Autor Wątek: Sakwy- klony Crosso  (Przeczytany 780 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Sakwy- klony Crosso
« 17 Lut 2015, 11:03 »
Hej
W planach na 2015 mam 3 tygodniowy wyjazd i mogę mieć problem ze spakowaniem wszystkiego w używany obecnie system ultralight. Zastanawiam się nad zakupem małych sakw 25-30 L łącznej pojemności, ale że zakładam bardzo sporadyczne ich późniejsze używanie nie chcę kupować niczego z górnej półki, Ortlieb itp. Oczywistym wyborem wydaje się Crosso Dry 30 (cena 189zł), ale czy ktoś może używa czegoś co wygląda na ich podróbkę i kosztuje jedynie 80 zł
http://allegro.pl/sakwy-rowerowe-nr-5-2x16l-i5100262877.html
Rozglądam się też za używkami ale teraz to trochę martwy sezon rowerowy i na portalach aukcyjnych niewielki wybór. Może ktoś z forum ma używki do sprzedania.
Pozdro
R

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Odp: Sakwy- klony Crosso
« 17 Lut 2015, 11:12 »
Przyjrzyj sie tylnemu mocowaniu. Nie przekonuje:) Jeżeli w tych akurat sakwach nie ma wyraźnej foty, to popatrz jeszcze na inne sakwy uzytkownika. Zdaje mi się, że gdzieś już tutaj były te sakwy omawiane, ale w tej chwili nie przypominam sobie przy jakiej okazji.

Ok, moge się mylić, ale to sa chyba sakwy od tego samego producenta, od którego kupował sakwy wikrap (tylko inny model)
Tutaj:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=12624.0

Edyszyn: poprawka nicka kolegi:)
« Ostatnia zmiana: 17 Lut 2015, 11:55 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
« 17 Lut 2015, 11:52 »
http://allegro.pl/sakwy-rowerowe-nr7-codura-2x10l-na-zamek-moro-i5098698301.html

Te kupiłem. Są dobre na pojechanie na zakupy do Tesco, albo na wycieczkę do pobliskiego parku.

Główne zarzuty:
-przeciekające szwy (w ogóle nie klejone, nie zgrzewane ani nic takiego)
-zbyt krótkie haki(na wybojach spadają, trzeba łapać dodatkowo trytytką, żeby nie spadły)
-Dość łatwo je przetrzeć, przedziurawić.
-Zbyt mało materiału do rolowania - nie da się szczelnie zrolować, bo nie wystarcza miejsca na bagaż (mi przynajmniej)
-Przy zwinięciu ich pół raza są dużo mniej pojemne od Crosso zwiniętych 3 razy. ;)
-rzep na górze jest niewygodny i wk*jący

Od tych, co podałeś to różnią się materiałem. Mój jest taki plecakowy, a'la cordura. A w Twoich śliski a'la Crosso. Ale widać, że ten sam krój, te same haki i te same szwy.

Nie kupować! Nie dziadować i brać Crosso

Przy czym po roku używania Crosso codziennie, z wożeniem różnych szpargałów też mi się w kilku miejscach drapnęły. Ale przy wożeniu ciuchów itp. i dbaniu, żeby nie atakować ich jakimiś ostrymi krawędziami, to ludziom na prawdę długo wytrzymują. Moim następnym wyborem będą Crosso Classic cordurowe.
« Ostatnia zmiana: 17 Lut 2015, 12:02 wikrap1 »

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 17 Lut 2015, 12:01 »
@Ricardo
Popytaj znajomych - może ktoś Ci pożyczy sakwy na te 3 tygodnie.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 17 Lut 2015, 17:07 »
Jak chcesz to mogę pożyczyć jakieś sakwy.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum