Autor Wątek: kobieca średnia  (Przeczytany 12195 razy)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Odp: kobieca średnia
« 24 Mar 2015, 22:34 »
A to nie mit przypadkiem? Co do mięśni to jasne, ale tkanka tłuszczowa buduje się/znika na całym ciele, a nie nad ćwiczonymi mięśniami? ;)
Jak się nie je to pewnie też tak jest ale mi od roweru jeszcze kaloryfer nie wyskoczył. Co więcej, przez rower przytyłem nawet ;) Wystarczyło po intensywnym okresie odstawić go na jakiś czas i organizm wariuje.
Zresztą poczekaj jeszcze kilka lat to zdziwisz się w jak młodym wieku człowiek zaczyna "dziadzieć" ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 24 Mar 2015, 23:43 »
Wracając do zeszczuplenia ud :D

U mnie to się stało - dość mocno zeszło mi z ud, zwłaszcza efekty były widoczne po 2 miesiącach prawie-że codziennego jeżdżenia w zeszłym roku (mój debiut tego typu, 5 dni dojazdu na uczelnię i jedna wycieczka w weekend). Odczuwalny przyrost mięśni był już po 1 miesiącu, jak i wizualnie nogi mi zesmuklały (fala komplementów od płci męskiej :o) . Jestem budowy typu "gruszka" . Jednak mój organizm widzi sens w magazynowaniu tłuszczu bardziej niż ja i tkanka tłuszczowa na złość zaczęła bardziej się odkładać na brzuchu. Ale bez przesady, nie tyle ile spaliłam w nogach :P

Moja mama za to w nogach spaliła też bardzo szybko, już po kilku weekendowych wycieczkach <30km tempem 15kmh.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 24 Mar 2015, 23:44 »
Niejednokrotnie mimo to przyjechałam do pracy ze średnią powyżej 30 i nie jest to żaden wyczyn.

Zaciąłem się dzisiaj i pojechałem do domu, z górki, najmocniej na ile mnie było stać (i na ile było bezpiecznie).

Było trochę świateł (13 dokładnie), ale trzymałem na równych 30-40kmh, z górki do 50. Pobiłem swój najlepszy czas powrotu do domu w tym roku, a także przesunąłem się na 10 miejsce w rankingu popularnego segmentu, którym jechało już 1200 osób.

Jednym słowem dałem pary.

Średnia - 28,9kmh. Bolesna statystyka.

https://app.strava.com/activities/273434649/analysis

No kurde, jestem w stanie uwierzyć w te 30 pod warunkiem że w ogóle nie zwalniasz, nie masz ani jednego światła po drodze i jeszcze lekki wiatr w plecy.

Ale w to, że to norma, jakoś nie mogę :P I nie mówię tego bo wiem jak jeździsz - bo nie wiem! Nie jechaliśmy razem. 

Ale wiem jak sam jeżdżę :)

Offline Kobieta mareda

• Miasto:
  • Na forum od: 06.09.2013
    • blog nie do końca rowerowy
« 25 Mar 2015, 07:25 »

Nie da się ukryć Pablo, że trafiłeś w samą dziesiątkę!
O ile na średnich, mocach, tętnach czy kadencjach większość dziewczyn ma mgliste pojęcie - to wagę i wszystkie swoje wymiary kontrolują z zegarmistrzowską precyzją, do której nawet najbardziej analityczne męskie mózgi się nie zbliżają  ;D

Wilku, z tym pozwolę się z Tobą nie zgodzić, kiedy my małe dziewczynki jeszcze nie mierzyłyśmy niczego, no może prócz wagi  :wink: , to nasi mali koledzy już w podstawówce kontrolowali i porównywali swoje wymiary jak to powiedziałeś "z zegarmistrzowską precyzją"  ;D ;D ;D
A wątek powstał odnośnie średniej i chodziło mi o średnią w ruchu.
A wymiary ud to tak przy okazji  :wink:

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 25 Mar 2015, 07:29 »
Mareda dobre  :D
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 25 Mar 2015, 08:43 »
Z serii jestem facetem, więc się wypowiem ;)

Dziewczyny, mam pytanie, chciałabym by mi uda zeszczuplały, jak to jest z tym rowerem? Zeszczupleją, czy wręcz przeciwnie? Jeździcie więcej, dłużej i szybciej niż ja. Jak to będzie, mogę marzyć i czekać? Czy lepiej nie oczekiwać i zapomnieć o szczupłych udach?

Po wyjeździe na Syberię, Baran wróciła z chudszymi, i zdecydowanie bardziej (wcześniej w ogóle :P) umięśnionymi nogami. Warto było jechać ;)

Jak jest ze mną to nie wiem, bo nie zwracam na to uwagi :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 25 Mar 2015, 09:12 »
(spojler:

Nie da się ukryć Pablo, że trafiłeś w samą dziesiątkę!
/.../ - to wagę i wszystkie swoje wymiary kontrolują z zegarmistrzowską precyzją, do której nawet najbardziej analityczne męskie mózgi się nie zbliżają  ;D

Obserwują. Kontrolowanie (mieć pod kontrolą, panować nad) znacznie częściej pozostaje w fazie ckliwego życzenia.)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 25 Mar 2015, 10:19 »
kiedy my małe dziewczynki jeszcze nie mierzyłyśmy niczego, no może prócz wagi  :wink: , to nasi mali koledzy już w podstawówce kontrolowali i porównywali swoje wymiary jak to powiedziałeś "z zegarmistrzowską precyzją"  ;D ;D ;D
Celem facetów jest rywalizacja wyłącznie w sytuacji gdy wyniki da się przedstawić w konkretnych jednostkach. Dziewuchy za to porównują dla samego porównania i do tego najchętniej coś niemierzalnego np uda.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 25 Mar 2015, 10:22 »
Matko, wy chyba naprawdę nigdy nie byliście na siłce i nie widzieliscie jak faceci porównują w lustrach swoje mięsnie.

PS. Uda da się zmierzyć przecież.
« Ostatnia zmiana: 25 Mar 2015, 10:52 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 25 Mar 2015, 12:29 »

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 25 Mar 2015, 13:03 »
Akurat na siłce porównania są bardzo proste, ile kto wyciśnie, ile podniesie, ile zrobi powtórzeń.

Pewnie tak, ale są i takie:

ja akurat kiedyś byłam świadkiem takich j/w.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 25 Mar 2015, 14:18 »
który po prostu obliczy całkowitą moc na treningu w kilodżulach, a to się przelicza na kilokalorie (1kcal = ok.4,19 kJ).

Drobna poprawka w kwestii wielkości fizycznych wilku.

1. Moc mierzymy w watach, kilowatach i kilku innych jednostkach.
2. W dżulach, kaloriach, kilowatogodzinach mierzymy pracę, energię, wydatek energetyczny.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: