Autor Wątek: Szosa - nowy magazyn dla pasjonatów kolarstwa  (Przeczytany 3590 razy)

Offline Kobieta Ann88

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 27.08.2014
Cyt. za: portalmedialny.pl

Zadebiutował pierwszy polski magazyn poświęcony kolarstwu. Dwumiesięcznik „Szosa” tworzy doświadczony zespół dziennikarzy i ekspertów.

Wśród autorów magazynu pojawiają się nazwiska kojarzone z kolarstwem wyczynowym (Wolfgang Brylla, Adam Probosz, Paweł i Łukasza Gadzała, Jakub Zimoch, Miłosz Sajnog, Małgorzata Pawlaczek), a także ekspertów od sprzętu, treningu i innych zagadnień związanych bezpośrednio z jazdą na rowerze – jednym z nich jest znany kolarz Michał Gołaś. Ilustrację do artykułów stanowią w dużej mierze zdjęcia Łukasza Szrubkowskiego, Hanny Tomasiewicz-Aleksy i Kristofa Ramona.

Twórcy postawili na jakość. „Piszą dla nas najlepsi autorzy, drukujemy Szosę na dobrym papierze, używamy zdjęć uznanych fotografów. Kładziemy duży nacisk na estetykę layoutu” – podkreśla Borys Aleksy, redaktor naczelny magazynu, który, obok Hanny Tomasiewicz-Aleksy i Marleny Maciejczyk, jest pomysłodawcą pisma.

Nowością, którą proponuje „Szosa”, są cotygodniowe podcasty o kolarstwie dostępne na stronie www.magazynszosa.pl.
Magazyn, posiadający 132 strony, jest dostępny w kioskach sieci Ruch, Kolporter, Empik, HDS (Relay, Inmedio) oraz w najlepszych sklepach rowerowych. Kosztuje 15 zł. Pierwszy numer miał nakład 10 tys. egzemplarzy. Wydawca zapowiada udostępnienie niebawem wydania na tablety i smartfony.

Więcej na: http://magazynszosa.pl/

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Kupiłem, przeczytałem. Pozytywnie, że jest mało o sprzęcie co było udręką w czytaniu innych gazet. No bo ile można oglądać porównania i analizy wypaśnych rowerów za 10 tysięcy złotych, albo karbonowych mostków za 200 dolarów. W Szosie jest więcej kolarstwa - zapowiedzi wyścigów, trochę historii, sylwetyki zawodników, ciekawostki (np ile team Saxo Tinkoff ma pracowników, aut i ile tysięcy bidonów zużywa w ciągu sezonu :P) wywiady. Zobaczymy jak się to rozwinie dalej.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Zobaczymy jak się to rozwinie dalej.

No właśnie;D
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Reklamodawcy przyjdą i i testy sprzętów się pojawią. ;)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
karbonowych mostków za 200 dolarów

A o chromo-wanadowej bieżni sterów byś nie poczytał? :)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Na forum od: 12.03.2008
Groźnie brzmi, ale wszystkie trochę lepsze klucze są z niej robione. W ogóle to masz na myśli stal chromowo-wanadową :P
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Zadebiutował pierwszy polski magazyn poświęcony kolarstwu.
A Magazyn Rowerowy jeszcze wydają? Tam było głównie o kolarstwie szosowym i wyścigach...

Offline Kobieta Ann88

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 27.08.2014
LeśnyDziad - rzuć okiem na komentarze TUTAJ

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
A nie sądzicie, że ten magazyn to idealne miejsce na promowanie szosowo-turystycznych osiągnięć naszych najszybszych i najmocniejszych forumowiczów? Myślę, że powinna tam się znaleźć relacja z MP, trzeba tylko zadbać o dobre fotki, no i nie może być tak, że ktoś na starym trekkingu objeżdża jakiegoś anorektycznego karboniaka :)
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
Cinek, to może się udać. Publikowałem dwa artykuły z wypraw w MR i współpracę z tymi ludźmi wspominam bardzo dobrze. Myślę, że mogą być otwarci na takie szosowo turystyczne tematy. Zwłaszcza że te maratony to trochę powrót do korzeni kolarstwa i heroicznej walki na długich trasach. No i jest czym zapełnić numer.
Jeżdżę aby jeść.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 12.02.2011
Publikowałem dwa artykuły z wypraw w MR i współpracę z tymi ludźmi wspominam bardzo dobrze.

Szkoda, że koniec końców wyszło tak, że mam prenumaratę MR i nie dostanę wszystkich numerów. Dobrze, że chociaż dostałem fajną kurtkę do prenumeraty i nie jestem stratny :P

A w temacie ultra, to objęli patronach nad cyklem supermaratonów szosowych, więc mogą być potencjalnie zainteresowani.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
Szkoda, że koniec końców wyszło tak, że mam prenumaratę MR i nie dostanę wszystkich numerów.

Piszę o czasach kiedy MR wychodził regularnie i nie było takich jaj ja przez ostatni rok. Ale chyba MR dalej będzie wydawany? Tak wnioskuje z ich strony i fb.
Jeżdżę aby jeść.

Offline Mężczyzna marianos

• Miasto: wwa
  • Na forum od: 28.04.2015
czytałem - bardzo pozytywnie odbieram to pismo, napisane z głową! czekam na kolejne numery:)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Chyba jest kolejny numer, widzieliście już w kioskach?

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Swietna oprawa!

Wewnatrz nie widzialem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....