Autor Wątek: Poziomki - ładne czy brzydkie?  (Przeczytany 1372 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Poziomki - ładne czy brzydkie?
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 26 Lut 2015, 00:16 »
nie do każdego modelu pozioma to się da założyć, a przy pionowym rowerze nie ma tego kłopotu, ja nawet na szosówce jeździłem z sakwami
Nie do końca się zgodzę. Na poziomce teoretycznie zupełnie nieprzystosowanej przetransportowałem sakwy Crosso big, wyczynu którego nie jestem w stanie zrobić na żadnej swojej szosówce (nie wiem, czy mam za duże buty czy za małe rowery).

Osobiście znam ludzi, którzy na poziomkach przejechali kawał Syberii. Kiedyś miałem fotkę "wielbłąda": rower na plecach, sakwy w rękach.. po kolana w jakimś pyle. Oni byli przygotowani na taką ewentualność. Jechali o ile dobrze pamiętam na Nazcach: Explorer i Condor (zapewne ze względu na wzrost..)

Rzeczy są albo dobre do określonego celu albo uniwersalne. Jeżeli ktoś będzie w stanie mi udowodnić, że jakikolwiek rower jest uniwersalny.. to na Jamniczku wiozę na zlot dla niego skrzynkę piwa :)

Co do urody rowerów.. Może jestem bezguście i dla mnie wszystkie są brzydkie. No może czasami są wyjątki. Ale bez przesady, po co rower ma być ładny? Ma jeździć.

na plecy rzucić
Dla Ciebie mam piwo.. jak zrobisz to z wyprawowym trekingiem z sakwami (i nie mówię o "credit card tourer")
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
« 26 Lut 2015, 08:16 »
Sakwy przód, tył + wór transportowy. Może dosłownie na plecy nie rzucałem, ale przeniosłem przez zwalone drzewo itp. Poziom z zabudową chyba ciężej chwycić/pchać, ale może jestem w błędzie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum