Autor Wątek: Witam wszystkich.  (Przeczytany 298 razy)

Offline Mężczyzna Krawczu

• Miasto: Krzeszowice
  • Na forum od: 03.03.2015
Witam wszystkich.
« 22 Mar 2015, 10:55 »
Witam, na rowerze jeżdżę od dzieciństwa. Pierwszą "większą trasę " zrobiłem mając  dziesięć lat tuż po otrzymaniu karty rowerowej. Wybrałem się na rowerze "Pelikan " z Krzeszowic (25km na zachód od Krakowa) gdzie mieszkam do oddalonego o 15km Chrzanowa celem zapoznania się z aktualną ofertą tamtejszego sklepu z częściami rowerowymi :-). Pamiętam że wtedy ( lata 80te) marzeniem była czeska przerzutka favorit a rower marzeń to „Romet Sport”, choć według mnie dużo bardziej praktyczny był „Passat”. Potem sporo jeździliśmy po okolicach bliższych i dalszych. To były piękne czasy przez Dolinę Będkowską w sobotę czy nawet w niedzielę można było spokojnie przejechać praktycznie nikogo po drodze nie spotykając , dzisiaj w weekend miejsce to przypomina raczej ulice Floriańską w Krakowie. No ale z drugiej strony fajnie że teraz dużo więcej ludzi aktywnie spędza wolny czas - jak zwykle są  plusy i minusy, parafrazując klasyka, rozchodzi się jednak o to żeby te minusy nie przesłoniły nam plusów :-). Lubię również pogrzebać przy rowerze. Zawsze miałem zajawkę żeby coś przerobić  albo przemalować. Kilka razy próbowałem zbudować rower poziomy, pierwszy mając 15 lat według zamieszczonego bodajże w "Świecie Młodych " planu trójkołowca Marka Utkina - można powiedzieć że przez chwile nawet jeździł niestety  rozsypał się po kilkuset metrach :-) Mieszkałem wtedy w bloku i w wynajętej suszarni urządziliśmy sobie z kolegami mały warsztacik gdzie tuningowaliśmy albo budowaliśmy nasze maszyny. Obecnie jestem w posiadaniu roweru poziomego własnej konstrukcji którym nie omieszkam się pochwalić w dziale nasze rowery, choć jak się później okazało rower poziomy to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej :-). Były również przerwy w pedałowaniu, a to studia a to dzieci więc nie był to bynajmniej czas stracony :-). Na szczęście dzieci już trochę podrosły i od 4 lat znowu spędzam na rowerze coraz więcej czasu. Lubię wyzwania dlatego co roku stawiam sobie nowe cele i staram się je realizować . W tym roku chciałbym przejechać Maraton Podróżnika na dystansie 500 km, mam nadzieje że uda mi się tego dokonać, byłby to dla mnie nie lada wyczyn - nie mogę się już doczekać :-). Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Witam wszystkich.
« 22 Mar 2015, 15:51 »

Cześć, pozdrawiam.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Witam wszystkich.
« 23 Mar 2015, 09:10 »
witaj na forum.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....