Nie każdy z czerwonego miasta Łodzi pochodzi
Ponieważ to pseudo rowerzyści; tak jest z każdą grupą po prostu, czy to rowerzysta, kierujący samochodem czy pieszy. Szkoda tylko, że jak zwykle idzie na garb większości później.
Takie teksty to wstawiaj tym którzy [...]
No debilizm po prostu
Protokół z narady (...) dotyczącej sposobów rozwiązania problemu komunikacji rowerowej przed budynkiem Urzędu Miejskiego w Gdańsku.
(...) Przejazdu nie należy wykonywać w terenie, ze względu na brak kontynuacji drogi rowerowej za przejazdem. Na chodniku przed przejazdem należy ustawić barierę z oznaczeniem o końcu drogi rowerowej (z opisem nakazującym zejście z rowerów i przeprowadzeniem ich przez ul. Nowe Ogrody). Po chodniku przed Urzędem Miejskim rowery powinno się prowadzić, z zapewnieniem możliwości ich zaparkowania w ustawionych stojakach.
A kto to pseudo rowerzysta? Ja bym nie oddzielał takich od zwykłych rowerzystów, bo tych drugich za bardzo to wybiela. Uważam, że zdecydowanej większości cyklistów zdarzyło się złamać przepisy wielokrotnie. Po prostu do kategorii "rowerzysta" wliczam zarówno osoby, które liczą się z innymi uczestnikami ruchu, jak i tych co jeżdżą jak chcą. Nie wiem którzy są większością i którzy są tymi "prawdziwymi" rowerzystami .
[...] bo żeby odebrac tą wypowiedź o Łodzi na poważnie - to się trzeba było naprawdę postarać. [...]
Pozdrawiam rowerowo i kończę udział w tej pouczającej dyskusji
Zrozumiałbym jeszcze gdyby to był jakiś dwunastolatek, ale koleś wyglądał już na jakieś +/-20 lat. Ma obok jezdnie i wielki pasaż gdzie może poszaleć, a tu zero wyobraźni. To są dla mnie pseudo rowerzyści - Ci którzy jeżdżą zupełnie bezmyślnie.
Na chodniku raz, że strasznie trzęsie, to jeszcze trzeba wolno jechać. Chodnikiem zwyczajnie nie opłaca się jeździć. Tak jak i ścieżką rowerową...