Autor Wątek: Sardynia roweroworodzinkowo  (Przeczytany 6019 razy)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Odp: Sardynia roweroworodzinkowo
« 5 Kwi 2015, 23:42 »
Remigiusz, piękna wyprawa i piękne zdjęcia. Dajesz przykład, że zdjęć nie musi być kilkaset ale tylko kilka, a potrafią pokazać tak wiele :) Wasze wyprawy po śrudziemnomorskich wyspach to piękna inspiracja na ciepłe podróżowanie. Kto wie? Moja żona Ula nie lubi zimna i zimna wyspa nie dla niej ;) Ale w przyszłym roku ::)
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 7 Kwi 2015, 08:05 »
super, gratulacje! ale Natalia wysoka!?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 7 Kwi 2015, 08:19 »

Zdjęcia

najładniejsze, najciekawsze, najlepiej wykadrowane, wyostrzone, oddające dynamikę natury rowerowego projektu

na świecie.

Najbardziej estetycznie zapodane.

Ocena łączna: sztuki mistrzostwo poza zasięgiem, ponad zakresem skali/podziałki.
Ogólnie: Foto-Nobel. Dożywotnio.
Zalecenia: przekazać odp. instytucji Dziedzictwa Kultury Świata, pochwalić się nimi na Księżycu, Marsie, wszędzie.

Szczery podziw, szacunek!

Nic dodać! Absolutna zgoda!
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 7 Kwi 2015, 09:51 »
Remik tradycyjnie koszula. Elegant zawsze i wszędzie. :P
Zdjęcia obejrzałem z wielką przyjemnością. Jakby jednak nie było...Sardynii w moich planach nie było i jednak nie będzie.

Natomiast jeśli o hol chodzi. To rozważ Remigiuszu coś takiego:

W skrócie jest to mocowana pod siodełkiem rura PCV z gumą w środku. Używałem takiego holu na 3 wyjazdach z moją kuzynką. By utrzymać go napiętego nie trzeba praktycznie żadnej uwagi. Sam się reguluje.:)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 7 Kwi 2015, 11:15 »
Była Korsyka, była Sardynia - więc teraz Sycylia już obowiązkowo

Sardynia to kawał lądu. Ja mam na oku Kretę. Ale zdaje się, że plany się nieco odroczą.

To zdjęcie http://www.rowerowarodzinka.pl/grafika/2014_srd/srd_foto/srd_foto_08.html szczególnie jet nam bliskie, gdyż siedząc na plaży w tej małej zatoczce, patrzyliśmy dokładnie na to miejsce, z którego Ty zrobiłeś to zdjęcie. A czy pokusiliście się aby dotrzeć do tej zatoczki?

Jak by to powiedzieć. Chcąc ustrzelić tą panoramę, preferowałem pieszy spacer po kamieniach nad kontemplowaniem widoków z piaszczystej zatoczki. Pozostali oczywiście kontemplowali najróżniejsze widoki i aktywności wodne.

Natomiast jeśli o hol chodzi. To rozważ Remigiuszu coś takiego

Pomysłowość Twa nie zna granic i pewnie bym skorzystał, gdybym wcześniej wiedział. Póki co, nie uprzedzając faktów, zanosi się na powrót do przyczepki :)

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 7 Kwi 2015, 11:54 »
Pomysłowość Twa nie zna granic i pewnie bym skorzystał, gdybym wcześniej wiedział. Póki co, nie uprzedzając faktów, zanosi się na powrót do przyczepki :)

Gratulacje!! :D

A zdjęcia przepiękne - przenoszą do miejsca :) I już się cieplej robi :D

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 7 Kwi 2015, 12:07 »
Bardzo ładnie :). Przeanalizowałam właśnie noclegi i widzę, że Natalka uwielbia noclegi w namiocie - w domu też śpi w namiocie ;)? Dla niej chyba nie było słabych miejscówek noclegowych.

« 7 Kwi 2015, 12:23 »
Przeanalizowałam właśnie noclegi i widzę, że Natalka uwielbia noclegi w namiocie - w domu też śpi w namiocie

Może za każdym razem oceniała śpiwór?

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 7 Kwi 2015, 22:30 »
Przepiękne zdjęcia i wspaniała wyprawa. To id Waszych wyjazdów zaczął się bakcyl mojego męża na sakwy :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 7 Kwi 2015, 23:12 »
Wyspa Kreta warta uwagi i jest chyab na niejednym oku :)
Trasa jak zawsze ekstraklasowa jak i zdjecia,gratuluje!

Ciekawi mnie czemu onimęliście Tharros będac tak blisko ? Nam tam sie bardzo podobało i nie żałowaliśmy że wysiedlismy z pociągu :)

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
« 7 Kwi 2015, 23:23 »
Zdjęcia są po prostu zawodowe. Widać, że światło, kolor i formę masz pod kontrolą. Mnie najbardziej urzekło to zdjęcie http://www.rowerowarodzinka.pl/grafika/2014_srd/srd_foto/srd_foto_05.html - Grotta di San Giovanni. Chyba ze względu na wielość planów wydobytych światłem. Bardzo się cieszę, że jesteś na tym forum i możemy raczyć sie Twoją sztuką fotografii.
Przy okazji zadam pytanie o jazdę na składaku. Ośmielony Waszą wyprawą do Armenii i Hiszpanii i pozytywnymii opiniami o jeździe, też kupiłem sobie, tyle że... Gianta Expressway'a. Dodałem mu nowe bagażniki na przód i tył, itp, itd... no i ujeżdżam. Po asfaltach małe kółka dają radę tak jak 28ki, ale po wertepach!!!???  :o Justynie odpowiada taki maluch, czy to konieczność logistyczna?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 8 Kwi 2015, 01:07 »
Szanowny Panie Prezesie, podczas planowania pierwszego przyczepkowego wyjazdu sezonu drugiego, zważ na to, aby nas odpowiednio wcześnie powiadomić w kwestii terminu.
Już trenujemy, aby nie zawieść. :)
No i mocno zastanowiłeś z powrotem do holu miękkiego, który skutecznie stosowałem przy kołach 12 i 14 cali.

PS. Z reguły ludzie mówią, ze zdjęcia z wyjazdu nie oddają piękna krajobrazów, które się mijało. Tutaj wydaje mi się, że uczestnicy oglądając Twoje galerie są zaskoczeni tym, że nie zauważali tego całego piękna, które widzą na zdjęciach. ;)
Muszę przyznać, że fotograficznie wyciskasz 300% z mijanych krajobrazów, natomiast 253% uzupełniają teksty. :D
PS II. Trzymamy kciuki! :)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

« 8 Kwi 2015, 14:01 »
Ciekawi mnie czemu onimęliście Tharros będac tak blisko ? Nam tam sie bardzo podobało i nie żałowaliśmy że wysiedlismy z pociągu

Przyjąłem założenie, że nam się tam nie będzie podobać. Trasę tego dnia i tak przycięliśmy, bo mieliśmy przejeżdżać jeszcze bliżej :)

Po asfaltach małe kółka dają radę tak jak 28ki, ale po wertepach!!!???  :o Justynie odpowiada taki maluch, czy to konieczność logistyczna?

Na wertepach też jest lepszy. Malucha łatwiej nosić, niż większą sztukę ;) Nie wspominając o zaletach logistycznych.

PS II. Trzymamy kciuki!

Będę powiadamiał o tym i innych ważnych terminach :)

Offline Kobieta justabrr

• Miasto: Kraków/Bielsko-Biała
  • Na forum od: 06.04.2013
    • TUPTAM-O rodzinnym podróżowaniu i nie tylko
« 10 Kwi 2015, 16:22 »
Bardzo mi sie podoba! Fajnie opisałeś perypetie noclegowe :) Chyba muszę się podszkolić z topografii, hydrografii,  uśpic wyobraźnię i spróbować dzikich noclegow z maluchami. Zresztą Tomzoo obiecał szkolenie w tym zakresie ;-)
A i bardzo też podoba mi się ta "stylówa" ;-) http://www.rowerowarodzinka.pl/grafika/2014_srd/uczestnicy/srd_uczestnicy_19.html

« 20 Kwi 2015, 11:47 »
No to mogę się już pochwalić. Od kilku dniu jest nas w rodzinie czwórka. Teraz muszę sobie tylko przypomnieć, gdzie to ja odstawiłem przyczepkę?

Tagi: dzieci włochy sardynia 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum