Autor Wątek: Trawers Islandii w maju.  (Przeczytany 6137 razy)

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Odp: Trawers Islandii w maju.
« 26 Maj 2015, 21:28 »
Ja też chętnie przeczytam relację :)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 28 Maj 2015, 19:30 »
Z relacją to nie wiem kiedy...ostatnio zdjęcia z Islandii ujrzały światło dzienne po roku. Może pobiję ten rekord?

Pełno mam pracy, dzięki Wam m. in. :P

Ale na rozbudzenie wyobraźni...

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 28 Maj 2015, 23:18 »
Będę czekać cierpliwie :)

A tak przy okazji, czy szyjesz Rafale sakwy na baranka?

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 29 Maj 2015, 08:04 »
ostatnio zdjęcia z Islandii ujrzały światło dzienne po roku. Może pobiję ten rekord?

Bij ten rekord i dawaj tu zaraz fotki - Islandii nigdy dość! :D
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 29 Maj 2015, 08:24 »

Ale na rozbudzenie wyobraźni...

No to rozbudziłeś...

Fantastyczne zdjęcie!

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
« 3 Cze 2015, 12:29 »
Pierwsze wrażenia w nieco smutnym tonie. Następny wpis będzie weselszy. I promise. ;)
http://wciazwdrodze.blogspot.co.uk/2015/06/pierwsze-przemyslenia-po-powrocie-z.html#comment-form

A tak poza tym to myślę, że można by wątek przenieść do "wycieczek" z "porad".:)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 3 Cze 2015, 13:34 »
najważniejsze zdrowie, żeś cały, a kolano się zgoi. Zdrowia i siły na kolejne wyzwania. Dobrze, że umiesz się z czymś pogodzić, a nie iść byle do przodu, aż nie ma już jak wrócić.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 3 Cze 2015, 14:15 »
Ekstremalnie. Mnie by pewnie pierwszego dnia wywieźli w trumnie.
Swoją drogą najbardziej podróż utrudniał ten atomowy wiatr/mróz czy ze względu na warunki musiałeś nonstop schodzić z roweru i go pchać? Wiem że miałeś fat bike'a ale tam to i monster truck miałby problemy przejechać.

Online Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 3 Cze 2015, 16:24 »
Twardy Rafał jesteś. Wrócisz tam, skopiesz tej Islandii siedzenie, a wiatr i mróz będą Ci jadły z ręki.

Taki odwrót to zawsze trudna decyzja. Ale - tak, jak pisze EASYRIDER77 - mądrzejsza niż parcie na siłę do przodu.

Marek

Elwood

• Gość
« 3 Cze 2015, 19:38 »
Taki wpis na blogu Rafał, jest jak spowiedź.
Właśnie się oczyściłeś wewnętrznie. To ważne.

PZDDR!

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 3 Cze 2015, 22:04 »
Rafał, zakończyłeś po prostu pierwszy etap tej podróży. Życie pokazało, że był niezbędny. Uświadomione błędy to teraz pokaźna zaliczka na przyszłość. Dzielnie walczyłeś, tego się spodziewałem. Wyliżesz się z ran na nogach i tych w głowie. Dużo pięknej pracy przed Tobą. Trzymam kciuki i kibicuję.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 4 Cze 2015, 00:01 »
Gdy czujemy się silni i pewni siebie to życie lubi dać pouczającego kopniaka - a przynajmniej ja tak miewam. Ważne żeby nie być kopanym za to samo. Wnioski wyciągasz. Następnym razem może być lepiej ale i może być gorzej bo przecież w stosunku do przyrody jesteśmy tacy mali. Martwiłem się, że się utopisz w jakieś rwącej rzece a tymczasem bardziej prawdopodobne było zamarznięcie  ;)
Wracaj do zdrowia  :)

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
« 4 Cze 2015, 10:49 »
Swoją drogą najbardziej podróż utrudniał ten atomowy wiatr/mróz czy ze względu na warunki musiałeś nonstop schodzić z roweru i go pchać?
Częściej z tego roweru schodziłem ponieważ jak go pchałem to prędkość i tak była podobna, a zmęczenie mniejsze. Zmęczenie może nie samym pedałowaniem, ale głównie balansowaniem na śniegu przy tak małej prędkości i walka ze spychającym w którąś ze stron wiatrem.:)

A na Primusie też się kiedyś zawiodłem - poszła uszczelka i pierwszego dnia, podczas dojazdu pociągiem gdy sakwy leżały na półce, zalał mi całą zawartość sakwy benzyną - ciuchy, jedzenie itp. Tyle, że to była Austria i zakup nowej maszynki i jedzenia był jedynie kwestią kasy, bardzo grubej kasy (ok. 400% normalnej ceny) ale jednak wyjazdu mi to nie położyło.
Właśnie cholera nie wiem co sądzić o tym Primusie. Ogólnie to jest naprawdę super świetny. To moja druga kuchenka z tej firmy, jestem do dość przywiązany. No ale z tym Gravity problemy są od początku. Był raz na wymianie gwarancyjnej. Teraz druga akcja...Wygląda mi na to, że z pompką jest coś nie tak. Wygląda to tak, że pompuję i nic nie idzie powietrza, za którymś razem zaskakuje i "wpompnie" z 5-8 dawek powietrza i znów chodzi na "sucho". Też tak u Was jest?

Wracaj do zdrowia
Jest już dwadzieścia kilka dni po zdarzeniu...od tego tygodnia wróciłem do codziennego biegania nawet. Powoli i bez zrywów, ale będzie dobrze.:)

Dzięki za miłe słowa, ale nie ukrywam, należy mi się również zdrowy ochrzan za te niedopatrzenia.

A jeśli o dętki chodzi to Dusza podsuwa pomysł tłustej braci:
http://welnobrody.blogspot.co.uk/2013/06/lepsze-jest-wrogiem-dobrego-czyli-rzecz.html

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 5 Cze 2015, 22:51 »
Z tego co piszesz, to dział się tam jeden wielki kataklizm. Szacun. Sam bym pewnie zawrócił drugiego dnia. Nie bądź dla siebie zbyt surowy. Myślę, że za rok pójdzie Ci gładko :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Tagi: islandia 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: