Autor Wątek: Pierścień Tysiąca Jezior  (Przeczytany 74886 razy)

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
Są takie rzeczy, o których się myśli kilka dni, zanim przyjdzie czas ochłonięcia, przemyślenia... Chciałabym juz zapomnieć. Ale jak widzę komentarze osoby która w ogóle nie poczuwa się do żadnej winy i pisze w sposób bezczelny to jednak paluszki swędzą i łamię swoje przyrzeczenia... :(

Robert, twojego sierżanta czy kogo miałem przepraszać (swoją drogą - skąd Ty ich wykopujesz, z demobilu ?). Na spokojne wyjaśnianie owemu sierżantu[...]
A może tak troszkę wiecej szacunku wobec tych osób, które po wolontariacku wykonują swoją pracę najlepiej jak mogą, aby tobie było wygodniej? Nie mówiąc już o szacunku wobec osób wyraźnie starszych, które zapewne pokonywały takie dystanse jak ty obecnie - ale wtedy kiedy ty siadałeś na Reksiu. Czy może się mylę? To były już Wigry?
I nie sierżantu - sierżantowi.

Nie wiem, kto dostał tę karę. Wiem za to dlaczego: bo poszedł odlać się tuż za namiot na punkcie, tuż obok jego ściany. Po drugiej stronie tejże ściany leżało jedzenie dla zawodników. Jeśli było inaczej, to sprostuj.
Nie widzę sprostowania więc się odniosę.
Karolu - czy wiesz, że nawet zwierzęta takie jak psy, koty nie robią tego w miejscach gdzie jedzą?
A ty, dorosły facet szczasz obok namiotu gdzie jest jedzenie.

Jeśli chodzi o kibelki, to z tego, co kojarzę jeden uczestnik zeszłorocznej edycji (z absolutnej czołówki!) dostał karę 1/2h za sikanie w niedozwolonym miejscu. Także tego...
Miłościwy ten Robert, oj miłościwy i nadmiernie litościwy. Za takie coś powinno być DNF i ban na kolejne imprezy w danym roku.

A wystarczyło zwykłe przepraszam :-)
Przepraszam to można usłyszeć od kogoś dorosłego, a nie od kogoś kto ma 3x lat a nie wytrzymuje bez pampersa...

Brak toitoi na każdym PK wydawał mi się niedociągnięciem raczej niezbyt istotnym i powiedziałbym, że wydawało mi się, że dopominanie się ich obecności jest zwykłym czepialstwem.
Dodatkowe koszty - sprawdziłam. Cena około 200-300 złotych za miesiąc w tym 1 opróżnienie. Policz ilość punktów - nie wychodzi to tanio - masz 10 punktów czyli ~3.000 złotych za to aby Karol miał gdzie się załatwić. O ile dobiegnie. Albo się zorientuje gdzie ten toitoi stoi i będzie miał ochotę się w takie miejsce przejść. Przecież to będzie co najmniej kilka metrów, bo przecież nie postawi się ToiToja tuż przy punkcie, prawda?. Tu jestem złośliwa bo niejednokrotnie na PK widziałam jak zawodnicy nie widzą koszy/worków na śmiecie i rzucają śmieci gdzie popadnie.

uważam, że lekceważenie tego problemu przez organizatora jest w tej sytuacji jednak przesadą a napisanie tego na tym forum to już samozaoranie bo trzymanie żywności w sposób który może narazić ją na obsikanie to też odrębna kwestia i nie wydaje mi się by można ją zbyć odwołaniem się do kultury osobistej przypadkowych uczestników imprezy.

Chwileczkę, ale imprezy są chyba dla dorosłych ludzi? Dlaczego ktoś ma karać wszystkich wyższą ceną udziału, bo jeden kolarz szczał koło jedzenia?

