Autor Wątek: Rumunia północna - 30/5 - 6/6  (Przeczytany 456 razy)

Opis: Autem tam, rowerami na miejscu :)

szczepan.m

• Gość
Rumunia północna - 30/5 - 6/6
« 13 Kwi 2015, 12:56 »
Cześć :)

Jestem Szczepan i mam ochotę pojechać na kilka dni pokręcić na rowerze. Lubię wschodnie klimaty, więc padło na Rumunię północną. Plan jest prosty: jedziemy autem tam i przez kilka dni kręcimy pętelkę po północnej Rumunii (Maramuresz, moooże Bukowina). Mam auto, nie będzie to problemem.

Wyjazd raczej z tych niskobudżetowych - spanie pod namiotem, na gospodarza, ewentualnie na kwaterze (w tej kolejności ;) ). Chciałbym zobaczyć jak wygląda Rumunia i codzienne życie tam. Jeśli chodzi o dystanse - rzędu 80-120km/ dzień.

Jedzenie własne / lokalne - chcę zasmakować lokalnej kuchni :)
Z dodatkowych atrakcji - slackline i wspinaczka to moje główne, oprócz roweru hobby. Bardzo chciałbym uczynić to elementem wyjazdu. Zabiorę slacka, graty wspinaczkowe. Możemy zrobić dzień - dwa wspinaczkowe. Możemy slaczyć w przerwie od jazdy. Wyobrażam sobie wyjazd bez tego, ale jednak wolałbym z. ;)

Jestem bezproblemowy, byłem rowerem na Nordkapie, byłem na Węgrzech, przejechałem Polskę wschodnią. Szukam osoby zainteresowanej podobnym wyjazdem :) Najlepiej takiej, która miałaby pomysł jak spiąć ten wyjazd w spójną całość. Rzucam pomysł - bazę. Może ktoś, coś? :)

Szczepan,
tak, istnieję :)
https://plus.google.com/photos/109215320532964607462/albums?banner=pwa
« Ostatnia zmiana: 13 Kwi 2015, 16:38 szczepan.m »

Offline Kobieta gocha

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 02.04.2015
Odp: Rumunia północna - 30/5 - 6/6
« 14 Kwi 2015, 12:43 »
A jakiego rzędu koszty przewidujesz. Propozycja warta rozważenia. Choć jeśli chodzi o mnie to ja jestem rowerowa tylko. Ile dni na miejscu planowałeś. 

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Odp: Rumunia północna - 30/5 - 6/6
« 14 Kwi 2015, 14:08 »
Szczepan termin jest sztywny? Wspinaczka by mi nawet pasowała, tylko czy tydzień to trochę nie za mało na rower+wspinaczka?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum