Autor Wątek: dobranoc  (Przeczytany 1108 razy)

ludwik

• Gość
dobranoc
« 16 Cze 2009, 23:26 »
Hej, witam wszystkich:) Na forum trafiłem przypadkiem, chociaż prędzej czy później trafić tu musiałem:) Na rowerze jeżdżę już od dawna, jednak wcześniej nie miałem dobrego sprzętu, poza tym zawsze były to wycieczki jednodniowe i dość często kończyły  serwisem:P kilka miesięcy temu zainwestowałem w końcu w coś lepszego i nie żałuję. Póki co nie byłem jeszcze na wyprawie ponadjednodniowej, ale w głowie układają mi się już pewne plany, kolana nie są zachwycone ale jakoś je przekonam:)
pozdrawiam

Offline Mężczyzna muzycom

• Miasto: Świeradów - Zdrój
  • Na forum od: 19.05.2009
dobranoc
« 16 Cze 2009, 23:30 »
Musisz je po prostu na wyprawę odpowiednio nakręcić :)

Witam i pozdrawiam!

ludwik

• Gość
dobranoc
« 16 Cze 2009, 23:46 »
jakaś specjalna rozgrzewka?, a może opaski uciskowe?, sam już nie wiem...

Offline swirta

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 16.06.2009
dobranoc
« 17 Cze 2009, 09:06 »
Witaj,
na kolana proponuję nagrzewanie (jakaś kilku razowa sesja naświetleń), to pomaga.

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
dobranoc
« 17 Cze 2009, 09:41 »
ludwik, też miałem spore bóle kolan, szczególnie prawego kolana. Ważne żeby nie szarpać podczas jazdy, kręcić spokojnie i równomiernie. Na wyprawie przez dajmy na to pierwsze 10-15km każdego dnia jak najspokojniej, na większej kadencji, żeby stawy bez obciążenia się rozgrzały. Ja żadnej szczególnej rozgrzewki/rozciągania nie stosuję, ale pewnie też pomaga. Mi pomaga żel na stawy REPARIL GEL, a ostatnio już nawet nie smaruję i nic mnie nie boli. Ale to wszystko to chyba tylko przy przeciążonych kolanach, bo jeśli masz dolegliwości spowodowane np. złym dostosowaniem roweru... to wiadomo :wink:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
dobranoc
« 17 Cze 2009, 10:22 »
Cytat: "ludwik"
a może opaski uciskowe?

Tylko nie uciskowe!!! Krzywdę tylko sobie zrobisz! Jesli opaska ma coś pomóc, to musi grzać, ale nie ma prawa uciskać (co najwyżej odrobinkę opinać tak, aby się non stop nie zsuwała). To czy pomoże, zalezy od rodzaju kontuzji, ale na pewno nie zaszkodzi, podczas gdy uciskowa może Ci sprawić powazne kłopoty, chociażby z powodu niedokrwienia.

Tutaj masz wątki poświęcone temu tematowi.
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=654
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=1046
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=99
Koniec OT.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
dobranoc
« 17 Cze 2009, 12:19 »
Witaj Ludwiku!

Kolejna osoba z mojej strefy wpływów ;) co cieszy.
pisz o swoich wycieczkach itp, zawsze bede zainteresowany bo mimo wszystko trochę terenów na pd od Raby jeszcze nie znam :)

Timsen

• Gość
dobranoc
« 17 Cze 2009, 15:29 »
pozdrowienia od świeżaka dla świeżaka ;) - zdrowka kolanom tez szczerze zycze, ale ja osobiscie tylko z zakwasami walczylem kiedys...

ludwik

• Gość
dobranoc
« 17 Cze 2009, 22:57 »
dzięki za wstępne rady:) wykorzystam:)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum