To już raczej dla entuzjastów, którym wybitnie pasują akurat manetki tej firmy, albo je przypadkiem tanio dorwali - bo inne realne przesłanki to raczej nie występują, tylko dorabianie sobie problemów.
nawet bębenki inne, przez co np. kaset MTB na koła Campy się bez przeróbek albo grubej kasy nie założy
Nie masz cyrku, zakładasz manetki szosowe na 3 biegi, przerzutkę szosową na 3 - i obsłuży to trzyrzędowy mechanizm, jeździłem tak sporo z tarczą 26-42-52, typowe MTB pewnie też by dało radę, bo zakres mniejszy, choć nie próbowałem.
kasety Shimano przerzutka Campy w nowych szosowych systemach zdaje się nie obsłuży.
Zresztą myślę, że i 10s z długim wózkiem by mogły łyknąć 11-32, bo 28T używałem na 10s z krótkim wózkiem i jeszcze był mały zapas.
I do tego obecne 11s szosowe są kompatybilne z przerzutkami MTB Dyna-sys
No sam widzisz jak z tą Campą jest, na kombinacje z mniej typowym napędem Shimano jest sporo lepszym wyborem, znacznie mniej problematycznym niż Campa.
Łatoś dobrze prawi, jest super rozwiązanie na wyciągnięcie ręki z ok 9 stówkami
Pobawię sie jeszcze z mocowaniem linki przes jakies adaptery-przedłużacze a jak to nie przyniesie efektu to zmodyfikuję plany.
A co to za rozwiązanie?Żadne z widzianych do tej pory nie ma wiele wspólnego z ergonomią...
To tak jak z Applem
Tego typu sprawy - to już jest rzeźba, która się będzie odbijać na jakości przerzucania. To odwracanie ciągu jest w niektórych przełajach z górnym prowadzeniem i szosową przerzutką - i marnie to się sprawdza, biegi ciężej się zmienia i ciężej się przerzutkę ustawia, będzie bardziej podatna na rozregulowanie.
Zawsze mnie zastanawia czemu oni są drożsi To tak jak z Applem?