A jak zmieścisz dwa rowery do jednego kartonu? Nie bardzo to widzę.
Takie przedmioty (...) mogą jednak być przewożone w luku samolotu poza dopuszczalnym osobistym limitem bagażu rejestrowanego po uiszczeniu dodatkowej opłaty w wysokości 50 £/50 € za sztukę za lot w jedną stronę
Chyba już jasne?
To może być niezła furtka, gdyż sprawa jednego roweru to 450 zł. Chyba gra warta świeczki...
Znalazłby się taki karton. Nigdzie nie jest podany rozmiar kartonu. Pytałem o to w punkcie, Oni tego nie wymagają.
Mnie przede wszystkim zastanawia, jak zamierzasz zmieścić się w 30 kg z dwoma rowerami. Karton, zwłaszcza tak wielki, waży kilka kilogramów. Do tego musisz jakoś te rowery zabezpieczyć, żeby nie obijały się o siebie. Mój rower MTB z kartonem waży ponad 20 kg.
Nie?"W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg lub o wymiarach przekraczających łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości. "
Mnie Pani na lotnisku mówiła, że po prostu musi przejść przez ten otwór po którym zjeżdża po zważeniu. Na stojąco nie dało rady. Pochyliłem i przeszedł