Autor Wątek: Koga Miyata  (Przeczytany 7095 razy)

ant

• Gość
Koga Miyata
« 22 Cze 2009, 23:37 »
Czy ktoś wie, gdzie mógłbym dotknąć w Polsce (mazowieckie) rower Koga Miyana Worldtraveller ? Jakiś sklep, przedstawiciel ?

Offline Mężczyzna atlochowski

• Andrzej
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.04.2009
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 00:41 »
Z tego co się orientuję to w Polsce nie ma dystrybutora Kogi więc nie sądzę aby znalazł.  O sklepei który na własną rękę sprowadzałby rowery tej marki też nie słyszałem.

Offline Maciek

• Miasto: WM / WB
  • Na forum od: 08.08.2006
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 13:32 »
Ja mam niższy model Kogi, ale jakość wykonania powala - nie ma co dotykać, tylko trzeba brać ;)
Pozdrawiam,

Maciek

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 14:32 »
Cytat: "Maciek"
Ja mam niższy model Kogi, ale jakość wykonania powala

Nie wiem jak z jakością ale cena napewno powala ;)
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 18:17 »
http://www.worldbiking.info/images/koga-world-traveller-large.gif

nóżka z przodu? tego jeszcze nie przerabialiśmy..... rozrysuje ktoś wektory?  :lol:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 18:50 »
Nóżki to są dwie. :roll:

ant

• Gość
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 20:40 »
Cytat: "Maciek"
Ja mam niższy model Kogi, ale jakość wykonania powala - nie ma co dotykać, tylko trzeba brać ;)

Brać, tylko skąd  :?  W Rumunii jest przedstawiciel a tym naszym dzikim kraju nic nie ma, to wszystko ściema  :evil: Jechać macać za Odrę nie bardzo mi się chce, poszukam czegoś innego  :cry:

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 21:10 »
Aż tak bardzo warto? :>
Lepiej samemu sobie poskładać rowerek ;)

Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 21:18 »
W sieci mi wyskoczyło że kosztuje 3,499$.. czyli jakieś ponad 11,000PLN..
Nie trzeba wydawać tyle kasy żeby mieć wypasiony sprzęt. Mi się to kojarzy z kimś kto nie bardzo ma pojęcie o temacie i poprostu chce kupić rower z etykietką "najlepszy" i mieć sprawe z głowy. Można i tak ale można też samemu złożyć rower marzeń na ramie na zamówienie, w którym wszystko będzie dokładnie takie jak Ty chcesz.. i spokojnie można sie zmieścić w 7,000PLN
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 21:21 »
hmm strasznie to drogie. Ta rama jest aż tyle warta? Czy to, że ktoś to poskładał razem z bagażnikami do kupy czyni go tak wyjątkowym? Bo mam mieszane uczucia, tym bardziej, że widzę  sztywny widelec i stery starego typu chyba:> Mi się wydaje, że tu się płaci za jakąś markę i +100 do lansu, bo nie widzę w tym rowerku nic specjalnego, co by miało kosztować aż tyle pieniążków. Nawet jeśli bagażniki to tubus a siodło brooks

ant

• Gość
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 21:49 »
Cytat: "szkodnik"
Mi się to kojarzy z kimś kto nie bardzo ma pojęcie o temacie i poprostu chce kupić rower z etykietką "najlepszy" i mieć sprawe z głowy. Można i tak ale można też samemu złożyć rower marzeń na ramie na zamówienie, w którym wszystko będzie dokładnie takie jak Ty chcesz.. i spokojnie można sie zmieścić w 7,000PLN

Kogo interesują twoje skojarzenia? Zadałem proste pytanie i oczekiwałem równie prostej odpowiedzi, a nie wynurzeń i rad typu dobry wujek.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 22:03 »
Taaak, przepiękny, klasyczny sprzęt... :)

Korespondowałem na początku tego roku na ten temat z Maciejem Grzymisławskim ( http://www.bajkajak.pl ), który ma szczęście ujeżdżać to cacko i rozwiał on moje złudzenia (sam rozważałem zakup tego roweru, choć w końcu o wyborze Surly'ego przeważyły względy merytoryczne a nie niedostępność Kogi). Inaczej niż "u kogoś" tego w Polsce nie dosiądziesz, chyba że od razu w ciemno zamówisz :(

A swoją drogą polecam Ci Surly Long Haul Trucker. Na Kodze nie siedziałem ;) ale Surly to naprawdę porządny sprzęt i jeśli szukasz czegoś w tym super-klasycznym stylu i typowo pod sakwy, to ciężko trafić coś lepszego :) No, ewentualnie Orłowski, na którego jednak trzeba bardzo długo (nie wiadomo jak długo) czekać i dlatego go sobie odpuściłem.

Szczegółowe rozważania na temat wyboru znajdziesz tutaj
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=886
zaś ich wynik, tutaj:
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=1118
Powodzenia! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Koga Miyata
« 23 Cze 2009, 22:12 »
Cytat: "ant"
Kogo interesują twoje skojarzenia? Zadałem proste pytanie i oczekiwałem równie prostej odpowiedzi, a nie wynurzeń i rad typu dobry wujek.

To nie było nic osobistego. Sorry jak poczułeś się dotknięty.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Koga Miyata
« 24 Cze 2009, 00:25 »

A dla mnie to bardzo nieładnie zabrzmiało. Wręcz chamsko..
Prosisz ludzi o porady,zdanie i opinie to spodziewaj się różnych odpowiedzi, które są jednak skupione dość blisko wokół tematu.

Skoro jest tyle zachodu ze sprzętem,w którym ludzie nie widzą nic cudownego( w tym ja) to nie dziw się,że ludzie wychodzą z alternatywą. Tyle ode mnie.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Koga Miyata
« 24 Cze 2009, 09:29 »

po tej wypowiedzi to nie wiem, czy ktokolwiek cokolwiek jeszcze Ci tu pomoże. Odpowiedź była conajmniej chamska i niezbyt na miejscu. Trochę kultury by się przydało i więcej dystansu do siebie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum