Autor Wątek: Wygodne damskie siodełko  (Przeczytany 14648 razy)

kioto

• Gość
Wygodne damskie siodełko
« 11 Gru 2009, 18:34 »
Może i masz rację, że jest to kwestia przyzwyczajenia. Ale niestety chcąc nie chcąc czasem męczy niewygodne siodełko i odrobinkę może zniechęcić do dalszej jazdy. Ale jak się zwalczy pierwsze zniechęcenie to potem jest z górki;)

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Wygodne damskie siodełko
« 12 Gru 2009, 01:26 »
Cytat: "kioto"
Czy w ogóle jest coś takiego jak wygodne siodełko, niezależne od płci. Prawda jest taka, że jak się długo jeździ to nie wiem jak by wygodne było i nie wiadomo, jak dobrej firmy to prędzej czy później szacowne cztery litery będą obolałe;)

Eeee... kompletnie się nie zgadzam, choć też tak sądziłem na wyprawie w ubiegłym roku. Niewygodne siodełko potrafi doprowadzić do granicy wytrzymałości i wściekłości. Jednak Brooks Flyer okazał się strzałem (szczałem?;) w dziesiątkę :wink: Fakt że jest bardzo drogi, jednak w moim przypadku to chyba jedyna rzecz, której na pewno nie zmienię w rowerze- no, chyba, że na innego Brooksa, ale po tym jak zobaczyłem u pewnego Niemca 12-letnie siodło Brooksa nie sądzę, że u mnie szybko nastąpi wymiana (gościu mówił, że niczym nie konserwuje, nie chroni przed wilgocią- straciło sporo z uroku, ale wygodne było). W te wakacje na moim siodle przejeździłem miesiąc bez przerwy i... żadnego, nawet najmniejszego bólu, żadnych odparzeń- mówiąc ściślej ciągle czułem się komfortowo. Ostatnio nawet przestałem używać pampersa i jest mi wygodniej. Ludzie na tych siodełkach jeżdżą w baaaardzo długie trasy i jak dotąd słyszałem same pozytywne opinie. Oczywiście trzeba zaznaczyć, że nie u każdego musi się to sprawdzić w 100%
edit: o kuchenka- wygląda to jak reklama Brooksa :lol: Ale cóż- skoro jest naprawdę rewelacyjny...
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Wygodne damskie siodełko
« 19 Gru 2009, 17:39 »
Także mogę potwierdzić istnienie mitycznego, wygodnego siodełka. Możecie nie wierzyć ale dla mnie super wygodny jest SKN San Marco.
http://www.wiggle.co.uk/images/ssm%20skn%20titanium.jpg

gandziowa

• Gość
Wygodne damskie siodełko
« 21 Cze 2010, 14:42 »
mam pytanie do dziewczyn... na jakich siodełkach jezdzicie?
szukam jakiegos dla siebie i zupełnie nie moge sie zdecydowac.

jezdze przy kącie nachylenia ok 50 - 60 stopni - zwykły trekking.

pytam, bo muszę coś szybko wybrać i pomogło by mi info jakie siodełka preferują użytkownicy - parametry na stronie producenta nie opisują prawdziwych "doznań cielesnych" ;P

wiem, że różni ludzie, różne siodełka, ale tak czy siak - fajnie by było wiedzieć co macie :)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Wygodne damskie siodełko
« 21 Cze 2010, 14:52 »
Coś z Brooks, na forum masz stosowny temat. Selle Royal również są wygodne.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Wygodne damskie siodełko
« 21 Cze 2010, 17:50 »
Cytat: "gandziowa"
na jakich siodełkach jezdzicie?

ja mam Brooks Flyer S [wersja damska]

cena: ok. 250-300 pln

Jest ciężkie, skrzypi i trzeba o nie dbać (wykonane ze skóry), ale za to mega wygodne ... przynajmniej dla mnie ;)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Wygodne damskie siodełko
« 21 Cze 2010, 18:03 »
Gosia też w nowym biku ma takie, pod nią podobno ugina się :wink: . Robb chyba pisał, że lepsze jest na większe baby :wink:, które mają czym dociskać sprężyny. W innym wypadku możesz pomyśleć o damskiej wersji B 17.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Wygodne damskie siodełko
« 21 Cze 2010, 22:20 »
Cytat: "arkadoo"
Gosia też w nowym biku ma takie, pod nią podobno ugina się :wink: . Robb chyba pisał, że lepsze jest na większe baby :wink:, które mają czym dociskać sprężyny.

Też tak myślałam, bo początkowo w ogóle mi się te sprężyny nie uginały i utwierdzałam się w przekonaniu, że to zbędny dodatek do siodełka, ale to chyba tylko kwestia ich "wyrobienia się", bo teraz już jest ok- tzn skrzypią i uginają się należy (tzn nie do końca, tylko troszeczke, ale to już dla mnie jakiś sukces jest) :D Wiadomo, że im cięższa osoba, tym lepsza amortyzacja, ale myślę, że od 50 kg jest ok.

Offline Mężczyzna Szeli

• Miasto: miasto Świętej Wieży
  • Na forum od: 18.03.2010
    • http://www.szeli.ayz.pl
Wygodne damskie siodełko
« 21 Cze 2010, 22:53 »
Dziewczyna używa Brooksa B67s i bardzo sobie chwali więc jak widać po większości Brooks będzie zapewne dobrą inwestycją.

Słodko - gorzki smak każdej chwili poznać.

Życie to podróż, nie dom.

gandziowa

• Gość
Wygodne damskie siodełko
« 22 Cze 2010, 10:20 »
wygląda na to, że już czas zbierać kasę na brooks'a ;]
dzięki za pomoc!

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Wygodne damskie siodełko
« 22 Cze 2010, 11:19 »

Jest jeszcze trochę tańsza alternatywa dla brooks'a (choć też niezbyt tania): takie siodełko kupiłem mojej żonie. Używa go już jakiś czas (raz nawet na dłuższej, dwudniowej wycieczce ok. 220 km  :) ) i bardzo je sobie chwali.
W wersji Moderate przeznaczone jest do jazdy na rowerze trekingowym z pochyleniem ok. 60 st. http://www.selleroyal.com/Find_a_Saddle.aspx
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna ziulko

• Miasto: Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 13.06.2009
Wygodne damskie siodełko
« 22 Cze 2010, 13:17 »
Używam B-17 Aged bez sprężyny, od 2 miesięcy i mogę go polecić,  :)  :)  zrezygnowałem z pampersa i lycry, wydatek duży ale warty swojej ceny.  I 4-ry litery muszą do siodełka "przywyknąć" jakie by nie było.   :P
.alleluja i do przodu.

Offline Mężczyzna luckybuster

• Miasto: GLIWICE/BOGNOR REGIS
  • Na forum od: 21.03.2007
Wygodne damskie siodełko
« 27 Cze 2010, 21:25 »
"...może mogłybyście mi Panie polecić coś ciekawego ...."

ziulko:'...i mogę go polecić, zrezygnowałem z pampersa i ..."

chcesz byc laską:)))??

moja Pani poleca brooks

Pozdrawiam
Zwykle rzeczy załatwiam od ręki, na cuda potrzebuję 15 minut.

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
Wygodne damskie siodełko
« 27 Cze 2010, 22:32 »
Cytat: "marek.dembowski"

Jest jeszcze trochę tańsza alternatywa dla brooks'a (choć też niezbyt tania): takie siodełko kupiłem mojej żonie. Używa go już jakiś czas (raz nawet na dłuższej, dwudniowej wycieczce ok. 220 km  :) ) i bardzo je sobie chwali.

Ja za swojego B-17 dalem 259 zł.
Myślę, że przy tak małej różnicy cena staje się elementem drugorzędnym i trzeba brac to co nam bardziej odpowiada.

Offline Mężczyzna ziulko

• Miasto: Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 13.06.2009
Wygodne damskie siodełko
« 5 Lip 2010, 11:12 »
ziulko:'...i mogę go polecić, zrezygnowałem z pampersa i ..."

chcesz byc laską:)))??

No może prawie niemowlakiem ;) do pampersa mnie nie ciągnie jak jeżdżę w Brooksie. :)
.alleluja i do przodu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum