Autor Wątek: Mój Złomek :D  (Przeczytany 7371 razy)

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Mój Złomek :D
« 22 Cze 2009, 14:35 »
Czemu nie... teraz z Brooksem nie wstyd :lol:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 22 Cze 2009, 14:45 »
Piękny! Ledwo tarczówki widać! ;)
Najbardziej mi się podoba ta donica na kierownicy :D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline MaciekPaciek91

« 22 Cze 2009, 14:51 »
Cytat: "aard"
Najbardziej mi się podoba ta donica na kierownicy :D

A widzisz... jak wjeżdżam do wielkiego miasta, to mam zawsze tą namiastkę przyrody :P
Tarczówki mówisz :?: Będą i tarczówki w wersji "złomek na łyso"
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 22 Cze 2009, 15:03 »
No rama wypas Panie! Jakaś taka znajoma... :mrgreen:  Kawał chłopa z Ciebie, bo to siodło tak wysoko- wyżej niż u mnie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 22 Cze 2009, 16:33 »
Złomek prezentuje się całkiem, całkiem.  Ja jednak nie wożę mapnika i lusterka - opory aerodynamiczne.  :D Już sakwy wystarczająco przeszkadzają, szkoda że czasem są niezbędne :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 22 Cze 2009, 16:50 »
fajna maszynka.... co to za błotniki ?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 22 Cze 2009, 17:05 »
Cytat: "transatlantyk"
Ja jednak nie wożę mapnika i lusterka - opory aerodynamiczne

nieeee, to już jest przesada. Takie lusterko ile nas spowolni? 0,1 km/h? ;)

ja tam opory powietrza i wagę roweru mam głęboko w... hmmm. Może wrzucę swoje zdjęcia do galerii i dokładniej opiszę co i jak

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 22 Cze 2009, 17:18 »
Nieźle obładowany ;D Co wozisz w torbie na ramie, nie utrudnia Ci dostępu do bidonu?
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 22 Cze 2009, 18:34 »
Oj, spowolni, spowolni, Vagabond. Opory (powietrza, ale również toczenia) grają dużo większą rolę niż masa. Duuużo większą. A im szybciej jedziesz, tym większą rolę grają, podczas gdy wpływ masy jest niezależny od prędkości a jedynie od przyspieszenia. Dlatego masą roweru nie trzeba się tak przejmować, jak właśnie oporami. Rower ciężki, jak raz go rozpędzisz, będzie pędził. Rower o dużych oporach, nawet jak go rozpędzisz, nienapędzany dalej będzie błyskawicznie tracił prędkość. Sam pomyśl co gorsze :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline MaciekPaciek91

« 22 Cze 2009, 19:03 »
Cytat: "Waxmund"
fajna maszynka.... co to za błotniki ?

najtańsze SKS'y model HIGHTREK- jednak mają lipne mocowania (z przodu już zastosowałem swoją blaszkę, po tym jak zgubiłem błotnik)
Cytat: "Daniel"
Nieźle obładowany ;D Co wozisz w torbie na ramie, nie utrudnia Ci dostępu do bidonu?

W torbie na ramie wożę rzeczy, które muszą być pod ręką, tj. portfel, aparat, dokumenty, mapy i inne pierdoły. Wewnątrz ramy mam jeden bidet- do niego nie mam utrudnionego dostępu, wręcz wchodzi tam spokojnie litrowa butelka pepsi, a pod ramą na wyprawy mocuję drugi na obejmy- patent Robba. Torebkę taką polecam, bo jest baaaardzo pojemna, z prawej strony ma dużą komorę na zamek, z lewej płaską np. na mapę, zamykaną przez taką klapę na rzep http://allegro.pl/item669228385_nowa_torba_pod_rame_author_a_r212_rewelacyjna.html#gallery

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
« 22 Cze 2009, 19:13 »
Cytat: "MaciekPaciek91"
Wewnątrz ramy mam jeden bidet

Co masz?! :shock:  :P

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 22 Cze 2009, 19:13 »
heh, właśnie byłem w sklepie i zakupiłem ten sam model  :P  oczywiście zanim do sklepu dojechałem zaczął padać deszcz, ale zbyt mały żebym mógł je przetestować....

ja swoje przesunąłem bardziej do dołu (to mocowanie co na rurze podsiodłowej jest), ale nadal obawiam się, że będzie mi leciała woda na nogi, a z drugiej strony na tyłek/plecy...... testowałeś je już?  :wink:

co do tej torby na ramę... nie lepsza na kierownicę ? bardziej poukładane można mieć rzeczy... gdzie tu do takiej aparat wsadzić  :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 22 Cze 2009, 19:18 »
Czy te tercze mają średnice 180mm?

Offline MaciekPaciek91

« 22 Cze 2009, 19:28 »
Cytat: "hose morales"
MaciekPaciek91 napisał/a:   
Wewnątrz ramy mam jeden bidet   

Co masz?! :shock: :P

hahaha... sprawdzałem czy uważnie czytacie
testowałeś je już? :wink:

Jeżdżę z nimi od ponad roku, więc siłą rzeczy testowałem. Jak widzisz tylni mam maksymalnie wysunięty do tyłu (nawet nie mam złapane za podsiodłową, za to dodatkowo zipem do bagażnika na końcu), bo wcześniej chlapało na plecy, teraz względnie OK. Przedni chroni bez zarzutów :D
co do tej torby na ramę... nie lepsza na kierownicę ? bardziej poukładane można mieć rzeczy... gdzie tu do takiej aparat wsadzić :P

Ale ja mam smart aparat, a poza tym nie wyobrażasz sobie, jaka wielka jest ta torebka- luźno wejdą do niej 2 piwa butelkowe i portfel. A poza tym porządna torba na kierownicę to koszt >200zł, podczas gdy ta moja ~30zł
Cytat: "Zbyszek"
Czy te tercze mają średnice 180mm?

tak

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
« 22 Cze 2009, 21:13 »
Widze, ze Brooks jest całkiem świeży, być może jeszcze nie siadany. Sądzę, żę będziesz musiał zweryfikować ustawienia kierownica-siodło bo Brooks nie lubi "wywyższać się".

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum