Gdzie tam! Naturalne produkty (jak bawełna czy wełna) mokre wyziębiają bardziej niż tkaniny sztuczne, schną też bardzo długo. SealSkinzy, które mam są właśnie z wełny merino. Merino może wyziębia trochę mniej niż zwykła wełna, ale na pewno bardziej niż sztuczne tkaniny.
Czyli reasumując, nikt nic mądrzejszego niż woreczki foliowe nie wymyślił?
Hej,po wycieczce w Alpy, którą skróciłem ze względu na pogodę, zastanawiam się, jak się następnym razem przygotować na naprawdę deszczową wycieczkę... Głównym problemem było to, że buty - SPD po kilku godzinach jazdy w ochraniaczach - zamakały... A potem nie schły przez kilka dni, bo nie było nawet jak i kiedy ich wysuszyć - a że było dość chłodno, to stopy praktycznie się odmrażały.
2. używam skarpet merino renomowanych producentów (takich którzy w tym się specjalizują) i jestem zadowolony Przy merino jednak, które ostatnio stało się modne, ważne jest aby zobaczyć na skład skarpety a nie tylko na reklamową etykietkę Niektórzy producenci bowiem ładują merino 10% i walą wielki napis na opakowaniu, podczas, gdy firmy uchodzące za liderów mają w składzie 80% merino (na więcej ze wg konstrukcyjnych nie ma co liczyć)