szyroki NIe wierze, że nie ma edukacji w szkołach na ten temat, że rodzice nie uczą dzieci jak bezpiecznie poruszać się po mieście. A co z edukacją kretynów, którzy jeżdżą szybciej niż przepisy dopuszczają???Bo wydaje mi się, że statystyki w tym zakresie będą inne... kto będzie częściej winny - kierowca czy pieszy lub rowerzysta?
Ale przede wszystkim uważać powinien ten, którego może dotknąć największe uszkodzenie, bo to wynika ze zwykłego rozsądku
tomzoo, nic dodać, nic ująć. Masz ode mnie uśmiech bezcenny, jako pieszego i dwa uśmiechy zwykłe jako rowerzysty i kierowcy
nie ma praktycznie żadnej edukacji - uwierz na słowo - mam dwie córki jedna w liceum a druga w podstawowej i wiedziałbym jakby były jakieś szkolenia z tego zakresu.
Natomiast karty rowerowe nie obowiązują w przypadku osób dorosłych. Osoba dorosła odpowiada za woje czyny i oczywiście powinna znać przepisy ruchu drogowego, ale nie ma obowiązku posiadania takiego dokumentu. Jeśli popełni wykroczenie otrzymuje mandat, niezależnie od tego czy ma prawo jazdy czy kartę rowerową