Cytat: globalbus w Dzisiaj o 16:58kalorie to kiepski współczynnik do porównań. Przecież różne wartości kaloryczne wymagają różnych ilości energii na ich dalsze przetworzenie, aż do cukru we krwi. Węgiel też ma dużo kalorii, ale raczej się nim nie najesz Ale to w kontekście jedzenia potraw, a nie wydatków energetycznych organizmu, mierzonych w tych samych jednostkach.
I ja cieniaska , wczoraj dałam z siebie ile mogłam i po przejechaniu ok 21 km moim teraźniejszym maksymalnym tempem po terenie z delikatnym wzniosem i spadkiem osiągnęłam średnią ruchu 19km/h, a średnią z krótkim odpoczynkiem 17km/h. I dzisiaj bolą mnie uda
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Typowo kobieca statystyka
Od jazdy raczej nie zeszczupleja, raczej zrobia sie potezniejsze
Mareda - lepiej mieć umięsnione kloce niż alternatywnie chude ale sflaczałe. Proponuje przygotowac się na takie jednak większe obwody ud i zakupic sobie szersze spodnie.
W trakcie wyprawy (4 tys. km) bardzo schudły mi uda (ramiona też) przy spadku masy o 2 kg. Przed wyjazem miałem problemy z kupnem odpowiednio szerokich spodni, teraz nadrobiłem wagę i nie jest źle. Jest tragicznie Od jazdy mogą zmniejszać się obwody, ale tylko wtedy gdy uda się utrzymać niski poziom tkanki tłuszczowej. Jest to realne przy regularnej intensywnej jeździe. Dlatego Wilk i Kot mają szczupłe nogi, a ja i Waxmund mamy problemy ze spodniami Aha, szersze uda (szczególnie u kobiet) są fajne
Najlepiej jakby byly chude i umięśnione
Cytat: Wilk w 24 Mar 2015, 18:24Typowo kobieca statystykaPrzecież to jest temat o średniej kobiecej, więc nie masz co się dziwić. Ja jakoś nie miałam trudności ze skumaniem o co cho Hindianie.Że tak zacytuję słuszną uwagę janus z szałta, ten temat (w którym mareda zwyczajnie chciała się dowiedzieć jak inne jeżdzą) wyewoluował w taki, który istnieje, żeby dziewczyny:Janus [14:41]: Zeby dowiedzialy sie, ze nie tylko wolno jezdza, ale tez nie umieja liczyc sredniejedit: trudności z ewolucją
Cytat: mareda w 24 Mar 2015, 18:43Najlepiej jakby byly chude i umięśnioneZ genami nie wygrasz