Właścicielka Poczekalni prosi o zwrot klamki, która zniknęła po naszym wyjściu!
Klamka leżała obok drzwi, tam ją widziałem jak wychodziłem
Cytat: krajewski w 16 Mar 2015, 22:54Klamka leżała obok drzwi, tam ją widziałem jak wychodziłem @krajewski czekamy na bloga i relacje z podróży
Marcin GienieczkoAmazonka 2015Kilkuetapowy trawers Ameryki Południowej z użyciem roweru i canoe, rozpoczęty na pacyficznej Playa Cerro La Virgen w Peru, z metą – pokonaną biegiem – w miejscowości Moskiero nad zatoką Marajó u wybrzeży Atlantyku w Brazylii. Pierwszą fazą wyprawy był rowerowy przejazd przez Andy. Marcin Gienieczko pokonał w ten sposób ok. 700 km i dotarł do peruwiańskiego San Francisco nad rzeką Apurimac. Tu rozpoczął się etap drugi – spływ systemem rzecznym Amazonki. Podróżnik, zmagając się m.in. z popowodziowym stanem wody, przemierzył w canoe blisko 6000 km, co zabrało mu 94 dni. W części podróży towarzyszył mu Gadiel Sanchez Rivera. Ostatni odcinek ekspedycji Gienieczki to kilkunastogodzinny bieg (81 km) z Belém na finisz. W deszczu i z polską flagą.
Rozczarowało mnie kilka pokazów, a już szczególnie Nanga Dream. Zdjęcia i filmiki bardzo ładne, ale publiczność zmęczona a panowie przekazywali sobie co chwilę mikrofon z tekstem 'może ty coś powiesz', 'nie wiem co powiedzieć', albo po prostu milcząc.