Rozumiem że oczekiwanie wyższych standardów w konsekwencji musi prowadzić do wyższych cen a nawet do uszczuplenia oferty bo trudniejsze będzie organizowanie imprezy, tym niemniej minimalne standardy muszą być utrzymywane w szczególności przez komercyjnych organizatorów.
Komercyjnych? No nie wiem. Policz sobie sam zarobek na PTJ.
300 złotych za wjazd x 250 zawodników. 75.000. Odejmij zespół muzyczny, obsługę foto i video. Jedzenie na starcie i na mecie. Toitoie w Świękitkach z prysznicami i umywalniami. A rachunki za wodę i prąd? Wynajem sali bankietowej w Wydminach. Dorzuć kilka "groszy" na obsługę serwerów, oprogramowania prezentującego dane on-line, amortyzację urządzeń GPS i wreszcie łączność via GSM tychże. Bo chyba nie sądzisz, że operator telekomunikacyjny daje karty SIM z pakietem przesyłu danych za friko? Do tego ludzie na Punktach - muszą jakoś dojechać te 300 kilometrów i wrócić. Bak paliwa dla jednej ekipy kosztuje. A ekip masz 10. Ludzie z okolicy. Czy Zespół IT który też za friko pracować nie będzie. Muszę pisać ile kosztuje godzina pracy programisty/administratora? Wypokowe "15k brutto" to jest dopiero początek. A oprogramowanie jakie jest na serwerach nie jest napisane na kolanie w weekend w kilka godzin. To są setki jak nie tysiące godzin pracy. A potem testowania. Poprawiania. Testowania ponownego. Rozwiązywania problemów wydajnościowych wynikających z kodu programu. I tych wynikających z infrastruktury sprzętowej. I znowu testowania.
Uważasz że to dużo? Zobacz ile bierze konkurencja organizująca maratony MTB - za dosłownie 1-3 godziny jazdy.

Jasne, że nie wszystko idzie zawsze najlepiej, że są czasami jakieś drobne wpadki, że ktoś zrobi coś źle albo ktoś się zeszcza pod namiotem z jedzeniem... oh wait... :P
Ale gdybyście mieli płacić tym Ludziom za ich Pracę to by udział kosztował nie 300 ale co najmniej 1.000. I wtedy moglibyście narzekać na brak toi toi.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Przepraszam to można usłyszeć od kogoś dorosłego, a nie od kogoś kto ma 3x lat a nie wytrzymuje bez pampersa...
Po raz drugi i ostatni ostrzegam i proszę o powściągnięcie języka.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Saneb

• Miasto: Chotomów
  • Na forum od: 18.11.2017
    • Ultrakolarstwo
Dla rozładowania atmosfery zapraszam na relację z PTJ2019:
https://www.benas.vot.pl/ptj-2019
Ultra kolarstwo - https://www.ultrakolarstwo.net.pl/
--------------------------------------------------------

Uważaj na głos w Twojej głowie, który mówi, że nie dasz rady, nie wierz mu, łże menda!

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Paweł - czy mogę podlinkować tą relację u siebie na stravie ? Oczywiście ze wskazaniem że jesteś autorem

Offline Mężczyzna Saneb

• Ultrakolarstwo
Paweł - czy mogę podlinkować tą relację u siebie na stravie ? Oczywiście ze wskazaniem że jesteś autorem
Oczywiście, że możesz. Nie musisz nawet pytać :)

Uważaj na głos w Twojej głowie, który mówi, że nie dasz rady, nie wierz mu, łże menda!

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Dziękuję 🙂

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
Bajeczka dla grzecznych dzieci! Każdy wie, że nie da się tak szybko przejechać P1000J ;D

Gratulację!

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
MartaP nie interesują mnie szczegóły bilansów cudzych interesów, mozliwe nawet że Twoje szacunki są trafneco w mojej ocenie niczego nie wnosi. W mojej ocenie Robert robi maratony komercyjnie, co nie jest w żadnym razie czymś co ja uważałbym za złe. Uważam a brałem udział we większości imprez które organizuje lub współorganizuje(nie edycji tylko imprez) i uważam, że robi to dobrze. Odnośnie toalet to uważam że jest to po prostu wymóg cywilizacyjny by były, rozumiem oczywiście że ktoś ma odmienne zdanie. Koszt tych toalet jest przesadzony bo toitoi byłby potrzebny tylko w niektórych lokalizacjach na innych przecież były toalety i mi osobiście w zeszłym roku nie brakowało toalet, okazuje się jednak że nie dotyczy to wszystkich. Pewnym jest że nawet jak będą toitoie to możliwe że ktoś postanowi to zignorować i załatwić się obok, ale wtedy nie da się powoływać na brak toalety.

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012

Pawle, jeszcze raz gratulacje!

Zobaczyłem, że mamy tego samego dostawcę kół. Gdybyś jeszcze powiedział skąd nogę bierzesz...

Offline Mężczyzna Saneb

• Ultrakolarstwo

Pawle, jeszcze raz gratulacje!

Zobaczyłem, że mamy tego samego dostawcę kół. Gdybyś jeszcze powiedział skąd nogę bierzesz...
Dzięki  :) Jestem zadowolony z tych kół. Wynik to zasługa mocnej grupy i sprzyjających warunków pogodowych, szczególnie wiatru w plecy :)

Offline Mężczyzna Dawid29er

• Miasto: pl
  • Na forum od: 15.06.2020
Wiadomo kiedy startują zapisy PTJ 2023?

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Dziękuję, wcześniej jakoś przeoczyłem część wątku dotyczącą "sikania po bułkach" na PK :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum