Autor Wątek: DeBeLux - sierpień 2015  (Przeczytany 3278 razy)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
DeBeLux - sierpień 2015
« 28 Mar 2015, 09:40 »
Tytuł wątku zmieniony, bo wyjazd w kwietniu nie doszedł do skutku, natomiast założenia się nie zmieniają i wciąż mam nadzieję wyjechać - tym razem w sierpniu. Poszukiwania towarzysza aktualne :) aard

Miałem jechać z Danielem, ale skrewił, więc szukam kogoś, komu przypasuje taki pomysł ;)

• coś o sobie: duże doświadczenie, ostatnio duże lenistwo, ale chcę z tym walczyć ;)
• ogólne założenie wypadu: jak najwięcej BIGów z okolic zachodnich Niemiec (przy granicy z Belgią i Luksemburgiem) oraz z Belgii i Luksemburga właśnie. Nie zostawiamy nie zrobionych bigów. Lepiej "wyczyścić" mniejszy obszar niż mieć dziury w środku większego. Ogólnie w szeroko zakrojonym zasięgu terytorialnym jest aż 48 bigów! :o
Szczegóły tutaj: http://www.challenge-big.eu/pl/bigs/mapZone/4 (interesują mnie wyłącznie te za zachód od linii Koblenz-Saarbrucken) i tutaj: http://www.challenge-big.eu/pl/bigs/mapZone/3 (ile wlezie, bo nie mam żadnych, ale realnie to cały Luksemburg i ewentualnie SE Belgia)
• planowana trasa wyprawy: taka co najkrótszą linią połączy po szosie jak najwięcej bigów :) Jeszcze nie narysowałem szczegółowej
• czas i miejsce planowanego startu i powrotu: czas: 18-26 kwietnia lub ewentualnie tydzień później, ale wolałbym jednak ten pierwszy termin. Startuję z Łodzi, więc początek to pociąg do Niemieckiej granicy w piątek wieczorem i dalej w sobotę na bilecie weekendowym np. do Bonn. Powrót w niedzielę przez Niemcy na tej samej zasadzie, ale w poniedziałek rano muszę być w pracy, więc staramy się zdążyć na popołudniowy pociąg skądś do Łodzi.
• planowany średni dystans dzienny: ok. 130-150 km, ale więcej też wchodzi w grę, jeśli sił wystarczy.
• całkowity planowany dystans wyprawy: trudno powiedzieć, z tysiąc wypadałoby zrobić :)
• rodzaje noclegów: kemping (o tej porze roku większość będzie zamknięta)/tanio pod dachem/na dziko. W tej kolejności, tzn. ja lubię się codziennie umyć i jestem gotów za to zapłacić, ale jakby się okazało, że się któregoś dnia nie da, to trudno
• sposób wyżywienia: gotowanie we własnym zakresie
• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę: ciężko powiedzieć, ale nie zamierzam bardzo oszczędzać. Dojazd to pewnie ze 200 EUR w obie strony, na miejscu pewnie ze drugie tyle. Powiedzmy, że w tysiącu złotych powinno się zamknąć (złotówka za kilometr - taniocha ;))
• priorytety/ sposób spędzania czasu: BIGi, tylko i wyłącznie. Jeśli przy okazji jakiś ładny widoczek wpadnie, to miło, ale czas na jedno zdjęcie wynosi tyle, ile trwa wyjęcie aparatu, pstryknięcie i schowanie aparatu :)
• podejście do deszczu: raczej jedziemy, więc oby nie padało cięgiem przez tydzień ;)
• preferowane drogi: tylko i wyłącznie asfalt, chyba ze na danego BIGa nie da się asfaltem (nie sprawdzałem, ale w tych krajach wątpię, by gdziekolwiek był nieasfaltowy BIG)
•oczekiwana średnia prędkość: myślę, że ok 23 km/h. To nie są poważne góry, a bigów do obskoczenia sporo, więc raczej zamierzam się sprężać ;)

Wiem, że kryteria wąsko nakreślone, ale może kogoś jednak zainteresuje? :)
« Ostatnia zmiana: 2 Maj 2015, 10:48 aard »
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: DeBeLux - kwiecień 2015
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 28 Mar 2015, 15:05 »
400 EUR to tak nie bardzo ten 1000zł wychodzi

Masz rację, jakoś się "przeliczyłem", nie wiem czemu :(
To w takim razie pod 2 zł za kilometr wychodzi, niestety ;)

Wyjazd logistyką trochę podobny do Giro d'Alpi, które z Transatlantykiem robiliśmy  ;)

Owszem, odpowiada mi ta forma, aczkolwiek moja forma nie bardzo odpowiada Alpom, stąd (między innymi) taki kierunek ;)

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 28 Mar 2015, 15:44 »
200 i drugie tyle to razem 600

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 1 Kwi 2015, 23:16 »
Aha, a to jest a propos? Rozumiem, że to wskazówka, których tras unikać - dzięki! :)

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 9 Kwi 2015, 22:48 »
Nakreśliłem pierwsze 3-4 dni trasy

http://ridewithgps.com/routes/7441364
http://ridewithgps.com/routes/7441638

jak znajdę czas (pewnie w weekend) to dorobię resztę. Żeby jeszcze było z kim to przejechać... ;)

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 18 Kwi 2015, 11:28 »
Nie pojechałem, samemu mi się nie chce. Wstępnie przekładam na drugą połowę sierpnia, gdyby ktoś był zainteresowany.

Offline Mężczyzna zb567

• Miasto:
  • Na forum od: 27.01.2015
« 21 Kwi 2015, 10:03 »
Jako że zamierzasz jechać przez Eifel to zapoznaj się z:
http://www.eifel.info/radwege-der-eifel.htm

jak również magazyn rowerowy (Radmagazin Eifel 2015):
http://issuu.com/eifel/docs/radmagazin-eifel_d?utm_source=conversion_success&utm_campaign=Transactional&utm_medium=email

ps.
Polecam termy & sauny w Bad Bertrich!

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 23 Kwi 2015, 22:05 »
Człowieku możesz przestać spamować? Twoje posty są nie na temat! Napisałem powyżej wyraźnie, jaki jest (miał być) profil tego wyjazdu. Czy jest tam coś o tym, że poszukuję ścieżek rowerowych?!

Wrzuć na luz!

PS. Wyjazd odłożony. Mam nadzieję, że w sierpniu się uda, więc nadal poszukuje chętnych, ale co do terminu jestem nieco bardziej elastyczny (w zasadzie cały sierpień wchodzi w grę, może oprócz pierwszego tygodnia)

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Odp: DeBeLux - sierpień 2015
« 12 Lip 2015, 23:07 »
Wznawiam temat. Preferowany termin: 8-16 lub 15-23 sierpnia. Palec pod budkę! :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum