Dziewczyny napiszcie z jaką średnią szybkością jeździcie?Z jaką bez sakw dla rekreacji w "łikendy", z jaką na wycieczkach z sakwami? I jak dajecie radę dorównywać chłopakom? Czy na forumowych wyprawkach, zlotach na wspólnych jazdach trzeba mieć super kondycje?
Skutecznie lub obyczajnie
często mnie szybko mijają różni rowerzyści
O dorównywaniu chłopakom nie ma co myśleć . Nie jesteśmy facetami. Nie musimy jeździć jak oni, ani im dorównywać.
PS. mareda - jeszcze do końca nie wiem, jakie zwyczaje panują na forum, ale staraj się nie pisać post pod postem. Chyba można je edytować. Wiesz... lepiej nie denerwować "zielonych"
Cytat: xlow w 20 Mar 2015, 19:07Marek napisał główną zasadę, a nad kondycją warto pracować cały czas. U mnie rekreacyjna jazda ze znajomymi to jakieś średnio 10-12 km/h, czyli bardzo spokojnie.To już z przerwami na jedzonko i fotki czy naprawdę z taką prędkością jedziecie?
Marek napisał główną zasadę, a nad kondycją warto pracować cały czas. U mnie rekreacyjna jazda ze znajomymi to jakieś średnio 10-12 km/h, czyli bardzo spokojnie.
Każdy jeździ jak chce, w końcu jeździmy dla przyjemności. Nie oceniam tego, tylko po prostu trochę się dziwię, bo choć sam nie należę do szybkich, to 10-12 km/h jest dla mnie prędkością zwyczajnie niewygodną.
Natomiast obawy odnośnie Twojej rzekomej słabości - masz jak 100% kobieta!
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
I do końca życia mi to wypominać będziesz phi!
Jak komuś średnia przeszkadza to polecam zdjąć licznik albo zakryć czymś. Ja się wyleczyłam z licznika, a i mniej mi przeszkadza jak wolno jadę teraz.
Cytat: Kot w 20 Mar 2015, 20:52Jeżdżę powoli. Cytat: Kot w 20 Mar 2015, 20:52wycieczki weekendowe - na rowerze przełajowym lub szosowym, lubię długie wycieczki - średnia 23-26 km/h.Cytat: Kot w 20 Mar 2015, 20:523. czasem jadę w maratonach szosowych - jak mam dzień to bywa, że potrafię zrobić długi dystans ze średnią 27-30 km/h - ale do tego musi być dobra grupa. Solo na maratonie na dwusetce mój najlepszy wynik to 28 km/h.
Jeżdżę powoli.
wycieczki weekendowe - na rowerze przełajowym lub szosowym, lubię długie wycieczki - średnia 23-26 km/h.
3. czasem jadę w maratonach szosowych - jak mam dzień to bywa, że potrafię zrobić długi dystans ze średnią 27-30 km/h - ale do tego musi być dobra grupa. Solo na maratonie na dwusetce mój najlepszy wynik to 28 km/h.