  (Przeczytany 74896 razy)

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
Hej :-)

Mamy 2 kwestie.

1. Dotycząca osób które przejechały pomiędzy 70 a 89 godzin,  ale dojechały do mety. Tu sprawa jest prosta. 70 godzin w BBT to granica. Impreza nie ukończona. Można było otrzymać koszulkę Fanklubu, lub jeśli ktoś jechał wcześniej BBT - tylko koszulkę BBT z dotychczasowym wynikiem i ilością przejazdów. (tego przypadku dotyczyła rozmowa na fb)

2. Było 6 osób które wystartowały rano a dojechały pomiędzy 60 a 70 godziną. Tutaj wobec braku jednoznacznego zapisu w regulaminie uznano, że zaliczamy przejazd/ lub kolejny przejazd BBT, ale bez prawa do korzystania  z  "ukończenia wyścigu"  - żadnych pucharów, klasyfikacji itp. Wątpliwości jednak rozstrzygamy na korzyść zawodnika. (zresztą ze strony tych zawodników nie było żadnych nacisków) Tak można było zrobić tylko 1 raz, ponieważ w kolejnych edycjach ilość przypadków (60 godzin i kilka minut) mogła by się znacznie powiększyć ;-) W kolejnej edycji zapis nie może wzbudzać wątpliwości. Wycofania zawodnika nastąpi na ostatnim DPK - z którego wyjeżdżając będzie wiadomo że nie zmieści się w limicie.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
No cóż, widzę że w następnej edycji by nie wypaść z klubu trzeba zimę "zmarnować" na trenażerze :)
Ale mimo rosnących wymagań warto raz jeszcze zmierzyć się z kultowym Maratonem - pokonać tą przestrzeń w czasie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
2. Było 6 osób które wystartowały rano a dojechały pomiędzy 60 a 70 godziną. Tutaj wobec braku jednoznacznego zapisu w regulaminie uznano, że zaliczamy przejazd/ lub kolejny przejazd BBT, ale bez prawa do korzystania  z  "ukończenia wyścigu"  - żadnych pucharów, klasyfikacji itp. Wątpliwości jednak rozstrzygamy na korzyść zawodnika. (zresztą ze strony tych zawodników nie było żadnych nacisków) Tak można było zrobić tylko 1 raz, ponieważ w kolejnych edycjach ilość przypadków (60 godzin i kilka minut) mogła by się znacznie powiększyć ;-) W kolejnej edycji zapis nie może wzbudzać wątpliwości. Wycofania zawodnika nastąpi na ostatnim DPK - z którego wyjeżdżając będzie wiadomo że nie zmieści się w limicie.

Czyli w kolejnej edycji na ostatnim DPK koło 700km będzie tzw. cut-off time? I osoby, które dojadą po tym czasie będą oficjalnie wycofane i na metę mogą jechać co najwyżej hobbystycznie? Może to i sensowne rozwiązanie, tylko trzeba ten limit na 700km rozsądnie ustalić.

Tylko 6 osób było co przy porannym starcie przekroczyło limit 60h? To jednak nie tak dużo, wydawało mi się że sporo więcej.

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Jakby Ktoś potrzebował ślad PTJ 2019 to proszę.
https://ridewithgps.com/routes/30287555
W załączeniu wersja do 10000 węzłów + PK
ps. wersja nieautoryzowana przez Roberta, na podstawie materiałów dostępnych :-)
« Ostatnia zmiana: 16 Cze 2019, 13:53 Wycior »

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
Dzięki, widzę, że w tym roku jedziemy w przeciwnym kierunku (w porównaniu do 2018) i przybyło też kilka km (to chyba przez objazd Ornety). Domyślam się, że w kwestii dziur na DW513 nic się (na lepsze) nie zmieniło (w zeszłym roku lokalsi mówili, że ma być kładziony nowy asfalt)? To może dobrze z tą zmianą kierunku - ten odcinek ze względu na dziury umęczył mnie chyba najbardziej, a teraz przejedzie się go na zdrowym tyłku...

Offline Mężczyzna BGP

• Miasto:
  • Na forum od: 25.04.2018
ps. wersja nieautoryzowana przez Roberta, na podstawie materiałów dostępnych :-)

Hej, dałbyś radę udostępnić ślad w formacie fit, ściągany z linku nie wchodzi do Connecta (zgłasza błąd), dzięki

Offline Mężczyzna Wycior

Hej, dałbyś radę udostępnić ślad w formacie fit, ściągany z linku nie wchodzi do Connecta (zgłasza błąd), dzięki
Zobacz, czy jest OK? Nie używam  *fit. Proszę ZIPa rozpakować. Tam jest *fit.
« Ostatnia zmiana: 21 Cze 2019, 09:05 Wycior »

Offline Mężczyzna BGP

• Miasto:
Dziękuję, niestety mój webowy Connect nie akceptuje tego pliku, będę to wyjaśniał z Garminem.

Czytałem Twoje streszczenie zeszłorocznej edycji PTJ i chciałbym zapytać jaką moc sobie założyłeś do utrzymania na trasie. Zaczynam dopiero jeździć na stages i widzę wymierne korzyści ale nie mam jeszcze doświadczenia z dłuższej jazdy. Wiem tyle, że to kwestia utrzymania mocy w określonej strefie w zależności od wielkości FTP ale nie wiem jeszcze jak to się przekłada w praktyce. Jak to wyglądało u Ciebie jeśli to nie jest tajemnicą?

Offline Mężczyzna Wycior

Dziękuję, niestety mój webowy Connect nie akceptuje tego pliku, będę to wyjaśniał z Garminem.

Czytałem Twoje streszczenie zeszłorocznej edycji PTJ i chciałbym zapytać jaką moc sobie założyłeś do utrzymania na trasie. Zaczynam dopiero jeździć na stages i widzę wymierne korzyści ale nie mam jeszcze doświadczenia z dłuższej jazdy. Wiem tyle, że to kwestia utrzymania mocy w określonej strefie w zależności od wielkości FTP ale nie wiem jeszcze jak to się przekłada w praktyce. Jak to wyglądało u Ciebie jeśli to nie jest tajemnicą?
Chyba jednak nie moja relacja  ;D. W ubiegłym roku nie jechałem PTJ, tylko dwa lata temu. A taktyka... Alleluja i do przodu od PK do PK  ;D ;D ;D

Offline Mężczyzna BGP

• Miasto:
 a rzeczywiście, sorry, ale dziękuję za udostępnienie trasy PTJ2019, wersję gpx udało mi się wczytać do Edge 530, niewiem tylko czy PK będą widoczne ale to chyba można edytować w razie czego w Connect

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
a rzeczywiście, sorry, ale dziękuję za udostępnienie trasy PTJ2019, wersję gpx udało mi się wczytać do Edge 530, niewiem tylko czy PK będą widoczne ale to chyba można edytować w razie czego w Connect
Nie wiem czy coś się zmieniło, ale PK kiedyś były zaznaczone w książce,  którą zawodnik dostaje na starcie  :D
Mi to trochę przypomina czasy kiedy po Polsce jeździło się bez nawigacji, tylko z mapą na kolanach i adresem w TEWO hihi. Do tej pory nie używam garniaka, leży sobie i czeka na wychowankę ERY smartfonów :)

Offline Mężczyzna Wycior

:) :)
Bardzo fajnie punkty na trasie (w tym PK), jak i edycję GPX robi się w  Garmin Basecamp.

Offline Mężczyzna Wycior

Nie wiem czy coś się zmieniło, ale PK kiedyś były zaznaczone w książce,  którą zawodnik dostaje na starcie  :D
Mi to trochę przypomina czasy kiedy po Polsce jeździło się bez nawigacji, tylko z mapą na kolanach i adresem w TEWO hihi. Do tej pory nie używam garniaka, leży sobie i czeka na wychowankę ERY smartfonów :)

Jak dwa lata temu jechałem PTJ, to deszcz zalał mi nawigację. Gdyby nie ta książeczka z trasą i PK, to bym pewnie do dzisiaj się kręcił po mazurskich drogach  ;D

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018

Dawno dawno temu, za siedmioma górami... Nie? ;)
Ja kiedyś za czasów ZHPu poskarżyłam się drużynowemu na nudę i następne 2 godziny szkicowałam mapę dróg i pobliskich działek. Fajna sprawa, polecam.
A teraz daj młodemu kompas i mapę i każ mu przejść np Kampinos.

Offline Mężczyzna BGP

• Miasto:
:) :)
Bardzo fajnie punkty na trasie (w tym PK), jak i edycję GPX robi się w  Garmin Basecamp.

no właśnie po załadowaniu śladu do eTrex30 widzę PK ale pytanie czy w Edge 530 również będą widoczne? W eTrex30 to dojazd w strefę takiego PK jeszcze dodatkowo jest sygnalizowany dźwiękiem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum