Witam,
jestem Michał, pod koniec kwietnia planuje małą wyprawę po Sudetach.
Głównym założeniem jest podróżowanie od schroniska do schroniska po widokowych i spokojnych sudeckich drogach. Wstępny plan mam taki:
Pierwszego dnia dostać się ze Śląska w Góry Sowie z noclegiem w schronisku Zygmuntówka, szacunkowo jest to około 215-220 km.
Drugi dzień; pokręcić się po górach Sowich, Rudawach Janowickich i na nocleg dotrzeć na przełęcz Okraj (około 100km)
Dzień trzeci: drogami Gór Stołowych m.in. "Szosą Stu Zakrętów", drogami Kotliny Kłodzkiej przez Puchaczówkę dostać się do schroniska pod Śnieżnikiem (około 125km).
Dzień czwarty: przez Jeseniki (Ramzovskie sedlo, Rejviz) wrócić na Śląsk (około 200km).
Oczywiście to jest tylko zarys i jestem otwarty na sugestie i zmiany. Wiele zależeć też będzie od tego co nam Matka Natura zaproponuje, jeśli pierwszego dnia wiałoby powiedzmy z zachodu to oczywiście jazda 200 km pod wiatr nie miałaby sensu, także nie wykluczam wspomagania się kolejami.
Generalnie chciałbym sponiewierać się trochę po górach, jeśli ktoś ma przed majówką czas i lubi jeździć po górach to zapraszam.