Autor Wątek: Płock - Zakopane - Płock  (Przeczytany 1990 razy)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Mayabeque, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Odp: Płock - Zakopane - Płock
« 25 Lut 2015, 15:03 »
Na ostatniej wyprawie do Czarnogóry miałem podobny dylemat. Planowałem wycieczkę górską w Durmitorze, ale nie miałem zamiaru wieźć butów górskich. Poszedłem więc na szlak w jedynych butach, jakie miałem, czyli sandałach Keen. Dodam, że Durmitor jest dość wymagający, bo nie ma ułożonych szlaków z kamieni, lecz idzie się po gołych skałach.
Buty zdały egzamin, nie ślizgały się, chroniły stopę, były wygodne i szybko wyschły po deszczu.

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
« 25 Lut 2015, 18:21 »
W japonkach też się da:

Robisz to na własne ryzyko.

Zastanów się nad zmianą trasy powrotnej, znajdź chociaż trasę równoległą. Uwierz, że będzie się przyjemniej wracać.

Offline Mężczyzna bike man

• Miasto: Płock
  • Na forum od: 22.02.2015
« 25 Lut 2015, 19:36 »
Co do równoległej trasy powrotnej to zastanawiam się nad zamianą Krakowa na Oświęcim.  Ilość kilometrów jest bardzo podobna do siebie.  A zważywszy na to że z Oświęcimia do Częstochowy jest znacznie bliżej niż z Krakowa do Częstochowy to nawet lepiej.  Przy okazji można będzie zwiedzić muzeum Auschwitz w którym jeszcze nie byłem.  Jednak jest jeden problem obawiam się jazdy przez to całe Zagłębie Górnośląskie. Czy ktoś zna jakąś trasę z Oświęcimia do Częstochowy drogami wojewódzkimi i lokalnymi z dobrą nawierzchnią aby ominąć całe te Zagłębie Górnośląskie.

Offline Mężczyzna bike man

• Miasto: Płock
  • Na forum od: 22.02.2015
« 25 Lut 2015, 20:35 »
Jaką trasę z Zakopanego do Oświecimia proponujecie ?

« Ostatnia zmiana: 25 Lut 2015, 20:53 bike man »

RDK

• Gość
« 26 Lut 2015, 01:35 »
http://goo.gl/maps/zmm3G

Nie ma się co obawiać przejazdu przez tę aglomerację. Jeśli w drodze powrotnej okazałoby się, że masz siły (przede wszystkim) i czas, jest to dość łatwa okazja do podbicia kilku miast ;)
Jadąc wg linku i tak jedzie się "po krawędzi"
Polecam spędzić kilka minut na odnalezienie punktu B ;) Miejsce niewielkie, ale historycznie ciekawe.

Offline Mężczyzna uszaty99

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 30.05.2011
« 10 Mar 2015, 18:57 »
W 2013 spałem w Zrębicach koło Olsztyna koło Częstochowy http://www.folwark-zrebice.pl/. Przyjemne miejsce, nie było problemu z wynajęciem pokoju dla 1 osoby pod koniec lipca.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum