Witam wszystkich
Jestem Kuba, mam 22 lata, mieszkam aktualnie w UK i szukam kompana/kompanki na część podróży z Bułgarii do Australii. w około 14-15 miesięcy
Dlaczego z Bułgarii? Bo mogę zacząć dopiero na początku czerwca a nie chciałbym jechać w grudniu przez Pamir więc ruszając z Bułgarii nadrobię trochę czasu i będę tam na wczesną jesień/koniec lata.
Pewnie wielu powie że to nierealny pomysł ale ja tam jestem zdeterminowany choćby nie wiem co, i pojadę nawet sam ale skoro jest to forum i niektórym się udaje znaleźć towarzystwo do jazdy to czemu nie i chciałbym jakąś część trasy przejechać z kimś.
A może i nawet większość kto tam wie...
A wiem że wielu z nas Polaków wybiera się podobną trasą więc możemy się dogadać co do terminów i miejsc gdzie byśmy razem jechali, z tego też powodu nie wyrabiałem jeszcze wiz.
A więc:
Trasa:
Bułgaria
Grecja
Turcja
Gruzja
Armenia
Azerbejdzan
Kazahstan
Uzbekistan
Tadzykistan
Kirgistan
Chiny
Wietnam
Laos
Kambodża
Tajlandia
Malezja
Singapur
Australia
*Trasa może nieznacznie ulec zmianie głównie Azja Środkowa tu wszystko zależy od wiz.
Co zamierzam zobaczyć:
Głównie natura, jazda bocznymi drogami, wulkany błotne w Azebejdżanie, Pamir Highway,ogromne płaskowyże i pustynne rejony Chin pln zach spotkanie lokalnej ludnośći
Doświadczenie:
-Nottingham-Monaco przez Alpy 2300km 17dni samotnie
-Wiele kilkudniowych wypraw po UK
Nocleg:
Planuję w 70% na dziko w namiocie, trochę na gospodarza oraz w couchsurfing, warmshower
co 2-3 tyg noc w tanim hotelu
Jedzenie:
Tu podobne proporcje jak w noclegu głównie samemu przygotowane posiłki w menażce, zakupy na bazarach i lokalnych supermarketach
W Chinach i Azji płd wsch być może garkuchnie.
Jazda w deszczu:
Przeczekać ulewy,a jak pada cały dzień to jadę mimo to.
Jaki dzienny dystans dzienny?:
Przynajmniej 110-120km
W wysokich górach w Azji Środkowej 70-80km