Autor Wątek: Mój rowerowy blog  (Przeczytany 691 razy)

Offline Mężczyzna Młody kolarz

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 15.02.2015
Mój rowerowy blog
« 21 Lut 2015, 22:43 »
Widzę, że można tutaj linkować. Nie lubię spamu, tym bardziej takiej formy spamu. Ale pomyślałem sobie, że dowiem się co myślą o moim blogu bardziej doświadczeni rowerzyści. Skąd mój nick? Właśnie z tego bloga - www.młodykolarz.pl

Co o nim myślicie? Jak oceniacie teksty?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Odp: Mój rowerowy blog
« 22 Lut 2015, 00:19 »
1000 kcal to przebiegnięcie 1 km w czasie 5 min

:)

« 22 Lut 2015, 01:15 »
1000 kcal to przebiegnięcie 1 km w czasie 5 min

:)

Tak, te dane mam z podręcznika do biologi.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 22 Lut 2015, 01:49 »
Rozumiem że podręcznik do biologii mógł opisywać np. słonia?

Bo przeciętny homo sapiens 1000kcal spala w 50-70minut biegu w tempie 5 min/km.

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
« 22 Lut 2015, 09:46 »
Nie Pisz Tytułów Postów W Ten Sposób.

« 22 Lut 2015, 11:49 »
Alek, emes - faktycznie wdarł mi się błąd. Chodziło mi o godzinny bieg z prędkością 1 km na 5 min. Poprawiłem już.

siendziaty - czcionka tytułu jest przypisana do szablonu bloga, nie do wpisu. Musiałbym dokonać zmian w kodzie html szablonu, co jest dosyć trudne i ryzykowne, bo mogę kompletnie zepsuć szablon.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 22 Lut 2015, 15:54 »
Na blogu sporo informacji "społecznych" mało z twoich wypraw rowerowych. Co chcesz blogiem przedstawić? od tego pytanai trzeba zacząć zaczynając prowadznie bloga. Czy ma byc to szereg artykułów o tematyce rowewej ogólnie, czy to blog opisujacy twoje rowerowe wyprawy, czy blog mówiący o przepisach?

Jeśli blog będziesz kierunkował w różne strony to w żadnej nie pójdziesz dobrze. Pomyśl dokładnie do kogo kierujesz bloga. Tekstów w stylu "jazda we dwoje" "jaki rower najlepszy" "zalety tego roweru a tego" "jaki łańcuch wybrać, jakie opony najlepsze" jest w siecie setki i nie przyciągniesz tym czytelników. Nie staraj sie pisać poradnika - blog to wyrażanie siebie, a nie pisanie instrukcji jak jeździć na rowerze. Taka moja opinia;)

Co mnie w subskrybowanych przeze mnie blogach najbardziej interesuje? Ploteczki z trasy. Lubie zdjęcia z okolic w jakie jeździsz, lubię opisy śmiesznych, poważnych, smutnych sytuacji z trasy. Lubie czytać historie miejsc jakie mijasz. Może właśnie to mnie zaciekawi i kolejną wycieczkę zaplanuje tam gdzie ty jeździsz. Fajnie jest czuć w twoich tekstach ciebie. Czytelnik czytając może utożsamiać się z piszącym. Albo mu podpasuje styl pisania, albo nie. Znam ludzi prowadzących blogi bardzo dokładnie. Jedni piszą dokładnie ile zjedli na trasie, jakie było tętno, jaka średnia. Które odcinki im szły najlepiej, które gorzej. To pasuje wielu ludziom, którzy trenują. Ja np nie trenuje, więc mi nie.

Jeden z moich znajomych prowadzi bloga, gdzie opisuje tylko maratony w jakich startuje. Wydawałoby się to nudne, ale czytając jego długie teksty, możemy prześledzić przygodę krok po kroku w dość ciekawy i interesujący sposób. To więc też jest metoda;)

Pamiętaj to tylko opinie;) Moje własne -:) Najważniejsze, że pedałujesz
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

« 22 Lut 2015, 16:18 »
Księgowy. Twoje własne opinie, ale jakże ważne. Na razie nie jeżdżę nigdzie, mam kontuzję kolana. Wcześniejszych wypraw nie pamiętam na tyle, żeby pisać o nich szczegółowo. Jednak, kiedy już będę jeździł, to jak najbardziej opiszę wyprawy, choć na pewno te pierwsze nie będą odległe (od października nie ćwiczę). Co do porad serwisowych. Ostatnio piszę je bardzo rzadko, tylko dlatego, że doradzam jak coś naprawić, jeśli sam to już naprawiałem.

Generalnie mój blog jest ogólnie o rowerach, z różnych przyczyn, nie dał bym rady prowadzić blog bardziej szczegółowy.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 23 Lut 2015, 00:04 »
Księgowy słusznie prawi, a ja dodam coś więcej. Dobry blog jest z reguły subiektywny i osobisty. Powinien składać się z własnych opinii popartych osobistym doświadczeniem lub wywodem myślowym. Jeśli piszesz poradnikowo, to tylko gdy masz do przekazania coś nowego i odkrywczego (np. wymyśliłeś jak odkręcić kasetę za pomocą widelca albo jak za 20zł wydane w markecie zbudować centrownicę do kół).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum