Autor Wątek: serdecznie witam!  (Przeczytany 2489 razy)

matte007

• Gość
serdecznie witam!
« 27 Cze 2009, 14:50 »
Witam wszystkich członków rowerowej społeczności. Nie ukrywam, że z wielką radością znalazłem taką stronę. Po kilkuletniej przerwie znowu obudziła się we mnie miłość do dwóch kółek (wcześniej jeździłem na starym Kleinie) i mam nadzieję założyć teraz sakwy i ruszyć w teren. Na razie jadę sprawdzić mojego Gianta x-sport 4 w okolice Bielska. Czekam tylko na mały przebłysk słońca (a jak nie wyjdzie to i tak jadę). Potem zamierzam zrobić jakąś większą trasę. Z pewnością skorzystam z fachowej pomocy wielu z Was. Jeszcze raz witam i pozdrawiam.

O mnie: 24 lata, z Katowic, kocham rower i gitarę (jeszcze nie wiem jak będę ją woził, ale tym się zajmę później  :D   )

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
serdecznie witam!
« 27 Cze 2009, 14:59 »
Cześć! Znajomi Transatlantyka z trasy nie mieli problemów z gitarą.

matte007

• Gość
serdecznie witam!
« 27 Cze 2009, 15:06 »
Dzięki! Ekstra filmik. Z gitarą zrobie to samo :D

Offline OjciecMocyMroku

• Miasto: ...
  • Na forum od: 29.03.2009
serdecznie witam!
« 28 Cze 2009, 09:06 »
Cześć matte ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden,
który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

(Albert Einstein)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 09:00 »
Ten znajomy Transatlantyka, który woził gitarę na rowerze.to jest już od niedawna nasz forumowicz zapstek :D
Na miniony weekend wiozłem gitarę na plecach przez kilkadziesiąt kilometrów, ale
nie jest to sposób bardzo komfortowy.

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 10:51 »
Witam Ślązaka :D a co do gitary grać nie umiem, ale wypatruje aukcji, żeby kupić tanią i się nauczyć kilku akordow do ogniska :)

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 12:44 »
Cytat: "mordimer"
Witam Ślązaka :D

W katowicach to gorole a nie ślązacy :D :D :D

Witam, witam ;)

serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 14:01 »
Cytat: "annajot"

Gorole Anno to osoby spoza Śląska, jest to pejoratywne znaczenie i złośliwie określa się nie wiedzieć czemu Sosnowiczan... Jak już to hanysy :D

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 14:12 »

Gorole Anno to osoby spoza Śląska, jest to pejoratywne znaczenie i złośliwie określa się nie wiedzieć czemu Sosnowiczan... Jak już to hanysy :D

hanysy to autochtoniczna ludność śląska, a gorole mogą sobie na śląsku mieszkać, a ślązakami nie być (emigranci z innych części polski) :D
ja tam nic złośliwego na myśli nie miałam ;)

edit: co do sosnowiczan- jak to nie wiedziec czemu? tam prawdziwego slazaka z krwi i kosci nie spotkasz :D

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 14:27 »
jastrzębie też na śląsku, a same gorole tam:P a sosnowiec to zagłębie:P Czemu na os. 1000lecia na samej górze są najtańsze mieszkania? bo widać z nich sosnowiec :P a tak na serio to dla mnie te podziały są głupie, no ale pośmiać się zawsze można ;) Sam jestem gorol, mimo że na śląsku się urodziłem :P

Ebioo

• Gość
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 15:31 »
Witam wszystkich;)
Cieszę się że trafiłem na to forum. Jestem dopiero początkującym podróżnikiem, liczę więc że znajdę tu wiele porad i opini od osób bardziej doświadczonych niż ja.

serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 15:56 »

hanysy to autochtoniczna ludność śląska, a gorole mogą sobie na śląsku mieszkać, a ślązakami nie być (emigranci z innych części polski) :D
ja tam nic złośliwego na myśli nie miałam ;)

edit: co do sosnowiczan- jak to nie wiedziec czemu? tam prawdziwego slazaka z krwi i kosci nie spotkasz :D

Gorole mogą mieszkać, ale gorolami pozostaną. Poza tym tak to napisałem, żebym był poza podejrzeniem o niechęć do osób z Zagłębia :D

dudi_: dokładnie.. ale krążył też dowcip o tym, żeby dostać się za granicę tj do Sosnowca, potrzebny jest paszport polsatu...

Ebioo: przywitać się możesz także zakładając nowy temat... ale skoro do tego tematy zawędrowałeś to witaj!

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 22:02 »
Ebioo, witaj!

matte007

• Gość
serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 23:18 »
O... kilka godzin temu wróciłem z Brennej - dwa piękne dni w totalnej ulewie i burzy - tą przeczekaliśmy na sympatycznych stacjach benzynowych UNIWAR  :roll: (gdzieś w okolicach Żor) teraz dwa dni czyszczenia rowerka i trzeba coś dalszego wymyślić w mam nadzieję, że lepszej pogodzie.

Gitarę zostawiłem bo w Brennej kumpel miał swoją (trochę egoistycznie), ale po co moja miała moknąć  :P  W każdym razie dzięki rafalb - teraz wiem jak ją wozić.

Jeszcze czeka mnie zakup sakw, bo moje mają 12 lat i troche się prują. Dużo osób poleca Cumulusa, więc się porozglądam.

Tematu "goroli" boje się podejmować... Całe życie mieszkam w K-cach - różnie te dyskusje się kończyły  :lol:

serdecznie witam!
« 29 Cze 2009, 23:46 »
Cytat: "matte007"
O... kilka godzin temu wróciłem z Brennej
Tematu "goroli" boje się podejmować... Całe życie mieszkam w K-cach - różnie te dyskusje się kończyły  :lol:

A do Brennej to ja się z kolei wybieram w ten weekend. Ale żeby pochodzić po górkach ze znajomymi.
Gorole to temat jak każdy inny :) Ja swoją opinię o Sosnowcu mam, ale nie będę się z nią dzielił  8)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum