Autor Wątek: Specialized Awol Elite -proszę o opinie  (Przeczytany 4995 razy)

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
I jeśli mnie pamięć nie zawodzi to na lepszym osprzęcie. Awol to zdaje się na sorze był a tu tiagra.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Jeśli jednak nie musi to być Spec, tylko rama cromo + tarczówki to zobacz jeszcze Charge Plug:
http://www.wiggle.co.uk/charge-plug-3-2015/
Prawie połowa ceny speca.
Nie musi to być Spec. Tego Pluga oglądałem, jednak dostępny jest tylko w UK, a chciałbym raczej sie przymierzyć do roweru przed kupnem. W zasadzie w UK to miałbym raj, tam jest ogromny wybór rowerów tego typu. No ale niestety, musze coś upolować u nas lub ewentualnie u sąsiadów.

Ma ktoś jakiś pomysł jak go zdobyć, lub jakies namiary na tego Awola z 2015 roku?
http://www.metrobikes.pl/pl/p/Specialized-AWOL-Elite-Cr-Mo/22013
Niestety produkt niedostępny.

http://velo.pl/rowery/gravel/author/ronin-2016

Bardzo ciekawy rowerek. Rama z mnóstwem mocowań, jak Surly - a cena sporo sensowniejsza. Ciekawe jakie maksymalnie opony tam wchodzą. Widać, że następuje duży wysyp rowerów z kategorii "gravel" - czyli przełajów, ale na szersze koła oraz z wygodną geometrią typu "endurance"

Faktycznie ciekawy, jednak chyba nigdzie nie jest jeszcze dostępny. Kolorystyka mnie trochę odpycha. Wolałbym coś ciemniejszego, mniej rzucającego się w oczy podczas koczowania na dziko ;)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Ten Author jest boski :D Uwielbiam surowy polakierowany finisz.  Ciekawe jak z geometria / prowadzeniem? Awol nie byl idealny pod tym wzgledem z tego co slyszalem od uzytkownikow.

Opony z tego co znalazlem to 42mm.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
A no tak, prawda. 42mm to juz calkiem sporo, jesli na wcisk zmiesci sie 47 to juz zupelnie super :)

Offline Mężczyzna byczys

Dzięki za namiary!
Trochę zaryzykowałem i go wziąłem. Dam znać jak wrażenia gdy już go przetestuję.
« Ostatnia zmiana: 23 Paź 2015, 17:36 byczys »

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012

Offline Mężczyzna byczys

No i miałem już przyjemność przejechać ponad 1000 km na tymże sprzęcie. Na razie tylko na lekko, w tym jedna dłuższa traska powyżej 300 km. Wrażenia zdecydowanie pozytywne! :)
Geometria i rozmiar dla mnie odpowiednie. Trochę kark się odzywał wcześniej niż zwykle, ale to moja największą zmora. Siodełko kształtem i twardością (deska) zbliżone do poprzednika, więc że strony tyłka raczej brak dolegliwości. 
Stan techniczny bez zastrzeżeń. Niewielkie ślady użytkowania. Jeden mankament jaki zauważyłem,  to przy mrozie zamarza mi prawa klamkomanetka i blokuje hamulec oraz tylne przełożenia. Ktoś coś doradzi jak temu zapobiec?
W normalnych temperaturach wszystko pracuje bardzo płynnie, pewnie i precyzyjnie.
Generalnie super i dzięki jeszcze raz wszystkim którzy się udzielali w wątku! :)
Teraz czas skompletować bagażnik i torby, bo te ze starego roweru już też się prosiły o wymianę.
Kilka zdjęć : http://pokazywarka.pl/awol/

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Wygląda jakbyś miał wodę w pancerzu.

« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2016, 16:55 Turysta »
#Steel is Real

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy