Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
Kupiłem od Symfoniana maratony 1,1cala do mojej szosówki i sprawdzają się.Interesuje Ciebie dopasowanie do felgi, czy o wideleca ?
Podjedź Baśką do Konina, akurat mam M. Plusa 28 1.1 (28mm).
Ja zimą na Nordkappie miałem szosową obręcz 15mm i oponę 42mm . Tak samo wygodnie się to zakładało jak i na szerszą obręcz.
Oponę 2.0 da się założyć na obręcz 19mm palcami lub co najwyżej jedną łyżką. A przy próbie wciągnięcia Marathona 1.0 na obręcz 14mm nagimnastykowałem się dwiema łyżkami aż miło Ale może po prostu trzeba przywyknąć i kupić trzecią łyżkę
Przeciez szerokosc obreczy nie wplywa w zaden sposob na jej obwod (...)
trudnosci z zalozeniem moga wynikac tylko i wylacznie z indywidualnych roznic konstrukcyjnych miedzy modelami opon i obreczy.
Też się mordowałem z Marathonem 25 i 28c, taki mają urok. Za to ta sama opona w rozmiarze 26" i szerokości 47 mm była wręcz za luźna i przy zakładaniu wylazła mi dętka, co skończyło się hukiem Co ciekawe najbardziej męczyłem się ze zwijaną Kendą 25c. Continentale w rozmiarze 35c nie sprawiały mi problemów.